Răspunde la: Achizitionare iPhone 6S

#47669
Alex Popa
Moderator

Salut,

Am să răspund în ordine întrebărilor tale:

  1. Dacă nu a fost activat, nu poate fi blocat în iCloud. Reține însă că datele afișate de Apple nu sunt 100% acurate, deși sunt șanse extrem de mici să arate starea de iPhone neblocat la unul ce a fost blocat. În ceea ce privește furtul, se poate să fi fost furat exact așa cum este dintr-un magazin sau obținut prin căi „neortodoxe”. Totuși, sunt prea mici (spre inexistente) șansele să ai probleme din această cauză. Desigur, dacă vânzătorul poate demonstra cu factură sau bon fiscal achiziția iPhone-ului, șansele ca el să fie cu probleme tind să fie egale cu zero.
  2. La fel ca și cu blocarea, datele nu sunt 100% acurate nici în ce privește garanția (de regulă, pot apărea mici probleme cu estimarea datelor de activare,dar nu erori ale sistemului care să genereze afișarea iPhone-ului ca neactivat când el a fost activat sau viceversa). Dacă iPhone-ul nu a fost activat, atunci garanția va începe de la data activării lui (deci de când îl vei porni și conecta la Internet). Garanția Apple este de 1 an – dacă era cumpărat din România, atunci primeai garanție 24 de luni sau o garanție de conformitate suplimentară de 12 luni, pe lângă cea internațională. Nu este însă cazul (garanția va fi, deci, de 12 luni), decât dacă cei de la service sunt binevoitori (din experiență personală îți spun că se poate, eu invocând conformitatea, ceea ce a dus, cu greu, ce-i drept, la repararea dispozitivului după perioada de 12 luni, dar înainte de 24 de luni de la activarea lui).
  3. Foarte bine
  4. O recomandare: nu da banii pe dispozitiv până nu desfaci cutia și te asiguri că este nou și nu a fost sigilat de vânzător (poți avea surpriza ca o cutie aparent sigilată să fi fost deschisă și pusă în folie ulterior). De asemenea, verifică IMEI-ul dispozitivului pentru a vedea dacă, coincide cu cel de pe cutie, pentru ca astfel să fii sigur că e cel pe care l-ai verificat.

    P.S. Sper că ai citit și articolul despre ce să faci înainte de a cumpăra un iPhone: https://itutorial.ro/2015/02/ce-trebuie-sa-verifici-inainte-de-ti-cumpara-un-iphone-sau-ipad-la-mana-doua-si-cum-sa-te-asiguri-ca-nu-iei-teapa-tutorial/ .
    P.S.2 Nu am auzit de o astfel de situație – dispozitivul nu poate fi blocat de la distanță decât de proprietarul său (în cazul celor blocate în iCloud). După părerea mea, nu ar trebui să îți faci griji din acest punct de vedere, dacă iPhone-ul este neactivat și neblocat în nicio rețea de telefonie mobilă.

    Dacă mai ai și alte nelămuriri, nu ezita să ni te adresezi. Succes la cumpărare!

SOCIAL

20,785UrmăritoriÎmi place
8,531UrmăritoriUrmărește-ne
360UrmăritoriUrmărește-ne
118AbonațiAbonați-vă