Rezultate financiare Apple pentru trimestru 4 din 2021 – cifra de afaceri și profitul stabilesc noi recorduri

- Publicitate -

Compania Apple a emis azi-noapte un comunicat de presă în cadrul căruia anunță rezultatele financiare pentru trimestru 4 din 2021 (trimestrul 1 al anului fiscal 2022, în SUA), iar trendul ascendent din ultimele trimestre a fost continuat și în ultimele trei luni ale anului trecut.

Potrivit comunicatului Apple, cifra de afaceri înregistrată în al patrulea trimestru al anului 2021 de gigantul californian a fost de 123,9 miliarde de dolari, în creștere cu 12,5 miliarde de dolari (sau 11%) față de cifra de afaceri înregistrată în același trimestru al anului 2020 (111,4 miliarde de dolari). Această cifră de afaceri este cea mai mare raportată vreodată de către Apple în al patrulea trimestru al anului.

Profitul înregistrat de compania americană în trimestrul octombrie-decembrie a fost de 34,6 miliarde de dolari sau 2,10$ pe acțiune, fiind mai mare decât profitul de 28,76 miliarde de dolari (sau 1,68$ / acțiune) raportat în același trimestru al anului trecut. Marja de profit a Apple a crescut și ea de la 39,8% (cât se înregistra anul trecut) la 43,8%.

În ceea ce privește veniturile generate de produse și servicii, Apple a anunțat că a vândut, în T4 2021, dispozitive iPhone în valoare totală de 71,6 miliarde de dolari (în aceeași perioadă a anului 2020 vindea iPhone-uri în valoare totală de 65,5 miliarde de dolari), Mac-uri în valoare de 10,8 miliarde de dolari (față de anul trecut – 8,68 miliarde de dolari), iPad-uri în valoare de 7,2 miliarde de dolari (față de anul trecut – 8,44 miliarde de dolari) și dispozitive din categoria celor care pot fi purtate, celor pentru acasă și accesoriilor în valoare de 14,7 miliarde de dolari (față de anul trecut – 12,97 miliarde de dolari). În plus, serviciile au adus companiei americane venituri totale de 19,5 miliarde de dolari, în creștere de la 15,76 miliarde de dolari, cât se înregistra în aceeași perioadă a anului precedent).

„Rezultatele record din acest trimestru au putut fi realizate grație celei mai inovative game de produse și servici pe care am avut-o vreodată. Suntem foarte bucuroși să vede răspunsul din partea clienților din întreaga lume într-un moment în care a rămâne conectat nu a fost niciodată așa de important. Facem tot ce putem pentru a ajuta la construirea unei lumi mai bune – prin progresul înregistrat spre a ne atinge obiectivul de a avea o amprentă de carbon neutră în întregul lanț de distribuție și pe întreaga gamă de produse până în 2030 (…)” – Tim Cook, director general Apple.

T4 din 2021 a fost, deci, cel mai bun trimestru din istoria companiei Apple în ceea ce privește încasările și profitul net înregistrat, cifra de afaceri înregistrată acum trecând lejer de recordul stabilit în urmă cu un an, iar rezultatele de acum depășindu-le, în cea mai mare parte, pe cele de anul trecut, care la rândul lor au fost cele mai bune din istoria companiei. Această creștere accelerată a Apple pe partea financiară vine în pofida piedicilor puse de situația sanitară actuală, de criza semiconductorilor șamd.

Pe parcursul trimestrului fiscal 4 al anului 2021, compania americană a rambursat investitorilor aproape 27 de miliarde de dolari prin intermediul programului său de returnare de capital.

Având în vedere rezultatele mai sus menționate, consiliul director al companiei a stabilit plata de dividende în valoare de 0,22 $ la fiecare acțiune până la data de 10 februarie.

De asemenea, Apple a organizat și o teleconferință în cadrul căreia rezultatele financiare au fost discutate cu jurnaliștii invitați de către Tim Cook, director general Apple, și Luca Maestri, director economic al aceleiași companii. Câteva dintre chestiunile anunțate de aceștia sunt prezentate puțin mai jos.

Încă un trimestru pentru care nu se raportează un ghidaj trimestrial

Pentru trimestrul fiscal curent (perioada 1 ianuarie – 30 martie), Apple nu furnizează un ghidaj trimestrial, un lucru care nu ar trebui să ne mai surprindă având în vedere pandemia de coronavirus, incertitudinile generate de acestea, dar și felul în care a procedat încă din 2020.

Totuși, Tim Cook a precizat că Apple se așteaptă la o creștere anuală a încasărilor pentru trimestrul încheiat la 30 martie. De asemenea, acesta a precizat că se așteaptă ca stocurile de produse să fie îmbunătățite pe parcursul trimestrului curent.

Apple are peste 1,8 miliarde de dispozitive active în întreaga lume

Potrivit directorului general Apple, gigantul californian are nu mai puțin de 1,8 miliarde de dispozitive active în întreaga lume. În această categorie intră iPhone, iPad, iPod touch, Mac, Apple TV și Apple Watch.

În ianuarie 2020, Apple avea 1,5 miliarde de dispozitive active, iar în ianuarie 2020 avea 1,65 miliarde de dispozitive active. Continuând pe acest trend, se poate ca la anul pe vremea aceasta Apple să ajungă la dispozitivul activ cu numărul 2 miliarde.

- Publicitate -
Alex Popa
Alex Popahttps://itutorial.ro
Redactor-șef și fondatorul iTutorial.ro.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole sugerate

iOS 9 beta 2 a fost lansat de către Apple pentru dezvoltatori

La puțin peste două săptămâni după ce a lansat iOS 9 beta 1 pentru dezvoltatorii de aplicații, compania...

Cum se elimina un iPhone / iPad blocat in iCloud de pe contul vechiului proprietar pentru a putea fi folosit din nou – Tutorial

Functia Blocare activare - pe care am descris-o in cadrul acestui tutorial - a fost introdusa de...

Articole similare

URMĂREȘTE-NE

20,785UrmăritoriÎmi place
10,899UrmăritoriUrmărește-ne
360UrmăritoriUrmărește-ne
113AbonațiAbonați-vă
Publicitate

Cele mai recente articole

iOS 17.4 și iPadOS 17.4 au fost lansate pentru iPhone și iPad cu noutăți importante în Uniunea Europeană

iOS 17.4 și iPadOS 17.4 au fost lansate marți seară de către Apple și sunt disponibile, așadar, pentru utilizatorii modelelor de iPhone și iPad...

Apple a lansat MacBook Air cu chipset M3

Apple a lansat astăzi o actualizare pentru gama MacBook Air (13 inch și 15 inch), care oferă chipset-uri M3, compatibilitate îmbunătățită pentru afișajele externe,...

iOS 17.4 va permite instalarea de aplicații din afara App Store pe iPhone și iPad, în UE

Urmare a faptului că pe data de 6 martie 2024 intră în vigoare actul legislativ privind piețele digitale (DMA - Digital Markets Act) pe...

Vrei să fii la curent cu ultimele noutăți din lumea Apple?

Abonează-te la newsletter-ul nostru pentru a primi pe e-mail ultimele articole publicate pe iTutorial.ro!

*După ce ai completat adresa de e-mail și apăsat butonul „MĂ ABONEZ”, vei primi pe acea adresă de e-mail un mesaj în care va trebui să confirmi înscrierea la newsletter-ul nostru.