macOS 12 Monterey a fost prezentat de Apple. Iată noutățile

- Publicitate -

Așa cum era de așteptat încă de la lansarea macOS 11.1, cea mai nouă versiune de macOS are numărul de versiune 12 și poartă denumirea Monterey.

macOS 12 Monterey

  • Include opțiunile de partajare, notițe rapide, Mod concentrare, caracteristicile pentru FaceTime și alte câteva caracteristici prezentate deja la iOS și iPadOS.
  • Continuitate:
    • Control universal: un singur maus și o singură tastatură pot fi folosite pe un Mac și un iPad la care este conectat prin Sidecar. Inclusiv tastatura și trackpadul de la MacBook-uri va putea fi folosită, cu toate gesturile obișnuite. Controlul universal permite tragerea elementelor de pe un Mac / iPad și plasarea pe celălalt dispozitiv. În plus, un singur maus și o singură tastatură va putea fi folosită și între două Mac-uri (dacă sunt două Mac-uri și un iPad conectate, vor putea fi mutate elemente între toate trei).
  • AirPlay pe Mac: utilizatorii vor putea reda de pe iPhone / iPad imagini / prezentări / partaja ecranul pe Mac via AirPlay (la fel ca și pe un televizor).
  • Scurtături: vor fi importate în macOS din iOS, oferindu-ți o galerie impresionantă de scurtături speciale pentru Mac. De asemenea, utilizatorii își vor putea crea propriile scurtături sau le vor putea adapta pe cele din galerie după preferințele lor. Acestea sunt integrate în majoritatea aplicațiilor preinstalate, permițându-ți să realizezi rapid anumite acțiuni prin comenzi vocale sau un simplu clic. Apple precizează că această aplicație nu înlocuiește complet Automator, care va mai continua să fie integrat în macOS în anii următori.
  • Safari: macOS Monterey introduce o interfață reproiectată a aplicației Safari, care va „curăța” bara cu instrumente, filele sunt mai compacte și vor fi listate inclusiv în bara cu instrumente. Aspectul ferestrei deschise în Safari va fi schimbat complet de simpla schimbare a filei deschise, preluând tema acesteia. Gruparea filelor deschise este și ea în așa-numite grupuri de file, care vor fi sincronizate între dispozitive (de exemplu, vei putea crea un astfel de grup pentru planificarea următoarei călătorii, incluzând aici toate paginile relevante descoperite). Modificările acestea vor fi reflectate și în Safari pe iPad și iPhone (în iOS va fi afișată bara de adresă în partea de jos a ecranului, iar o derulare stânga-dreapta va permite comutarea rapidă a filelor, în timp ce o vizualizare grilă va fi afișată pentru a-ți permite să descoperi rapid filele pe care le ai deschise). În plus, pentru iPhone și iPad vor fi disponibile Extensiile de pe Mac.

Articol aflat în curs de dezvoltare. Te rugăm să revii pentru detalii…

- Publicitate -
Alex Popa
Alex Popahttps://itutorial.ro
Redactor-șef și fondatorul iTutorial.ro.

Sugestii de articole

iOS 16.1 beta 2 și iPadOS 16.1 beta 3 au fost lansate pentru iPhone și iPad

Apple a lansat marți seară iOS 16.1 beta 2 și iPadOS 16.1 beta 3 pentru dezvoltatorii de...

watchOS 9.1 beta 2 a fost lansat pentru Apple Watch

La o săptămână de când watchOS 9.1 beta 1 este disponibil, compania Apple a publicat marți seară watchOS...

tvOS 16.1 beta 2 a fost lansat pentru Apple TV HD și Apple TV 4K

Apple a lansat tvOS 16.1 beta 2 pentru dezvoltatorii de aplicații. Noua versiune de prelansare a sistemului...

macOS Ventura 13 beta 8 a fost lansat pentru dezvoltatori

macOS Ventura beta 8 a fost lansat pentru dezvoltatorii de aplicații înregistrați pe Apple Developers Center la...

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole similare

URMĂREȘTE-NE

20,785FaniÎmi place
10,542CititoriConectați-vă
364CititoriConectați-vă
82AbonațiAbonați-vă
Publicitate

Cele mai recente articole

macOS Ventura 13 beta 9 a fost lansat pentru dezvoltatori

macOS Ventura beta 9 a fost lansat pentru dezvoltatorii de aplicații înregistrați pe Apple Developers Center la o săptămână distanță de macOS 13 beta...

tvOS 16.1 beta 3 a fost lansat pentru Apple TV HD și Apple TV 4K

Apple a lansat tvOS 16.1 beta 3 pentru dezvoltatorii de aplicații. Noua versiune de prelansare a sistemului de operare pentru Apple TV sosește la...

watchOS 9.1 beta 3 a fost lansat pentru Apple Watch

La o săptămână de când watchOS 9.1 beta 2 este disponibil, compania Apple a publicat marți seară watchOS 9.1 beta 3 pentru dezvoltatorii de aplicații. Deși...

Vrei să fii la curent cu ultimele noutăți din lumea Apple?

Abonează-te la newsletter-ul nostru pentru a primi pe e-mail ultimele articole publicate pe iTutorial.ro!

*După ce ai completat adresa de e-mail și apăsat butonul „MĂ ABONEZ”, vei primi pe acea adresă de e-mail un mesaj în care va trebui să confirmi înscrierea la newsletter-ul nostru.