watchOS 7.4 beta 1 a fost lansat pentru Apple Watch

- Publicitate -

La numai o săptămână de când a lansat versiunea finală a watchOS 7.3, compania Apple a publicat luni seară încă o actualizare de watchOS. O actualizare care, de această dată, este adresată, deocamdată, numai programatorilor. watchOS 7.4 beta 1 este, așadar, disponibil și poate fi descărcat de către toți dezvoltatorii înregistrați pe Apple Developer Center.

Deși numărul de versiune 7.4 ne indică faptul că noua actualizare ar trebui să aducă și câteva noutăți pentru utilizatorii de Apple Watch, deocamdată dezvoltatorii care au instalat ultimul build de watchOS nu au descoperit noutăți importante. La rându-i, nici Apple nu a indicat introducerea de noutăți importante în acest build de watchOS, așa că rămâne de văzut ce va aduce nou în versiunile următoare sau la lansarea variantei finale.

În situația în care vor fi semnalate, noutățile din watchOS 7.4 vor fi prezentate puțin mai jos, în cadrul acestui articol.

watchOS 7.4 beta 1 poate fi instalat pe toate dispozitivele Apple Watch de către dezvoltatorii înscriși pe Apple Developer Center (cu condiția să fi descărcat deja un profil de dezvoltator pentru ceas). Pentru a actualiza Apple Watch la watchOS 7.4 beta 1 va trebui ca iPhone-ul asociat să aibă instalat măcar iOS 14.4 și să fie în proximitatea ceasului, iar Apple Watch-ul să fie pus la încărcat și să aibă măcar 50% baterie.

Data lansării versiunii finale de watchOS 7.4 este necunoscută până la ora actuală, însă estimăm că ea va ajunge în primăvară.

watchOS 7.4 succede watchOS 7.3, care reprezintă o actualizare majoră de watchOS 7, ce a introdus o caracteristică „Mers ghidat” pentru abonații Apple Fitness+, un nou cadran de ceas și nu numai. Mai multe detalii despre watchOS 7.3 sunt disponibile aici.

watchOS 7.4 beta 1 Noutăți

  • Deblocare iPhone cu Apple Watch: la aproape un an de la debutul pandemiei, Apple mai introduce o caracteristică foarte utilă pentru posesorii de iPhone și Apple Watch. iOS 14.5 și watchOS 7.4 includ posibilitatea de a debloca telefonul cu Face ID folosind ceasul, în situațiile în care primul detectează că porți o mască facială. Mulțumită noii caracteristici, utilizatorii care poartă pe mână un Apple Watch deblocat și încearcă să deblocheze iPhone-ul cu Face ID prin scanarea feței, vor avea telefonul deblocat după o simplă scanare a feței, grație ceasului. La deblocare, ceasul va emite o retroacțiune haptică și o notificare prin care va informa utilizatorul că procedura de deblocare s-a finalizat cu succes (un lucru care se întâmplă și la deblocarea unui Mac folosind Apple Watch). Trebuie notat că noua caracteristică va trebui activată pentru a fi folosită, precum și că utilizatorii vor putea bloca ecranul iPhone de pe Apple Watch. Cu toate acestea, efectuarea de achiziții pe App Store ori de plăți prin Apple Pay nu vor putea fi autorizate printr-o autentificare Apple Watch + Face ID.
  • AirPlay 2: iOS 14.5 și watchOS 7.4 beta adaugă compatibilitate pentru AirPlay 2 în Apple Fitness+, astfel că utilizatorii vor putea difuza exercițiile de pe iPhone, iPad sau Apple Watch pe televizoarele compatibile cu această tehnologie (cu precizarea că măsurătorile realizate cu Apple Watch – calorii arse, timp rămas pentru exercițiu, inelele de activitate ș.a. – nu vor fi afișate pe ecran).

Notă: Dacă ai instalat watchOS 7.4 beta 1 și ai descoperit alte noutăți decât cele mai sus prezentate, te rugăm să ne anunți printr-un comentariu.

- Publicitate -
Alex Popa
Alex Popahttps://itutorial.ro
Redactor-șef și fondatorul iTutorial.ro.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole sugerate

iOS 9 beta 2 a fost lansat de către Apple pentru dezvoltatori

La puțin peste două săptămâni după ce a lansat iOS 9 beta 1 pentru dezvoltatorii de aplicații, compania...

Apple a lansat MacBook Air cu chipset M3

Apple a lansat astăzi o actualizare pentru gama MacBook Air (13 inch și 15 inch), care oferă...

Articole similare

URMĂREȘTE-NE

20,785UrmăritoriÎmi place
10,899UrmăritoriUrmărește-ne
360UrmăritoriUrmărește-ne
113AbonațiAbonați-vă
Publicitate

Cele mai recente articole

iOS 17.4 și iPadOS 17.4 au fost lansate pentru iPhone și iPad cu noutăți importante în Uniunea Europeană

iOS 17.4 și iPadOS 17.4 au fost lansate marți seară de către Apple și sunt disponibile, așadar, pentru utilizatorii modelelor de iPhone și iPad...

Apple a lansat MacBook Air cu chipset M3

Apple a lansat astăzi o actualizare pentru gama MacBook Air (13 inch și 15 inch), care oferă chipset-uri M3, compatibilitate îmbunătățită pentru afișajele externe,...

iOS 17.4 va permite instalarea de aplicații din afara App Store pe iPhone și iPad, în UE

Urmare a faptului că pe data de 6 martie 2024 intră în vigoare actul legislativ privind piețele digitale (DMA - Digital Markets Act) pe...

Vrei să fii la curent cu ultimele noutăți din lumea Apple?

Abonează-te la newsletter-ul nostru pentru a primi pe e-mail ultimele articole publicate pe iTutorial.ro!

*După ce ai completat adresa de e-mail și apăsat butonul „MĂ ABONEZ”, vei primi pe acea adresă de e-mail un mesaj în care va trebui să confirmi înscrierea la newsletter-ul nostru.