macOS Monterey 12 beta 4 a fost lansat pentru dezvoltatori

- Publicitate -

Actualizare 28 iulie, ora 20:35: macOS Monterey 12 public beta 4 a fost lansat în această seară pentru membrii Apple Software Beta Program și are același număr de build precum versiunea dedicată programatorilor.


macOS Monterey beta 4 a fost lansat pentru dezvoltatorii de aplicații înregistrați pe Apple Developers Center la două săptămâni distanță de macOS 12 beta 3 și la puțin mai bine de o lună și jumătate distanță de prima versiune beta a acestei actualizări.

Monterey este denumirea oferită de către Apple versiunii 12 a sistemului de operare macOS. Această actualizare introduce, în primul rând, caracteristica intitulată Control Universal, care va permite utilizatorilor să folosească un singur maus, trackpad și o singură tastatură pentru a controla simultan și fără bătăi de cap mai multe computere Mac și iPad. Mai mult, prin această actualizare, Apple a introdus, în sfârșit, și caracteristica AirPlay pe Mac, permițând redarea conținutului de pe iPhone / iPad pe ecranul Mac-ului.

Asemenea versiunii din iOS și iPadOS, Safari a fost reproiectat din temelii, având o nouă bară de căutare, o bară de instrumente ascunsă și compatibilitate pentru grupuri de file. În macOS Monterey beta 3, Apple a modificat designul implicit al Safari în urma numeroaselor sesizări venite din partea utilizatorilor. Astfel, „noul” design al Safari a fost înlocuit cu unul care aduce mai mult a cel întâlnit la Safari 14 și versiunile anterioare, având o bară de adresă dedicată în partea superioară a ferestrei și o secțiune cu file poziționată imediat sub aceasta. Totuși, utilizatorii care preferă designul „nou” al Safari pot opta pentru acesta din meniul Vizualizare al browserului, dezactivând opțiunea Afișați bară de file separată.

FaceTime a căpătat audio spațial, un Mod Portret pe computerele Mac cu cipuri M1 și caracteristica Izolare Voce care va elimina zgomotele de fundal pentru ca interlocutorii să te audă mai bine. De asemenea, FaceTime a primit și SharePlay, o funcționalitate care va permite utilizatorilor să urmărească emisiuni și filme, să asculte muzică și să își partajeze ecranele dispozitivelor în timpul apelurilor FaceTime.

Partajat cu dvs. este o caracteristică ce va recunoaște melodiile, linkurile, podcasturile, știrile și pozele pe care le-ai primit prin Mesaje și le va evidenția în aplicațiile dedicate pentru a-ți fi mai ușor să le găsești și deschizi. Notițe, asemenea versiunii pentru iPad, are și pe Mac caracteristica Notiță rapidă, care îți permite să notezi rapid un gând fără a părăsi aplicația în care te afli, iar colaborarea în această aplicație este mai facilă grație mențiunilor și vizualizării Activitate.

Aplicația Scurtături din iOS a fost portată și pe Mac cu toate opțiunile pe care le are. Același lucru îl putem spune și despre Concentrare, o funcționalitate care va lucra Handoff și care va ajuta utilizatorii să se concentreze pe diferite activități, primind notificări și putând accesa doar acele aplicații configurate pentru fiecare d în parte (serviciu, acasă ș.a.). Aplicația Hărți a primit și ea o actualizare însemnată, oferind informații cartografice mai bogate în unele zone și alte câteva caracteristici noi, iar grație Text live, Mac-urile vor putea detecta acum textele din poze, permițându-ți să le copiezi sau accesezi (în cazul linkurilor, numerelor de telefon, adreselor ș.a. detectate automat) rapid. De asemenea, grație inteligenței artificiale, computerele Mac vor putea detecta animale, obiecte de artă, obiective turistice, plante și alte obiecte din imagini și îți vor putea oferi informații despre acestea.

Caracteristica Protecție intimitate Mail ascunde adresa IP și previne urmărirea în fundal a activității tale, iar iCloud Private Relay va proteja căutările în Safari.

 

macOS 12 beta 4 poate fi descărcat și instalat de îndată pe Mac-urile dezvoltatorilor de aplicații (care au mai avut instalate versiuni beta de macOS pe Mac-ul pe care doresc să îl actualizeze), via secțiunea Actualizare software din Preferințe sistem. macOS 12 public beta 4 nu a fost lansat încă pentru utilizatori, dar va ajunge cel mai probabil până la finele acestei săptămâni pe computerele membrilor Apple Software Beta Program. Versiunea finală a macOS Monterey va fi lansată în toamnă.

macOS 12 beta 4 Noutăți

  • Live Text: noua funcționalitate din macOS 12, iPadOS 15 și iOS 15 este acum compatibilă și cu sistemele Mac cu procesoare Intel. În versiunile de macOS Monterey precedente, Live Text putea fi folosită numai de către posesorii de Mac-uri cu cipuri Apple M1, fapt confirmat de către Apple în mod direct la prezentarea noii versiuni a sistemului de operare. Totuși, se pare că gigantul californian s-a răzgândit și va permite și celor care folosesc sisteme Mac mai vechi sau care nu sunt momentan disponibile cu M1 să folosească această caracteristică ce permite selectarea, copierea și lipirea oricărui text din imagini.

Notă: Dacă ai efectuat actualizarea la macOS 12 Monterey beta 4 și ai descoperit noutăți, te rugăm să ne anunți printr-un comentariu, mai jos în cadrul acestui articol.

- Publicitate -
Alex Popa
Alex Popahttps://itutorial.ro
Redactor-șef și fondatorul iTutorial.ro.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole sugerate

iOS 9 beta 2 a fost lansat de către Apple pentru dezvoltatori

La puțin peste două săptămâni după ce a lansat iOS 9 beta 1 pentru dezvoltatorii de aplicații, compania...

Apple a lansat MacBook Air cu chipset M3

Apple a lansat astăzi o actualizare pentru gama MacBook Air (13 inch și 15 inch), care oferă...

Articole similare

URMĂREȘTE-NE

20,785UrmăritoriÎmi place
10,899UrmăritoriUrmărește-ne
360UrmăritoriUrmărește-ne
113AbonațiAbonați-vă
Publicitate

Cele mai recente articole

iOS 17.4 și iPadOS 17.4 au fost lansate pentru iPhone și iPad cu noutăți importante în Uniunea Europeană

iOS 17.4 și iPadOS 17.4 au fost lansate marți seară de către Apple și sunt disponibile, așadar, pentru utilizatorii modelelor de iPhone și iPad...

Apple a lansat MacBook Air cu chipset M3

Apple a lansat astăzi o actualizare pentru gama MacBook Air (13 inch și 15 inch), care oferă chipset-uri M3, compatibilitate îmbunătățită pentru afișajele externe,...

iOS 17.4 va permite instalarea de aplicații din afara App Store pe iPhone și iPad, în UE

Urmare a faptului că pe data de 6 martie 2024 intră în vigoare actul legislativ privind piețele digitale (DMA - Digital Markets Act) pe...

Vrei să fii la curent cu ultimele noutăți din lumea Apple?

Abonează-te la newsletter-ul nostru pentru a primi pe e-mail ultimele articole publicate pe iTutorial.ro!

*După ce ai completat adresa de e-mail și apăsat butonul „MĂ ABONEZ”, vei primi pe acea adresă de e-mail un mesaj în care va trebui să confirmi înscrierea la newsletter-ul nostru.