Iată care sunt Mac-urile compatibile cu macOS 11.0 Big Sur

- Publicitate -

Apple a anunțat la WWDC 2020 macOS Big Sur, cea mai nouă versiune majoră a sistemului de operare pentru Mac, care va succede, începând din toamna acestui an, macOS Catalina 10.15.

Noul macOS 11.0 este disponibil deja în beta 1 pentru dezvoltatorii de aplicații, urmând ca de luna viitoare să poată fi instalată versiunea public beta 1 de către toți doritorii, grație programului public de testare a versiunilor beta de macOS, tvOS, watchOS și iOS. Versiunea finală a macOS Big Sur va fi lansată abia în toamnă.

Înainte de a ne gândi însă la lansare, ar fi bine să ne gândim la compatibilitate macOS Big Sur cu modelele de Mac lansate până acum. Iar dacă anul acesta iOS 14 și iPadOS 14 veneau cu vești bune pentru utilizatorii modelelor mai vechi de iPhone și iPad, macOS Big Sur vine cu vești destul de proaste pentru posesorii modelelor mai vechi de Mac.

Potrivit companiei Apple, actualizarea gratuită la macOS 11.0 Big Sur va putea fi efectuată pe modelele de MacBook, MacBook Pro, MacBook Air, iMac, Mac mini și Mac Pro din 2013 încoace. macOS Catalina, pe de altă parte, a putut fi instalată pe computerele lansate începând cu mijlocul anului 2012, ceea ce înseamnă că mai multe modele au fost lăsate pe din afară. În cazul unor modele precum iMac și Mac mini, saltul este de la anul 2012 la anul 2014.

Compatibilitate macOS 11.0 Big Sur cu Mac

Toate modelele de Mac pe care vei putea face actualizarea la macOS Big Sur 11.0 sunt:

Anul 2013 și ulterioare

  • MacBook Pro
  • MacBook Air
  • Mac Pro

Anul 2014 și ulterioare

  • iMac
  • Mac mini
Începutul anului 2015 și ulterioare
  • MacBook Retina 12 inchi
  • iMac Pro

Pentru a determina anul în care a fost lansat Mac-ul tău, dă clic pe sigla Apple din stânga barei de meniu și selectează Despre acest Mac.

În cazul în care ești utilizator (și) de iOS, atunci trebuie să știi că am publicat o listă de compatibilitate similară în articolul: iată care sunt dispozitivele iPhone și iPad pe care vei putea instala iOS 13.

- Publicitate -
Alex Popa
Alex Popahttps://itutorial.ro
Redactor-șef și fondatorul iTutorial.ro.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole sugerate

Campania Apple „Capturat pe iPhone 6s” aduce noi imagini colorate în numeroase locuri de pe glob

Compania Apple și-a extins recent campania publicitară „Caputrat pe iPhone” publicând o serie de noi imagini colorate,...

iOS 9 beta 2 a fost lansat de către Apple pentru dezvoltatori

La puțin peste două săptămâni după ce a lansat iOS 9 beta 1 pentru dezvoltatorii de aplicații, compania...

Articole similare

URMĂREȘTE-NE

20,785UrmăritoriÎmi place
10,899UrmăritoriUrmărește-ne
360UrmăritoriUrmărește-ne
113AbonațiAbonați-vă
Publicitate

Cele mai recente articole

iOS 17.4 și iPadOS 17.4 au fost lansate pentru iPhone și iPad cu noutăți importante în Uniunea Europeană

iOS 17.4 și iPadOS 17.4 au fost lansate marți seară de către Apple și sunt disponibile, așadar, pentru utilizatorii modelelor de iPhone și iPad...

Apple a lansat MacBook Air cu chipset M3

Apple a lansat astăzi o actualizare pentru gama MacBook Air (13 inch și 15 inch), care oferă chipset-uri M3, compatibilitate îmbunătățită pentru afișajele externe,...

iOS 17.4 va permite instalarea de aplicații din afara App Store pe iPhone și iPad, în UE

Urmare a faptului că pe data de 6 martie 2024 intră în vigoare actul legislativ privind piețele digitale (DMA - Digital Markets Act) pe...

Vrei să fii la curent cu ultimele noutăți din lumea Apple?

Abonează-te la newsletter-ul nostru pentru a primi pe e-mail ultimele articole publicate pe iTutorial.ro!

*După ce ai completat adresa de e-mail și apăsat butonul „MĂ ABONEZ”, vei primi pe acea adresă de e-mail un mesaj în care va trebui să confirmi înscrierea la newsletter-ul nostru.