macOS 11.3 beta 1 a fost lansat. Iată ce noutăți aduce

- Publicitate -

macOS Big Sur 11.3 beta 1 a fost lansat miercuri dimineață pentru toți dezvoltatorii înscriși pe Apple Developer Center. Noul build de Big Sur sosește la două zile distanță de lansarea versiunii finale a macOS Big Sur 11.3.

macOS Big Sur 11.3 reprezintă o nouă actualizare importantă pentru macOS 11, iar această primă nouă versiune de prelansare a ei introduce, în primul rând, un număr mai mare de opțiuni de personalizare pentru Safari. Mai precis, a fost adăugată o modalitate de a rearanja diferitele secțiuni de pe Pagina de pornire (Favorite, Cititor, Sugestii Siri, Raport intimitate ș.a.), iar programatorilor li se oferă posibilitatea de a dezvolta noi caracteristici pentru Pagina de pornire a browserului.

În plus, actualizarea 11.3 a macOS Big Sur include optimizări pentru accesarea de aplicații iOS pe Mac-urile cu procesoare M1. Atunci când sunt rulate aplicații pentru iPhone și iPad pe Mac-urile M1, va fi disponibil un panou cu preferințe care va permite utilizatorilor să stabilească acele comenzi de taste care să înlocuiască diferitele gesturi cu degetul pe care le-ai putea face pe un iPhone sau iPad. În plus, aplicațiile pentru iPadOS pot fi lansate într-o fereastră mai mare dacă afișajul Mac-ului o permite.

macOS 11.3 Big Sur mai include și compatibilitate pentru noile controlere PlayStation 5 DualSense și Xbox Series X/S. În aplicația Mementouri, noua versiune a sistemului de operare permite sortarea intrărilor după data scadenței, data la care au fost create, prioritate și titlu, adăugând, totodată, posibilitatea de a imprima listele cu mementouri dorite din Fișier > Tipărește. O altă noutate pentru aplicația Mementouri este posibilitatea de a muta intrările individuale dintr-o listă într-alta prin gestul „trage și plasează”, un lucru ce nu a fost disponibil până acum.

În aplicația Muzică, macOS 11.3 aduce o nouă secțiune intitulată Realizat pentru dvs.”, care va oferi abonaților Apple Music posibilitatea de a găsi mixaje personalizate și liste de redare „Reluați”. Secțiunea Ascultați acum a fost actualizată și poate evidenția evenimentele live. Rămânând la capitolul muzică și audio, noua versiune a macOS Big Sur 11.3 adaugă în sfârșit compatibilitate pentru perechile stereo HomePod, astfel că utilizatorii care posedă două boxe configurate astfel vor putea să le configureze ca opțiune de ieșire a sunetului implicită. În versiunile de macOS de până acum, HomePod-urile configurate ca perechi stereo nu erau recunoscute, iar redarea în pereche putea fi realizată numai din secțiunea AirPlay ori din aplicația Muzică, fiind necesară selectarea lor individuală de fiecare dată când doreai să asculți astfel. În macOS 11.3 beta 1, o pereche stereo HomePod este afișată ca o singură opțiune în lista de ieșire sunet, iar selectarea unei perechi de boxe va reda conținutul audio în mod stereofonic.

Aplicația Apple News (indisponibilă în România) are acum o filă Apple News+ reproiectată, care include acum o secțiune dedicată „Pentru dvs.” și o nouă filă „Navigare” care simplifică navigarea prin conținutul disponibil. Noua secțiune Pentru dvs. este proiectată pentru a oferi abonaților Apple News+ posibilitatea de a-și găsi revistele și ziarele favorite mult mai rapid, adăugând totodată noi instrumente pentru administrarea edițiilor descărcate.

La accesarea meniului Despre acest Mac, noua versiune a sistemului de operare include o interfață Asistență reproiectată, care oferă detalii cu privire la garanția Mac-ului respectiv și permite inițierea procedurii de reparare. Practic, acest nou meniu lucrează într-o manieră similară cu cel corespondent din iOS și iPadOS, iar indiciile disponibile arată că Apple s-ar putea să aducă pe Mac inclusiv aplicația sa de Asistență.

macOS 11.3 beta 1 poate fi descărcat și instalat de îndată pe Mac-urile dezvoltatorilor de aplicații (care au mai avut instalate versiuni beta de macOS 11 pe Mac-ul pe care doresc să îl actualizeze), via secțiunea Actualizare software din Preferințe sistem.

Versiunea finală a macOS 11.3 va fi lansată, probabil, la începutul primăverii.

macOS 11.3 succede macOS 11.3, o actualizare care a introdus o serie de corecturi și îmbunătățiri. Mai multe detalii despre noutățile aduse de macOS Big Sur 11.3 sunt disponibile aici.

Notă: Dacă ai efectuat actualizarea la macOS 11.3 Big Sur beta 1 și ai descoperit noutăți, te rugăm să ne anunți printr-un comentariu, mai jos în cadrul acestui articol.

- Publicitate -
Alex Popa
Alex Popahttps://itutorial.ro
Redactor-șef și fondatorul iTutorial.ro.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole sugerate

iOS / iPadOS 15.7.3 și iOS 12.5.7 au fost lansate pentru iPhone și iPad

iOS 15.7.3, iPadOS 15.7.3 și iOS 12.5.7 au fost lansate luni seară de către Apple și sunt disponibile, așadar,...

Apple a lansat HomePod 2 – iată ce trebuie să știi despre noua boxă

Apple a anunțat miercuri după-amiază lansarea celei de-a doua generații a boxei inteligente HomePod, care va avea...

Articole similare

URMĂREȘTE-NE

20,785UrmăritoriÎmi place
10,899UrmăritoriUrmărește-ne
361UrmăritoriUrmărește-ne
113AbonațiAbonați-vă
Publicitate

Cele mai recente articole

tvOS 16.3 a fost lansat pentru utilizatorii de Apple TV HD și 4K

Apple a lansat marți seară versiunea finală a tvOS 16.3 pentru toți utilizatorii de Apple TV generațiile 4, 5, 6 și 7 („HD” și...

Apple a lansat actualizarea 16.3 pentru HomePod

La o zi distanță de lansarea iOS 16.3 / iPadOS 16.3, watchOS 9.3 și a macOS Ventura 13.2 , actualizări majore care introduc o lungă listă...

Apple a lansat macOS Monterey 12.6.3 și macOS Big Sur 11.7.3

macOS Monterey 12.6.3 a fost lansat marți seară pentru utilizatorii de Mac. Noua versiune de Monterey este însoțită de o actualizare adusă de către Apple...

Vrei să fii la curent cu ultimele noutăți din lumea Apple?

Abonează-te la newsletter-ul nostru pentru a primi pe e-mail ultimele articole publicate pe iTutorial.ro!

*După ce ai completat adresa de e-mail și apăsat butonul „MĂ ABONEZ”, vei primi pe acea adresă de e-mail un mesaj în care va trebui să confirmi înscrierea la newsletter-ul nostru.