iOS 14.4.2, iPadOS 14.4.2 și iOS 12.5.2 au fost lansate pentru iPhone și iPad

iOS 14.4.2 și iPadOS 14.4.2 au fost lansate vineri seară de către Apple și sunt disponibile, așadar, pentru utilizatorii modelelor de iPhone, iPod touch și, respectiv, iPad compatibile cu iOS 14 și iPadOS 14. De asemenea, pentru utilizatorii modelelor mai vechi de iPhone și iPad, Apple a mai lansat astă-seară și iOS 12.5.2

Noile actualizări sosesc la aproape trei săptămâni distanță de iOS 14.4.1 / iPadOS 14.4.1 și nu a fost testată în prealabil cu programatorii și membrii Apple Software Beta Program de către Apple.

iOS 14.4.2, iPadOS 14.4.2 și iOS 12.5.2 Noutăți

iOS 14.4.2, iPadOS 14.4.2 și iOS 12.5.2 aduc aceleași noutăți pentru utilizatorii modelelor compatibile de iPhone, iPad și iPod touch. Potrivit Apple, iOS 14.4.2, iPadOS 14.4.2 și iOS 12.5.2 furnizează „actualizări importante de securitate”, fiind deci recomandată tuturor utilizatorilor de iPhone, iPad și iPod touch.

Într-un document de asistență care însoțește aceste actualizări, gigantul californian precizează că noua versiune de iOS și iPadOS adresează o gravă problemă de securitate. Vorbim despre o vulnerabilitate a WebKit din cauza căreia procesarea de conținut web otrăvit putea conduce la scriere universală cross site.

Partea cea mai gravă este că, potrivit Apple, vulnerabilitatea adresată acum prin îmbunătățirea managementului duratelor de viață a obiectelor a fost / este exploatată.

Actualizare iPhone și iPad

Deși nu introduc funcționalități importante pentru majoritatea utilizatorilor, actualizările la iOS 14.4.2 și iPadOS 14.4.2 le sunt recomandate tuturor posesorilor modelelor de iPhone, iPad și iPod touch compatibile cu iOS 14 / iPadOS 14, având în vedere și gravitatea problemelor de securitate adresate. iOS 12.5 se adresează dispozitivelor iPhone și iPad care nu sunt compatibile cu iOS 13/14 (iPhone 5s și iPhone 6, printre altele).

iOS 14.4.2 poate fi descărcat și instalat pe iPhone SE / 6s (și modelele ulterioare) și iPod touch generația a 7-a, iar iPadOS 14.4.2 poate fi instalat pe iPad Air 2 (și modelele ulterioare), iPad mini 4 (și modelele ulterioare) și pe toate modelele de iPad Pro, atât prin intermediul sistemului de actualizare software al iOS / iPadOS (OTA), cât și prin intermediul aplicației iTunes pentru Mac și PC / Finder (pe macOS 10.15 și ulterior). Indiferent de metoda aleasă, pașii necesari pentru actualizarea dispozitivului sunt prezentați în cadrul articolului la care face trimitere linkul de mai jos:

iOS 14.4.2 / iPadOS 14.4.2 succed iOS / iPadOS 14.4.1, care reprezintă o altă actualizare prin care Apple a adresat o vulnerabilitate a WebKit. Toate noutățile din iOS / iPadOS 14.4.1 sunt prezentate aici.

În prezent, Apple mai testează cu programatorii și utilizatorii iOS / iPadOS 14.5, o versiune pe care urmează să o lanseze la începutul acestei primăveri.

Alex Popahttps://itutorial.ro
Redactor-șef și fondatorul iTutorial.ro.

Sugestii de articole

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole similare

URMĂREȘTE-NE

20,785FaniÎmi place
8,531CititoriConectați-vă
373CititoriConectați-vă
92AbonațiAbonați-vă
Reclamă

Cele mai recente articole

macOS 11.3 Big Sur beta 8 a fost lansat

macOS Big Sur 11.3 beta 8 a fost lansat marți seară pentru toți dezvoltatorii înscriși pe Apple Developer Center. Noul build de Big Sur...

iOS 14.5 beta 8 și iPadOS 14.5 beta 8 au fost lansate pentru iPhone și iPad

Apple a lansat marți seară iOS 14.5 beta 8 și iPadOS 14.5 beta 8 pentru dezvoltatorii de aplicații. Noile versiuni de prelansare sosesc la...

Apple va organiza un eveniment media săptămâna viitoare. Iată ce produse urmează să anunțe

După ce Siri a divulgat în cursul acestei zile data și locul la care va avea loc, Apple a anunțat în mod oficial că...

Vrei să fii la curent cu ultimele noutăți din lumea Apple?

Abonează-te la newsletter-ul nostru pentru a primi pe e-mail ultimele articole publicate pe iTutorial.ro!

*După ce ai completat adresa de e-mail și apăsat butonul „MĂ ABONEZ”, vei primi pe acea adresă de e-mail un mesaj în care va trebui să confirmi înscrierea la newsletter-ul nostru.