iOS 17 public beta și iPadOS 17 public beta au fost lansate pentru iPhone și iPad

- Publicitate -

Apple a lansat în această seară primele versiuni public beta ale iOS 17 și iPadOS 17 pentru toți posesorii de iPhone și iPad compatibile care doresc să testeze noile actualizări pe dispozitivele proprii, înainte ca acestea să fie finalizate și oferite publicului. iOS 17 public beta 3 și iPadOS 17 public beta 3 au același număr de build precum versiunile beta 3 revizuite pe care Apple le-a lansat pentru dezvoltatori ieri, noutățile fiind aceleași precum cele din build-ul versiunii beta 3 lansate săptămâna trecută. Tocmai de aceea, acestea nu au numărul de versiune public beta 1, ci public beta 3.

Utilizatorii de iPhone, iPad și iPod touch care s-au înscris deja în programul Apple Beta Software vor primi actualizarea la iOS 17 beta / iPadOS 17 beta în eventualitatea în care, din Configurări > General > Actualizare software > Actualizări beta, au bifat opțiunea iOS 17 public beta. În cazul în care nu te-ai înscris încă în programul Apple de testare, o vei putea face de aici pentru ca mai apoi să poți descărca și instala pe dispozitivele tale iOS 17, iPadOS 17, tvOS 17, watchOS 10 și macOS Sonoma.

Desigur, înainte de a instala iOS 17 public beta și / sau iPadOS 17 public beta, este foarte important să realizezi un backup cu iTunes / Finder pe care să îl arhivezi, astfel încât, dacă apar probleme neprevăzute în iOS 17, să poți reveni la iOS 16 fără a pierde datele. De asemenea, îți recomandăm să instalezi actualizarea public beta pe unul dintre dispozitivele tale secundare și nu pe cel de care ai nevoie, deoarece iOS 17 / iPadOS 17 nu sunt complet finalizate, ceea ce înseamnă că au numeroase erori, iar anumite caracteristici nu funcționează corect.

iOS 17 introduce un nou mod StandBy care afișează pe iPhone informații mari, ușor de privit de la distanță (atunci când telefonul este la încărcat, în poziție orizontală). Utilizatorii vor putea opta pentru a vedea, în acest mod, ora, activități live, notificările recepționate sau / și diferite widgeturi.

Widgeturile sunt, în iOS 17, interactive, astfel că, atât de pe ecranul de blocare, cât și direct de pe ecranul principal al iPhone vei putea să întreprinzi anumite acțiuni fără a-ți mai fi deschisă aplicația (spre exemplu, vei putea să controlezi luminile, să marchezi ca și completat un memento etc.). Sistemul de auto-corectare al iOS 17 a fost și el îmbunătățit în noua versiune de iOS, versiune a sistemului care mai permite și corectarea greșelilor ortografice cu o simplă atingere de ecran.

Caracteristica AirDrop a fost și ea îmbunătățită semnificativ în cea mai recentă versiune de iOS, grație unei funcționalități intitulate NameDrop. Aceasta permite partajarea simplă și rapidă a informațiilor de contact cu o altă persoane, prin simpla apropriere a celor două iPhone-uri. De asemenea, partajarea simplificată la aproprierea iPhone-urilor este posibilă și pentru alte tipuri de conținut. Iar pentru că tot a îmbunătățit partajarea cărților de vizită, Apple le-a îmbunătățit semnificativ aspectul în iOS 17, versiune care introduce Postere de contact, care îți permit să personalizezi aspectul acestora cu fonturi diferite, imagini afișate mai frumos și nu numai.

În anumite țări, iOS 17 introduce căsuță vocală live, o funcționalitate care permite celor care te apelează să spună de ce te contactează, iar tu să vezi acest lucru chiar înainte de a le răspunde (de exemplu, dacă este ceva important, care necesită un răspuns în pofida faptului că nu ești tocmai disponibil în momentul respectiv). Și pentru FaceTime a fost introdusă o funcționalitate similară, care îți va permite să trimiți cuiva care nu îți răspunde în acel moment o înregistrare video pentru a nu rata un anumit eveniment / întâmplare. Tot FaceTime se mai bucură de o actualizare care face disponibil serviciu și pe Apple TV (atunci când un iPhone este conectat la Apple TV, va putea fi afișat apelul direct pe TV).

Aplicația Mesaje are un aspect reîmprospătat și o caracteristică check-in care îi va informa pe cei apropriați că ai ajuns în siguranță la destinație sau dimpotrivă, că nu ai ajuns, dacă se întâmplă ceva pe drum – pierzi semnalul sau sunt contactate serviciile de urgență. Aplicația Safari vine cu îmbunătățiri semnificative pentru modul de navigare privată, cu un sistem mai bun pentru prevenirea urmăririi și cu o caracteristică pentru partajarea parolelor. Aplicația Hărți permite descărcarea anumitor zone pentru a le putea accesa offline oricând ai nevoie, iar Poze poate recunoaște animalele de companie și, cu ajutorul privire vizuală, poate identifica mâncarea, simbolurile, elemente din clipuri video etc.

iOS 17 va mai adăuga o funcționalitate pentru înregistrarea stării de spirit din anumite momente ale zilei, iar, spre finele anului, Apple va introduce pe iPhone o nouă aplicație pentru jurnal.

- Publicitate -
Alex Popa
Alex Popahttps://itutorial.ro
Redactor-șef și fondatorul iTutorial.ro.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole sugerate

iPhone 15, iPhone 15 Plus, iPhone 15 Pro și 15 Pro Max sunt disponibile la precomanda în România. Iată la ce magazine și care...

iPhone 15, iPhone 15 Plus, iPhone 15 Pro și iPhone 15 Pro Max sunt disponibile la precomanda...

Apple a anunțat data de lansare a iOS 17, watchOS 10, tvOS 17 și macOS Sonoma

Prezentate în iunie la WWDC23, iOS 17, iPadOS 17, tvOS 17 și watchOS 10 au în sfârșit...

Articole similare

URMĂREȘTE-NE

20,785UrmăritoriÎmi place
10,899UrmăritoriUrmărește-ne
359UrmăritoriUrmărește-ne
113AbonațiAbonați-vă
Publicitate

Cele mai recente articole

iOS 16.7 / iPadOS 16.7 / watchOS 9.6.3 și macOS 13.6 / 12.7 au fost lansate

iOS 16.7 și iPadOS 16.7 au fost lansate joi seară de către Apple și sunt disponibile, așadar, pentru utilizatorii modelelor de iPhone și, respectiv,...

watchOS 10.0.1 a fost lansat pentru Apple Watch

watchOS 10.0.1 a fost lansat joi seară pentru utilizatorii de Apple Watch. Aceasta este prima actualizare adusă watchOS 10, o actualizare lansată în forma...

iOS 17.0.1 și iPadOS 17.0.1 au fost lansate pentru iPhone și iPad

iOS 17.0.1 și iPadOS 17.0.1 au fost lansate joi seară de către Apple și sunt disponibile, așadar, pentru utilizatorii modelelor de iPhone și iPad...

Vrei să fii la curent cu ultimele noutăți din lumea Apple?

Abonează-te la newsletter-ul nostru pentru a primi pe e-mail ultimele articole publicate pe iTutorial.ro!

*După ce ai completat adresa de e-mail și apăsat butonul „MĂ ABONEZ”, vei primi pe acea adresă de e-mail un mesaj în care va trebui să confirmi înscrierea la newsletter-ul nostru.