iOS și iPadOS 13.7 au fost lansate pentru iPhone și iPad. Iată noutățile

- Publicitate -

La mai bine de o lună distanță de lansarea versiunii finale a iOS 13.7, Apple a lansat marți seară noi actualizări de iOS și iPadOS. iOS 13.7 și iPadOS 13.7 sunt disponibile, așadar, pentru utilizatorii modelelor de iPhone, iPod touch și, respectiv, iPad compatibile cu iOS 13 și iPadOS. Noile versiuni ale sistemelor de operare au fost testate împreună cu dezvoltatorii și utilizatorii începând de săptămâna trecută.

iOS 13.7 / iPadOS 13.7 Noutăți

Deși, în România și câteva alte state, notițele lansării iOS 13.7 prezintă toate noutățile pe care le-a adus iOS 13, aceasta nu este o actualizare care să nu vină cu nimic nou față de precedentele. Ea introduce Notificări de expunere expres, o funcționalitate care va permite implementarea de către autoritățile de sănătate publică a unui sistem de notificare de expunere care să nu necesite dezvoltarea unei aplicații și, implicit, nici instalarea uneia pe dispozitivele compatibile.

După instalarea noii versiuni, utilizatorii de iOS 13.7 vor vedea o nouă secțiune Notificări de expunere în aplicația Configurări, aceasta fiind mutată din secțiunea Intimitate. În cadrul acesteia va exista un comutator pentru Activare notificări de expunere.

Prin demararea procesului de activare a notificărilor de expunere, utilizatorii vor fi anunțați mai întâi dacă această funcționalitate este disponibilă în statul, regiunea sau țara în care se află. În zonele care participă la noul program de Notificări de expunere expres, utilizatorii vor putea activa această funcționalitate fără a mai fi nevoiți să descarce o aplicație.

Apple a anunțat în dimineața acestei zile că următoarele state din SUA – Maryland, Nevada, Virginia și Washington D.C. – vor oferi în curând notificări de expunere expres, iar alte state s-ar putea să adopte noul sistem în viitorul apropriat. Acolo unde va fi disponibil, sistemul de notificare la expunere expres va necesita instalarea iOS 13.7 și, chiar dacă, în anumite zone, va funcționa fără a fi necesară instalarea unei aplicații, activarea lui va rămâne complet opțională pentru utilizatori.

În acele zone care nu participă la sistemul de notificare de expunere expres, utilizatorii care încearcă să activeze această funcționalitate vor fi direcționați pe App Store către aplicația lansată de autoritățile din domeniul sănătății publice (dacă o atare aplicație este disponibilă). În cazul în care o astfel de aplicație nu este oferită de autoritățile din țara / regiunea în care te afli (cum ar fi România), atunci vei fi notificat doar că aceste notificări de expunere nu sunt încă disponibile în zona ta. Totuși, datorită faptului că noul sistem este mai ușor de implementat, s-ar putea ca la un moment dat rata lui de adopție în rândul tuturor statelor de pe glob să fie una mult mai bună.

Fiindcă iPadOS nu include sistemul de notificări de expunere, versiunea 13.7 nu vine decât cu unele corecturi de erori și îmbunătățiri în privința performanțelor.

iOS 13.7 / iPadOS 13.7 Actualizare iPhone și iPad

Actualizările la iOS 13.7 și iPadOS 13.7 le sunt recomandat tuturor posesorilor modelelor de iPhone, iPad și iPod touch compatibile cu iOS 13 / iPadOS 13, având în vedere noutățile pe care le aduc.

iOS 13.7 poate fi descărcat și instalat pe iPhone SE / 6s (și modelele ulterioare) și iPod touch generația a 7-a, iar iPadOS 13.7 poate fi instalat pe iPad Air 2 (și modelele ulterioare), iPad mini 4 (și modelele ulterioare) și pe toate modelele de iPad Pro, atât prin intermediul sistemului de actualizare software al iOS (OTA), cât și prin intermediul aplicației iTunes pentru Mac și PC. Indiferent de metoda aleasă, pașii necesari pentru actualizarea dispozitivului sunt prezentați în cadrul articolului la care face trimitere linkul de mai jos:

iOS 13.7 / iPadOS 13.7 succed iOS / iPadOS 13.6.1, actualizări care au venit să înlăture câteva probleme. Mai multe detalii despre noutățile din iOS / iPadOS 13.6.1 sunt disponibile aici.

Având în vedere momentul din an în care ne aflăm, iOS 13.7 este cel mai probabil una dintre ultimele actualizări aduse de către Apple iOS 13, gigantul californian fiind acum preocupat de îmbunătățirea și lansarea iOS 14. Această din urmă versiune de iOS ar urma să fie lansată în săptămânile care urmează (fie în septembrie, fie în octombrie, odată cu noile modele iPhone).

- Publicitate -
Aura Vasilie
Aura Vasilie
Senior editor la iTutorial.ro

Sugestii de articole

Apple a lansat iOS 16.1.2 pentru iPhone – iată noutățile

iOS 16.1.2 a fost lansat miercuri seară pentru utilizatorii de iPhone. Cea mai recentă versiune a sistemului...

macOS 13.1 Ventura beta 3 a fost lansat

macOS Ventura 13.1 beta 3 a fost lansat marți seară pentru toți dezvoltatorii înscriși pe Apple Developer Center....

tvOS 16.2 beta 3 a fost lansat pentru Apple TV HD și Apple TV 4K

Apple a lansat tvOS 16.2 beta 3 pentru dezvoltatorii de aplicații. Noua versiune de prelansare a sistemului...

iOS 16.2 beta 3 și iPadOS 16.2 beta 3 au fost lansate pentru iPhone și iPad

Apple a lansat marți seară iOS 16.2 beta 3 și iPadOS 16.2 beta 3 pentru dezvoltatorii de...

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole similare

URMĂREȘTE-NE

20,785FaniÎmi place
10,899CititoriConectați-vă
361CititoriConectați-vă
113AbonațiAbonați-vă
Publicitate

Cele mai recente articole

tvOS 16.2 beta 4 a fost lansat pentru Apple TV HD și Apple TV 4K

Apple a lansat tvOS 16.2 beta 4 pentru dezvoltatorii de aplicații. Noua versiune de prelansare a sistemului de operare pentru Apple TV sosește la...

macOS 13.1 Ventura beta 4 a fost lansat

macOS Ventura 13.1 beta 4 a fost lansat joi seară pentru toți dezvoltatorii înscriși pe Apple Developer Center. Noul build de Ventura sosește la două...

watchOS 9.2 beta 4 a fost lansat pentru Apple Watch

Apple a lansat joi seară watchOS 9.2 beta 4 pentru dezvoltatorii de aplicații. Noua actualizare sosește la două săptămâni distanță de watchOS 9.2 beta...

Vrei să fii la curent cu ultimele noutăți din lumea Apple?

Abonează-te la newsletter-ul nostru pentru a primi pe e-mail ultimele articole publicate pe iTutorial.ro!

*După ce ai completat adresa de e-mail și apăsat butonul „MĂ ABONEZ”, vei primi pe acea adresă de e-mail un mesaj în care va trebui să confirmi înscrierea la newsletter-ul nostru.