HomePod mini a fost prezentat de către Apple. Iată noutățile

- Publicitate -

HomePod mini a fost prezentat de către Apple în cadrul evenimentului media de pe 13 octombrie și este o nouă boxă inteligentă care va însoți pe piață modelul lansat în 2018.

Cel mai nou și mai mic membru al familiei HomePod oferă, potrivit Apple, sunete impresionante, inteligența Siri pentru a răspunde comenzilor tale și o experiență îmbunătățită pentru case inteligente. Având o înălțime de numai 8,43 cm, HomePod mini are tehnologii inovative și un software avansat care, împreună, oferă audio computațional pentru a furniza o calitate audio foarte bună indiferent de locul în care este poziționat. Și toate acestea la un preț de trei ori mai mic decât boxa standard.

„HomePod mini are tot ceea ce vor clienții de la o boxă inteligentă – sunet uimitor pentru ascultat muzică, un asistent inteligent de talie mondială care oferă o experiență personalizată fiecărui membru din gospodărie și, asemenea fiecărui produs Apple, este proiectat cu securitate și intimitate în minte. HomePod mini este cea mai bună boxă inteligentă pentru oricine deține un produs Apple. Funcționează fără probleme cu iPhone pentru a transfera muzica, apelurile și a oferi sugestii de ascultare personalizate, îmbunătățește sunetul de la Apple TV, redă muzica de pe Mac și multe altele. Este multă inovație Apple împachetată într-o boxă atât de mică, totul la un preț accesibil” – Bob Borchers, vicepreședinte Apple pentru marketing produs la nivel global.

HomePod mini a fost proiectat pentru a lucra cu Apple Music, podcasturi și posturi de radio de la iHeartRadio, radio.com și TuneIn (care oferă acces inclusiv la posturi de radio românești). Mai mult, în lunile următoare, Apple promite că pe HomePod vom avea o integrare bună cu alte servicii de streaming audio, inclusiv Pandora și Amazon Music. Mai multe boxe HomePod (mini) pot conlucra pentru a difuza, în sincronizare perfectă, muzică sau podcasturi în mai multe camere. Iar prin poziționarea a două boxe HomePod mini într-o singură încăpere, vei putea crea o pereche stereo pentru a te bucura de sunete bogate și învăluitoare (nu vei putea crea o pereche stereo între un HomePod mini și un HomePod obișnuit).homepod mini sunet

HomePod mini Sunet uimitor

HomePod mini oferă o experiență acustică pe care Apple ne-o descrie ca fiind „incredibil de bogată și detaliată”. Aceasta folosește audio computațional pentru a furniza performanțe de top. Pentru a obține sunete puternice dintr-un design atât de compact, Apple a integrat în acest HomePod un chipset Apple S5 (similar celui din Apple Watch Series 5 / SE). Acest SoC va lucra cu un software avansat pentru a analiza caracteristicile unice ale muzicii și aplica modele de reglare pentru optimizarea zgomotului, ajustarea gamei dinamice și controlul în timp real a mișcării driver-ului și a emițătoarelor pasive. Propulsat de un magnet din neodim și de o pereche de emițătoare pasive de anulare a forței, driver-ul cu gamă completă proiectat de către Apple din noul HomePod produce un bas profund și frecvențe înalte clare.

Aplicând aceleași principii acustice care oferă sunet uimitor și în boxa standard, HomePod mini include un ghid de unde acustic pentru a direcționa fluxul de sunet în jos și în exterior, prin partea inferioară a boxei, pentru o experiență audio la 360 de grade. Aceasta oferă utilizatorilor posibilitatea de a poziționa boxa aproape oriunde în camera și de a se bucura de sunet consistent.

Un șir cu trei microfoane ascultă comenzile „Hey Siri” și un al patrulea microfon orientat spre microfon ajută la izolarea sunetului venit de la boxă pentru a îmbunătăți detectarea vocii chiar și atunci când muzica este în redare la volum ridicat.siri homepod

Siri pe post de asistent inteligent

Prin intermediul inteligenței Siri, HomePod mini oferă o experiență personală și profund integrată pentru utilizatorii de iPhone. Siri poate identifica persoana care vorbește și reda muzica și podcasturile preferate de aceasta. Datorită acestei capacități, Siri va putea răspunde chiar și comenzilor personale, cum ar fi cele de accesare a mesajelor, mementourilor, notițelor și programărilor, precum va putea plasa și prelua apeluri telefonice.

În plus, Siri va oferi utilizatorilor actualizări personale. Cu o singură întrebare, „Hey Siri, what’s my update?”, aceștia vor primi cele mai recente știri, informații despre vreme, trafic, mementouri și programările din calendar.

HomePod mini lucrează fără probleme cu toate dispozitivele Apple, ușurând preluarea apelurilor, ascultarea de muzică de pe Mac și chiar direcționarea sunetului de pe Apple TV pentru o experiență îmbunătățită. Atunci când asculți muzică pe iPhone, vei putea să duci telefonul în aproprierea boxei pentru a transfera redarea pe aceasta fără a pierde ritmul.

Iar spre sfârșitul anului curent, experiența aceasta va fi și mai bună cu ajutorul efectelor vizuale, auditive și haptice produse la transferul de sunet de pe un dispozitiv pe altul. Tot atunci, odată cu iOS 14.2 și o nouă versiune a software-ului pentru HomePod, utilizatorii se vor bucura de afișarea de sugestii personalizate pentru ascultare atunci când iPhone-ul (echipat cu chipset Apple U1 – modelele din 2019 încoace) este în aproprierea HomePod mini, precum și de butoane de control al redării accesibile fără a fi nevoit să deblochezi ecranul telefonului.siri homepod

Control pentru locuințe inteligente și un nou sistem de intercomunicație

HomePod mini simplifică mai mult ca oricând controlul accesoriilor pentru locuințe inteligente. Prin simple comenzi adresate lui Siri, boxa va putea opri luminile, modifica temperatura, încuia ușile sau activa o scenă definită de tine. Boxa inteligentă va acționa precum un centru de locuință, furnizându-ți acces la accesoriile inteligente atât când ești în casă, cât și când ești plecat (deci neconectat la rețeaua Wi-Fi de acasă).

O nouă funcționalitate de intercomunicație va oferi utilizatorilor din familie o modalitate simplă și rapidă de a vorbi unii cu ceilalți fără a fi nevoiți să se deplaseze din încăperile în care se află ori să zbiere. Cu ajutorul acesteia, o persoană va putea trimite un mesaj prin acest sistem de la un HomePod la un altul – dintr-o cameră alăturată, dintr-o zonă definită sau din mai multe camere în același timp. Mesajul va fi redat automat pe difuzorul / difuzoarele HomePod menționate de emițător. Acest nou sistem va funcționa și pe iPhone, iPad, Apple Watch, AirPods și CarPlay, astfel încât toată lumea din locuință să primească notificări și să poată trimite mesaje de acest tip, indiferent dacă sunt sau nu în aproprierea boxei.siri homepod intercom mini

HomePod mini Alte caracteristici

  • Securitate și intimitate: Apple promite că serverele sale vor înregistra informații numai după ce comanda Hey Siri este recunoscută local, de boxă, sau după ce Siri este activat prin atingere. Solicitările nu sunt asociate cu ID-ul Apple al utilizatorilor, iar informațiile personale nu sunt trimise companiilor de publicitate ori altor organizații. HomePod mini va lucra cu iPhone pentru a finaliza solicitările de trimitere a mesajelor sau de a lua notițele local, fără a trimite informațiile respective către Apple.
  • Scurtăturile Siri create pe iPhone și iPad sunt accesibile de pe HomePod mini, astfel că utilizatorii vor putea cere lui Siri de pe HomePod să pună cafeaua la fiert, să controleze un robot aspirator, să adauge lapte pe lista de cumpărături și multe altele.
  • Sunete ambientale, cum ar fi cele de ploaie, șemineu, apă curgătoare, vor oferi zgomotul de fundal perfect pentru a te concentra, relaxa sau adormi. Siri poate configura un temporizator pentru adormire astfel încât să oprească redarea acestor sunete în mod automat.
  • Găsire va ajuta la localizarea unui iPhone, iPad, iPod touch, Mac ori Apple Watch prin redarea unui sunet pentru a te ajuta să-l reperezi.
  • Căutare web: HomePod mini va permite efectuarea de căutări pe web pe care le va trimite mai apoi pe iPhone-ul utilizatorului pentru a le viziona.
  • Alarme cu melodii: utilizatorii se vor putea trezi cu melodia, lista de redare sau postul de radio favorit de pe Apple Music.
  • Finisaje: asemenea modelului standard, noul HomePod mini este disponibil pe alb și gri stelar.
  • Chipset Apple U1.

HomePod mini Lansare și disponibilitate

HomePod mini va fi, din păcate, disponibil numai în țările în care versiunea standard este deja disponibilă – Germania, Franța, Spania, Regatul Unit al Marii Britanii, Canada, Australia, Hong Kong, India, Japonia și SUA. Aici, utilizatorii vor putea precomanda boxa începând de vineri, 6 noiembrie, urmând a o primi în săptămâna care începe pe 16 noiembrie.

Cât despre preț, ei bine, aici veștile sunt foarte bune, întrucât noua boxă va costa, în Germania, spre exemplu, doar 96,50€. Practic, HomePod mini va fi mai ieftină cu 224,2€ decât HomePod-ul standard.

- Publicitate -
Alex Popa
Alex Popahttps://itutorial.ro
Redactor-șef și fondatorul iTutorial.ro.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole sugerate

iOS 16.4 beta 4 și iPadOS 16.4 beta 4 au fost lansate pentru iPhone și iPad

Apple a lansat miercuri seară iOS 16.4 beta 4 și iPadOS 16.4 beta 4 pentru dezvoltatorii de...

watchOS 9.4 beta 4 a fost lansat pentru Apple Watch

Apple a lansat miercuri seară watchOS 9.4 beta 4 pentru dezvoltatorii de aplicații. Noul build al sistemului...

Articole similare

URMĂREȘTE-NE

20,785UrmăritoriÎmi place
10,899UrmăritoriUrmărește-ne
362UrmăritoriUrmărește-ne
113AbonațiAbonați-vă
Publicitate

Cele mai recente articole

macOS 13.3 Ventura beta 4 a fost lansat

macOS Ventura 13.3 beta 4 a fost lansat miercuri seară pentru toți dezvoltatorii înscriși pe Apple Developer Center. Noul build de Ventura sosește la aproximativ...

watchOS 9.4 beta 4 a fost lansat pentru Apple Watch

Apple a lansat miercuri seară watchOS 9.4 beta 4 pentru dezvoltatorii de aplicații. Noul build al sistemului de operare pentru Apple Watch sosește la...

iOS 16.4 beta 4 și iPadOS 16.4 beta 4 au fost lansate pentru iPhone și iPad

Apple a lansat miercuri seară iOS 16.4 beta 4 și iPadOS 16.4 beta 4 pentru dezvoltatorii de aplicații. Noile versiuni de prelansare sosesc la o...

Vrei să fii la curent cu ultimele noutăți din lumea Apple?

Abonează-te la newsletter-ul nostru pentru a primi pe e-mail ultimele articole publicate pe iTutorial.ro!

*După ce ai completat adresa de e-mail și apăsat butonul „MĂ ABONEZ”, vei primi pe acea adresă de e-mail un mesaj în care va trebui să confirmi înscrierea la newsletter-ul nostru.