WWDC 2021 – Apple a anunțat data la care va prezenta iOS 15, macOS 12 și watchOS 8

- Publicitate -

Apple a anunțat astăzi data la care va organiza unul dintre cele mai așteptate evenimente ale sale din acest an – WWDC 2021. Cea de-a 32-a ediție anuală a Worldwide Developers Conference va fi, pentru al doilea an consecutiv, complet digitală și va avea loc în perioada 7-11 iunie.

Față de anul trecut, Apple va organiza WWDC cu aproximativ două săptămâni mai devreme, însă, din păcate, formatul impus de contextul pandemic actual va fi în continuare unul digital. Până în 2020, WWDC era organizat fizic, ultima locație aleasă de către Apple fiind McEnery Convention Center din San Jose.

WWDC 2021 va fi găzduit de aplicația Apple Developer pentru iOS, tvOS și iPadOS, precum și de site-ul web Apple Developer, iar accesul va fi complet gratuit pentru toți cei care au un cont de dezvoltator.

„Ne place să ne aducem programatorii laolaltă în fiecare an la WWDC pentru a învăța despre cele mai recente tehnologii ale noastre și pentru a-i conecta cu ingineri Apple. Lucrăm să facem WWDC21 cel mai mare și mai tare de până acum, și suntem bucuroși să oferim programatorilor Apple noi instrumente pentru a-i ajuta întrucât ei creează aplicații care schimbă modul în care trăim, lucrăm și ne jucăm” – Susan Prescott, vicepreședinte Apple pentru relații cu programatorii și marketing pentru înreprinderi și educație.

La fel ca și până acum, Apple intenționează să organizeze o conferință de deschidere a acestui eveniment. Cel mai probabil, aceasta va avea fi luni, pe 7 iunie, și va aduce prezentarea iOS / iPadOS 15, macOS 12, tvOS 15 și a watchOS 8. Prezentarea altor produse în cadrul respectivului eveniment media nu este nici ea exclusă.

Asemenea edițiilor standard de WWDC pe care Apple le-a organizat în anii precedenți, ediția digitală a WWDC de anul acesta se va întinde pe cinci zile, începând într-o zi de luni și încheindu-se vinerea. În mod normal, Apple organizează o loterie pentru selectarea celor care își vor putea achiziționa mai apoi un bilet în valoare de 1.599$ cu care vor putea lua parte la eveniment. Fiindcă anul acesta WWDC nu mai este organizat fizic, accesul va fi gratuit pentru toată lumea, ceea ce înseamnă că milioane de dezvoltatori vor putea urmări toate conferințele organizate și vor putea lua legătura cu angajați Apple.

Pentru elevi și studenți, Apple va organiza un nou Swift Student Challenge. Aplicarea în acest concurs este posibilă încă de acum și până pe 18 aprilie. Apple susține că deși acest eveniment este unul digital, va recunoaște în continuare creativitatea programatorilor tineri.

Pentru a se înscrie în acest Swift Student Challenge, elevii și studenții din întreaga lume vor trebui să creeze o scenă interactivă în Swift Playgrounds care să poată fi experimentată în trei minute. Câștigătorii vor primi o jachetă WWDC21 și un set de broșe, mai multe detalii fiind oferite pe site-ul companiei Apple.

Apple susține că programatorii trebuie să descarce aplicația Apple Developer pentru a obține detalii suplimentare despre programul evenimentului. Acolo, începând din iunie, aceștia vor descoperi detalii despre evenimentul principal, despre Platforms State of the Union, sesiuni și programul laboratoarelor. De asemenea, aceste informații vor fi oferite programatorilor și pe platforma online Apple Developers, precum și pe e-mail.

La ediția de anul acesta a WWDC, Apple va prezenta, în cadrul evenimentului de pe 7 iunie, iOS și iPadOS 15, tvOS 15, watchOS 8 și macOS 12. Deocamdată nu știm dacă vor fi prezentate și alte produse noi în cadrul acelui eveniment, însă nu este exclus ca mult-așteptatele AirTags să își facă apariția pe atunci. Alte produse care ar putea fi prezentate sunt: iMac 2021, o nouă gamă iPad Pro, un Apple TV actualizat și /sau chiar noi modele de AirPods.

- Publicitate -
Alex Popa
Alex Popahttps://itutorial.ro
Redactor-șef și fondatorul iTutorial.ro.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole sugerate

Cum se elimina un iPhone / iPad blocat in iCloud de pe contul vechiului proprietar pentru a putea fi folosit din nou – Tutorial

Functia Blocare activare - pe care am descris-o in cadrul acestui tutorial - a fost introdusa de...

Cum sa remediati problema butoanelor Home si Power atunci cand nu functioneaza pe iPhone si iPad – Tutorial

Doua dintre cele mai cunoscute probleme hardware ale iPhone si iPad sunt legate de functionarea butoanelor Home...

Articole similare

URMĂREȘTE-NE

20,785UrmăritoriÎmi place
10,899UrmăritoriUrmărește-ne
360UrmăritoriUrmărește-ne
113AbonațiAbonați-vă
Publicitate

Cele mai recente articole

iOS 17.4 și iPadOS 17.4 au fost lansate pentru iPhone și iPad cu noutăți importante în Uniunea Europeană

iOS 17.4 și iPadOS 17.4 au fost lansate marți seară de către Apple și sunt disponibile, așadar, pentru utilizatorii modelelor de iPhone și iPad...

Apple a lansat MacBook Air cu chipset M3

Apple a lansat astăzi o actualizare pentru gama MacBook Air (13 inch și 15 inch), care oferă chipset-uri M3, compatibilitate îmbunătățită pentru afișajele externe,...

iOS 17.4 va permite instalarea de aplicații din afara App Store pe iPhone și iPad, în UE

Urmare a faptului că pe data de 6 martie 2024 intră în vigoare actul legislativ privind piețele digitale (DMA - Digital Markets Act) pe...

Vrei să fii la curent cu ultimele noutăți din lumea Apple?

Abonează-te la newsletter-ul nostru pentru a primi pe e-mail ultimele articole publicate pe iTutorial.ro!

*După ce ai completat adresa de e-mail și apăsat butonul „MĂ ABONEZ”, vei primi pe acea adresă de e-mail un mesaj în care va trebui să confirmi înscrierea la newsletter-ul nostru.