macOS 12.3 Monterey a fost lansat. Iată noutățile

- Publicitate -

Versiunea finală a macOS Monterey 12.3 s-a lansat, ceea ce înseamnă că poate fi descărcată gratis pe toate modelele de Mac eligibile. Monterey 12.3 a fost testat cu programatorii și utilizatorii încă din decembrie și este cea de-a doua actualizare adusă macOS Monterey 12.

macOS Monterey 12.3 Noutăți

macOS Monterey 12.3 reprezintă cea de-a treia actualizare importantă pentru macOS 12, iar acest lucru nu este indicat numai de numărul de versiune, ci și de numărul de caracteristici noi.

Alături de iPadOS 15.4, macOS 12.3 introduce mult așteptata caracteristică intitulată Control universal, care va permite controlarea mai multor computere Mac și tablete iPad cu un singur maus și o singură tastatură. Grație Control Universal, utilizatorii vor putea folosi același cursor și aceeași tastatură pe orice Mac sau iPad din apropriere, atât timp când acestea sunt conectate la același cont de iCloud (astfel, în situația în care ai un MacBook și un iPad, spre exemplu, vei putea folosi trackpadul și tastatura de pe MacBook pentru a controla atât laptopul, cât și iPad-ul). Funcționalitatea este activată implicit pe iPad și Mac, iar folosirea ei este incredibil de simplă și intuitivă.

În plus, macOS 12.3 introduce posibilitatea de a actualiza firmware-ul căștilor AirPods conectate la Mac (anterior acest lucru era posibil numai atunci când căștile erau conectate la iPhone sau iPad), elimină Python 2 (Apple sugerând dezvoltatorilor folosirea unui alt limbaj, precum Python 3), introduce ScreenCaptureKit – un API care va îmbunătăți înregistrarea ecranului în aplicațiile de la terți, retrage extensiile kernel folosite de aplicații precum Dropbox și OneDrive, introduce 37 de noi caractere emoji și sute de variații pentru cele existente (conform specificației Emoji 14) și introduce posibilitatea autentificării cu Passkey.

În fine, mai trebuie să punctăm că macOS 12.3 include posibilitatea de a adăuga notițe pentru parolele salvate în Portchei iCloud și adaugă un sistem de urmărire dinamică a mișcărilor capului pentru funcționalitatea audio spațial (numai pe Mac-urile cu M1 și numai atunci când utilizatorul poartă o pereche de căști AirPod compatibile).

macOS Monterey 12.3 Notițele lansării

macOS 12.3 oferă funcționalitatea „Control universal”, care vă permite să utilizați același maus și aceeași tastatură atât pe Mac, cât și pe iPad. Această versiune include, de asemenea, noi emoji, funcționalitatea de urmărire dinamică a capului pentru aplicația Muzică și alte funcționalități și corectări de probleme pentru Mac.
Control universal (beta)
 • Funcționalitatea “Control universal” vă permite să utilizați același maus și aceeași tastatură pe iPad și pe Mac
 • Puteți tasta text atât pe Mac, cât și pe iPad, și puteți trage și elibera fișiere între acestea
Audio spațial
 • Urmărirea dinamică a capului este disponibilă în aplicația Muzică la utilizarea unor căști AirPods compatibile pe computere Mac cu cip M1
 • Configurările personalizabile pentru audio spațial (“Nu”, “Fix” și “Urmărire cap activată”) se află acum în centrul de control la utilizarea unor căști AirPods compatibile pe computere Mac cu cip M1
Emoji
 • Noi emoji, inclusiv fețe, gesturi cu mâna și obiecte de uz casnic, sunt disponibile în tastatura emoji
 • Emojiul care ilustrează o strângere de mână vă permite să alegeți tonuri separate ale pielii pentru fiecare mână
Această versiune include și următoarele îmbunătățiri pentru Mac:
 • Aplicația Podcasturi adaugă posibilitatea de a filtra episoadele după sezon sau în funcție de cele redate, neredate, salvate sau descărcate
 • Funcționalitatea de traducere a paginilor web din Safari adaugă compatibilitate pentru italiană și chineză (tradițională)
 • Aplicația Scurtături permite acum adăugarea, eliminarea sau interogarea tagurilor cu aplicația Mementouri
 • Parolele salvate pot include acum propriile dvs. notițe
 • Capacitatea bateriei este măsurată mai precis
Această versiune corectează și următoarele probleme pentru Mac:
 • Sunetul putea fi distorsionat în timpul vizionării clipurilor video în aplicația Apple TV
 • Era posibil ca unele poze și clipuri video să fie mutate accidental la organizarea albumelor în aplicația Poze

macOS Monterey 12.3 Actualizare

Actualizarea la noua versiune de macOS este, desigur, recomandată tuturor utilizatorilor care posedă Mac-uri eligibile. Ea poate fi descărcată și instalată gratuit atât din Preferințe sistem > Actualizare softwarecât și urmând linkul direct de mai jos (urmați linkul mai ales dacă noua versiune a macOS nu apare în secțiunea de Actualizări a macOS).

Actualizarea la macOS Monterey poate fi efectuată de utilizatorii care posedă modele de Mac compatibile (vezi lista completă urmând linkul de mai jos) cu aproximativ 10 GB liberi pe disc.

Notă: Înainte de a instala macOS Monterey vă recomandăm să efectuați un backup cu Time Machine sau cu un alt program similar pentru a evita eventuale pierderi ale datelor cauzate de diverse probleme survenite în timpul actualizării.

Dezvoltatorii și utilizatorii care și-au actualizat sistemele la macOS Monterey 12.3 Release Candidate nu vor putea descărca și instala și actualizarea de acum, în condițiile în care acestea au același număr de build.

macOS 12.3 succede macOS 12.2.1, o actualizare care s-a concentrat în special pe îmbunătățirea performanțelor Mac-urilor și pe rezolvarea unor probleme de securitate. Mai multe detalii despre noutățile aduse de macOS Monterey 12.2.1 sunt disponibile aici.

- Publicitate -
Alex Popa
Alex Popahttps://itutorial.ro
Redactor-șef și fondatorul iTutorial.ro.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole sugerate

iOS 9 beta 2 a fost lansat de către Apple pentru dezvoltatori

La puțin peste două săptămâni după ce a lansat iOS 9 beta 1 pentru dezvoltatorii de aplicații, compania...

Apple a lansat MacBook Air cu chipset M3

Apple a lansat astăzi o actualizare pentru gama MacBook Air (13 inch și 15 inch), care oferă...

Articole similare

URMĂREȘTE-NE

20,785UrmăritoriÎmi place
10,899UrmăritoriUrmărește-ne
360UrmăritoriUrmărește-ne
113AbonațiAbonați-vă
Publicitate

Cele mai recente articole

iOS 17.4 și iPadOS 17.4 au fost lansate pentru iPhone și iPad cu noutăți importante în Uniunea Europeană

iOS 17.4 și iPadOS 17.4 au fost lansate marți seară de către Apple și sunt disponibile, așadar, pentru utilizatorii modelelor de iPhone și iPad...

Apple a lansat MacBook Air cu chipset M3

Apple a lansat astăzi o actualizare pentru gama MacBook Air (13 inch și 15 inch), care oferă chipset-uri M3, compatibilitate îmbunătățită pentru afișajele externe,...

iOS 17.4 va permite instalarea de aplicații din afara App Store pe iPhone și iPad, în UE

Urmare a faptului că pe data de 6 martie 2024 intră în vigoare actul legislativ privind piețele digitale (DMA - Digital Markets Act) pe...

Vrei să fii la curent cu ultimele noutăți din lumea Apple?

Abonează-te la newsletter-ul nostru pentru a primi pe e-mail ultimele articole publicate pe iTutorial.ro!

*După ce ai completat adresa de e-mail și apăsat butonul „MĂ ABONEZ”, vei primi pe acea adresă de e-mail un mesaj în care va trebui să confirmi înscrierea la newsletter-ul nostru.