macOS 12.4 Monterey a fost lansat. Iată noutățile

- Publicitate -

Versiunea finală a macOS Monterey 12.4 s-a lansat, ceea ce înseamnă că poate fi descărcată gratis pe toate modelele de Mac eligibile. Monterey 12.4 a fost testat cu programatorii și utilizatorii încă de luna trecută și este cea de-a patra actualizare adusă macOS Monterey 12.

macOS Monterey 12.4 Noutăți

macOS Monterey 12.4 reprezintă o nouă actualizare importantă pentru macOS 12. Sau cel puțin aceasta arată numărul de versiune, caracteristici noi și importante nefiind descoperite pe parcursul perioadei de testare.

Totuși, odată cu lansarea acestei actualizări, trebuie punctate câteva elemente de noutate introduse de către Apple. În primul rând, utilizatorii care intenționează să facă actualizarea la macOS 12.4 trebuie să știe că, pentru a se bucura de Control universal, vor trebui să își actualizeze și iPad-urile la iPadOS 15.5, deoarece noua versiune a caracteristicii ce permite controlarea mai multor Mac-uri și iPad-uri cu un singur maus și cu o singură tastatură NU mai este compatibilă cu cea disponibilă în macOS 12.3 și iPadOS 15.4.

Computerele Mac cu macOS 12.4 instalat asociate cu un Apple Studio Display vor permite actualizarea firmware-ului monitorului la versiunea 15.5, care a fost, de asemenea, lansat în această seară. Noua versiune de firmware a monitorului introdus în martie de către Apple vine să ajusteze reglajele camerei de 12 megapixeli cu care monitorul vine echipat. Astfel, odată cu noua versiune de firmware, utilizatorii ar trebui să descopere o reducere a zgomotelor îmbunătățită, precum și un contrast și o încadrare mai bune.

Aplicația preinstalată Podcasturi a fost îmbunătățită cu o nouă configurare care va permite acum limitarea numărului de episoade stocate pe Mac.

macOS 12.4 conține și peste 50 de actualizări de securitate pe care Apple le detaliază aici.

macOS Monterey 12.4 Notițele lansării

macOS Monterey 12.4 include îmbunătățiri pentru Podcasturi și corectează probleme:

  • Podcasturi include o nouă configurare, care limitează numărul de episoade stocate pe Mac și le șterge automat pe cele mai vechi
  • Compatibilitatea cu actualizarea firmware 15.5 pentru Studio Display, disponibilă ca actualizare separată, optimizează reglajul camerei, incluzând îmbunătățiri pentru reducerea zgomotului, contrast și încadrare

macOS 11.6.6 și macOS Catalina 2022-004

Apple a mai lansat astă-seară, odată cu macOS Monterey 12.4, și două actualizări pentru penultima și antepenultima versiune de macOS – Big Sur, respectiv Catalina. macOS Big Sur 11.6.6 și actualizare de securitate macOS Catalina 2022-004 sunt unele concentrate pe securitatea sistemelor care nu sunt actualizate ori nu pot fi actualizate la Monterey, venind cu o mulțime de corecturi care sunt prezente și în macOS 12.4. Mai multe detalii aici, respectiv aici.

macOS Monterey 12.4 Actualizare

Actualizarea la noua versiune de macOS este, desigur, recomandată tuturor utilizatorilor care posedă Mac-uri eligibile. Ea poate fi descărcată și instalată gratuit atât din Preferințe sistem > Actualizare softwarecât și urmând linkul direct de mai jos (urmați linkul mai ales dacă noua versiune a macOS nu apare în secțiunea de Actualizări a macOS).

Actualizarea la macOS Monterey poate fi efectuată de utilizatorii care posedă modele de Mac compatibile (vezi lista completă urmând linkul de mai jos) cu aproximativ 10 GB liberi pe disc.

Notă: Înainte de a instala macOS Monterey vă recomandăm să efectuați un backup cu Time Machine sau cu un alt program similar pentru a evita eventuale pierderi ale datelor cauzate de diverse probleme survenite în timpul actualizării.

Dezvoltatorii și utilizatorii care și-au actualizat sistemele la macOS Monterey 12.4 Release Candidate nu vor putea descărca și instala și actualizarea de acum, în condițiile în care acestea au același număr de build.

macOS 12.4 succede macOS 12.3, o actualizare care a adus pe Mac-uri mai multe noutăți importante. Mai multe detalii despre noutățile aduse de macOS Monterey 12.3 sunt disponibile aici.

- Publicitate -
Alex Popa
Alex Popahttps://itutorial.ro
Redactor-șef și fondatorul iTutorial.ro.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole sugerate

Amazon Prime Video este disponibil și în România. Aplicația pentru iPhone și iPad a serviciului de filme și seriale poate fi descarcată acum

2016 este anul în care două dintre cele mai importante servicii online cu filme și seriale la cerere...

iOS 17.4 va permite instalarea de aplicații din afara App Store pe iPhone și iPad, în UE

Urmare a faptului că pe data de 6 martie 2024 intră în vigoare actul legislativ privind piețele...

Articole similare

URMĂREȘTE-NE

20,785UrmăritoriÎmi place
10,899UrmăritoriUrmărește-ne
360UrmăritoriUrmărește-ne
113AbonațiAbonați-vă
Publicitate

Cele mai recente articole

iOS 17.4 va permite instalarea de aplicații din afara App Store pe iPhone și iPad, în UE

Urmare a faptului că pe data de 6 martie 2024 intră în vigoare actul legislativ privind piețele digitale (DMA - Digital Markets Act) pe...

iOS / iPadOS 15.8.1 și iOS / iPadOS 16.7.5 / macOS 13.6.4 și macOS 12.7.3 au fost lansate

iOS 15.8.1, iPadOS 15.8.1, iOS 16.7.5 și iPadOS 16.7.5 au fost lansate miercuri seară de către Apple și sunt disponibile, așadar, pentru utilizatorii modelelor...

Apple a lansat actualizarea 17.3 pentru HomePod

Odată cu lansarea iOS 17.3 / iPadOS 17.3, watchOS 10.3, macOS 14.3 și a tvOS 17.3, actualizări majore care introduc mai multe noutăți pe iPhone,...

Vrei să fii la curent cu ultimele noutăți din lumea Apple?

Abonează-te la newsletter-ul nostru pentru a primi pe e-mail ultimele articole publicate pe iTutorial.ro!

*După ce ai completat adresa de e-mail și apăsat butonul „MĂ ABONEZ”, vei primi pe acea adresă de e-mail un mesaj în care va trebui să confirmi înscrierea la newsletter-ul nostru.