Seria de evenimente media Apple din această toamnă continuă cu o a treia conferință, pe care gigantul californian a anunțat în această seară că o va organiza săptămâna viitoare.
Marți, 10 noiembrie, ora României 20:00, din campusul Apple Park, compania americană va transmite, așadar, în format complet digital, o nouă conferință de tipul tuturor celorlalte pe care le-a organizat pe parcursul acestui an.
Evenimentul media de pe 10 noiembrie are faimosul slogan „One more thing / Încă un lucru”, și probabil că mulți dintre voi se întreabă ce ar mai putea Apple să anunțe în acest an. Înainte de a vedea însă câteva dintre produsele la care știm că se lucrează de ceva vreme și pe care s-ar putea să le vedem săptămâna viitoare, trebuie să precizăm că, până acum, în această toamnă, Apple a prezentat – mai întâi în septembrie – iPad Air 4, iPad 8 și Apple Watch 6 / SE, apoi – în octombrie – gama iPhone 12 și HomePod mini.
Noi modele Mac
Apple a promis încă din vară că anul acesta va lansa și primele modele de Mac cu procesoare bazate pe arhitectura ARM, așa că s-ar putea să anunțe acum măcar unul dintre noile computere la care lucrează (se zvonește că primele Mac-uri cu această arhitectură vor fi MacBook Air, MacBook de 12 inchi și/sau iMac de 23 / 24 inchi).
Apple a anunțat încă din iunie că lucrează la chipset-uri proprii pentru Mac, care le vor înlocui pe cele de la Intel. De atunci, însă, nu am mai auzit mare lucru despre această tranziție extrem de importantă. Cu toate acestea, știm deja că aceste chipset-uri noi similare celor din seria A (folosită la iPhone, iPad, Apple TV ș.a.) sunt proiectate complet de gigantul californian și ar trebui să aducă îmbunătățiri semnificative, atât la capitolul performanțe, cât și la capitolul consum energetic, față de chipset-urile de la Intel. Grație acestora, noile Mac-uri vor integra mai bine hardware-ul cu software-ul, iar în viitorul nu foarte îndepărtat vom avea aplicații care vor funcționa pe toate platformele Apple – iOS, iPadOS, macOS.
Alături de Mac-urile cu chipset-uri Apple, există posibilitatea ca Apple să introducă și modele care vor avea procesoare Intel, compania americană anunțând că tranziția către noua platformă va dura în jur de doi ani.
În plus, cel mai probabil, actualizarea ce pare să fi fost uitată de compania americană, macOS Big Sur 11.0, ar urma să fie lansată tot săptămâna viitoare ori măcar să aibă pe atunci o dată de lansare anunțată. Această versiune de macOS aduce, printre altele, compatibilitate pentru noua arhitectură a Apple, funcționând atât pe Intel, cât și pe procesoarele proprii ale companiei americane.
AirPods Studio
Apple lucrează de ceva vreme la o pereche de căști circum-auriculare care să facă parte din familia AirPods, dorind, prin acestea, să ofere utilizatorilor o alternativă la căștile intraauriculare existente deja în această gamă. Zvonurile de până acum arată că noile căști vor costa în jur de 349$, vor avea un design retro (cel din imaginea de mai jos fiind, aparent, designul final al căștilor), și vor oferi un sistem activ de anulare a zgomotelor.
AirTags
AirTag-urile sunt mult-așteptatele dispozitive de urmărire Bluetooth la care Apple lucrează de câțiva ani și pe care utilizatorii le vor putea atașa la diferite obiecte, cum ar fi portofele și chei, pentru a le putea urmări cu ajutorul aplicației Găsire de pe iPhone, iPad și Mac. De altfel, aspectul ilustrației concepute de Apple pentru evenimentul de săptămâna viitoare ne duce cu gândul și la aceste dispozitive.
Urmărește conferinta Apple de pe 10 noiembrie
Conferinta Apple de pe 10 noiembrie urmează să fie difuzată de către Apple marți, 10 noiembrie, începând cu ora României 20:00, atât pe site-ul web al companiei, cât și în aplicația dedicată pentru Apple TV și poate chiar pe YouTube (așa cum a fost și evenimentul de deschidere a WWDC 2020, precum și toate celelalte conferințe Apple din această toamnă). Desigur, aceia dintre voi care nu veți putea urmări conferința trebuie să știți că pe iTutorial.ro vor fi, ca de obicei, prezentate toate produsele anunțate de compania americană.