watchOS 7 a fost prezentat și aduce noi caracteristici de personalizare, sănătate și fitness pe Apple Watch

- Publicitate -

watchOS 7 este cea de-a treia actualizare majoră de software pe care Apple a prezentat-o în cadrul evenimentului de deschidere al WWDC 2020. Cea mai nouă versiune a sistemului de operare pentru Apple Watch introduce elemente de personalizare îmbunătățite și noi caracteristici pentru fitness și sănătate.

Noul watchOS duce personalizarea la un cu totul alt nivel grație configurațiilor de cadrane care pot fi partajate și descoperite, oferă un sistem de analiză a somnului, detecție automată a spălatului pe mâini, noi tipuri de exerciții fizice și o nouă caracteristică pentru sănătatea auzului. De asemenea, watchOS 7 vine și cu actualizări pentru Hărți și Siri, mai multe detalii despre toate acestea fiind disponibile în cele ce urmează.

„Suntem stimulați de impactul pozitiv pe care Apple Watch îl are asupra clienților noștri și ne bucurăm să introducem noi instrumente importante care să le sprijine sănătatea, fitnessul și starea de bine. watchOS 7 aduce un sistem de monitorizare a somnului, detectare automată a spălatului pe mâini și noi tipuri de exerciții fizice împreună cu un mod complet nou de a descoperi și utiliza cadranele, ajutând utilizatorii să rămână sănătoși, activi și conectați” – Jeff Williams, COO Apple.

watchOS 7 Cadrane și Partajarecadran watchos

Cadranele sunt elementul central din experiența Apple Watch, oferind utilizatorilor, grație complicațiilor, toate informațiile importante pentru ei. watchOS 7 introduce noi modalități de a descoperi și partaja combinații de cadrane și complicații potrivite pentru orice tip de activitate sau stil de viață – de la cele potrivite pentru părinți și până la cele potrivite pentru pasionații de surfing, jucătorii de tenis sau fotografi.

Practic, Apple susține că utilizatorii pot configura și personaliza cadranele și complicațiile de pe ele într-un număr infinit de ori. Rezultatul poate fi mai apoi partajat prin Mesaje sau Mail. De asemenea, combinații de cadreane potrivite pentru diferite tipuri de activități ori stiluri de viață vor putea fi descoperite și pe watchOS App Store ori prin intermediul linkurilor încărcate pe site-uri web și rețele sociale.

watchOS 7 aduce actualizări pentru majoritatea cadranelor pentru a oferi mai multe opțiuni de personalizare și acces extins la aplicațiile favorite. Astfel, cadrane precum detaliatul Cronograf Pro include acum un tahometru pentru calcularea vitezei în funcție de timpul parcurs pe o anumită distanță, cadranul Poze oferă filtre de culoare, iar cadranul XXL are opțiunea de a adăuga o complicație detaliată de dimensiuni mari.cadran watchos 7

Programatorilor le va fi permis să ofere mai mult de o singură complicație / aplicație astfel încât utilizatorii să poată adăuga două sau mai multe complicații ale aceleiași aplicații terțe pe un singur cadran. De exemplu, pe un cadran, o aplicație precum Glow Baby va putea afișa mai multe complicații care să ajute părinții să urmărească alăptarea, timpii de culcare șamd, iar pe un alt cadran o aplicație precum Dawn Patrol va putea oferi surfer-ilor informații despre maree, viteza vântului și temperatura apei din locul de surf favorit.

Somn 💤somn watchos7

watchOS 7 introduce una dintre cele mai așteptate caracteristici pe Apple Watch – analiză somn. Noul sistem aduce o abordare holistică a somnului prin furnizarea unor instrumente importante care să ajute utilizatorii să doarmă atât cât își doresc, să se culce la ora potrivită și să-și creeze o rutină înainte de culcare pentru a putea să-și atingă obiectivele de somn.

Cu ajutorul accelerometrului din ceas, noul sistem va detecta micro-mișcările care sunt provocate de respirație, astfel că va ști când utilizatorul doarme și cât de mult a dormit în fiecare noapte. Dimineața, utilizatorul va obține o analiză a somnului din noaptea precedentă ce va cuprinde atât perioadele de somn, cât și pe cele în care s-au trezit. De asemenea, analiza va oferi utilizatorilor o diagramă care le va prezenta evoluția somnului pe parcursul unei săptămâni.

Potrivit Academiei Americane de Medicină a Somnului, o rutină pentru ora de culcare ajută corpul să se pregătească de odihnă. Pentru a sprijini această pregătire, Apple a introdus caracteristica Relaxare care va permite utilizatorilor de Apple Watch și iPhone să își creeze o rutină personalizată înainte de culcare prin stabilirea unei anumite scene în aplicația Locuință, ascultarea unei melodii liniștitoare și/sau folosirea aplicației favorite de meditație. În Mod Somn, Apple Watch și iPhone vor activa automat Nu deranjați și vor întuneca ecranul pe tot parcursul nopții.

Pentru a ajuta utilizatorii să se trezească, ceasul va oferi o alarmă haptică silențioasă ori sunete subtile, în timp ce pe ecran va afișa, printre altele, nivelul actual al bateriei, ora și starea vremii. În funcție de regimul de încărcare, dacă bateria ceasului este prea redusă cu o oră înainte de ora de culcare, Apple Watch va aminti utilizatorilor să îl pună la încărcat pentru a-l putea folosi pe parcursul nopții.

Datele despre somn sunt criptate și stocate pe Apple Watch ori pe iCloud, utilizatorii având controlul complet asupra a ceea ce stochează.spalat pe maini watchos7

Detectare automată a spălatului pe mâini 🧼 

Cea mai potrivită caracteristică a watchOS 7 pentru contextul actual este noul sistem de detectare automată a spălatului pe mâini. După cum probabil cei mai mulți știm deja, spălatul corect pe mâini trebuie să dureze cel puțin 20 de secunde pentru a fi siguri că îndepărtăm toate virusurile și microbii. De aceea, Apple s-a gândit la un sistem de detectare automată a spălatului pe mâini.

Acest sistem va folosi senzorii de mișcare, microfonul și sistemul de învățare automată al Apple Watch pentru a detecta în mod automat sunetele și mișcările specifice spălatului pe mâini. În acel moment, ceasul va declanșa un temporizator de 20 de secunde, iar dacă va detecta că utilizatorul încetează mai devreme spălatul pe mâini, va trimite un mesaj de atenționare pentru a continua spălatul.

Mai mult decât atât, atunci când detectează că ai ajuns acasă, ceasul îți va reaminti să te speli pe mâini. Un lucru cu care oricine ar fi trebuit să se fi deprins până la o anumită vârstă…

În aplicația Sănătate de pe iPhone va fi afilată frecvența și durata spălatului pe mâini, precum și informații referitoare la importanța spălatului pe mâini. Referitor la protejarea vieții private a utilizatorilor, Apple anunță că sunetele folosite pentru detectarea spălatului pe mâini nu sunt înregistrate automat și nici nu sunt salvate pe Apple Watch sau în Sănătate.activitate watchos7

Noi tipuri de exerciții și aplicație Fitness🕺💃

Exerciții, una dintre cele mai populare aplicații pentru Apple Watch, a fost îmunătățită în fiecare actualizare majoră de watchOS. Cea mai recentă versiune majoră a sistemului de operare pentru ceas nu este o excepție, introducând în Exerciții nu mai puțin de patru exerciții fizice noi ajutate de sistemul de monitorizare a pulsului și de algoritmii de mișcare integrați. Noile exerciții sunt: dans, calmare, formare de bază și antrenament funcțional.

Pentru a calcula cu exactitate consumul de calorii din timpul dansului, Apple Watch va combina datele venite de la senzorul pentru monitorizarea pulsului cu datele colectate de accelerometru și giroscop. Apple susține că acest tip de exercițiu a fost testat și validat în patru dintre cele mai populare stiluri de dans: hip-hop, latino, dans cardio și Bollywood.

Alături de aplicația Exerciții, Apple a venit cu o aplicație Activitate reproiectată. Denumită acum Fitness, aceasta le oferă utilizatorilor o vizualizare optimizată a datelor în trei file diferite. Prima prezintă inelele de actvitate zilnică, exercițiile finalizate și premiile înregistrate, a doua prezintă Trendurile de activitate iar cea de-a treia prezintă Partajare activitate și Competiții activitate.

Auz👂

auz watchos7După introducerea aplicației Zgomot din watchOS 6 cu ajutorul căreia Apple Watch măsoară nivelul de zgomot din mediul înconjurător și durata expunerii la zgomotele puternice, watchOS 7 vine cu notificări pentru sunet căști. Utilizatorii vor putea vedea acum cât de tare ascultă muzica (și nu numai) prin căștile lor via iPhone, iPod touch sau Apple Watch și cum volumul tare le poate afecta auzul în viitor.

Mulțumită noului sistem, atunci când ai atins limita maximă de ascultare la căști „în siguranță” pentru auz, într-o săptămână, Apple Watch te va notifica. Această limită este bazată pe recomandarea Organizației Mondiale a Sănătății, potrivit căreia o persoană poate fi expusă la 80 de decibeli timp de aproximativ 40 de ore pe săptămână fără a-i afecta auzul.

Utilizatorii de iOS și watchOS vor mai putea să vadă câtă vreme au ascultat muzică la un volum mare în fiecare săptămână prin intermediul aplicației Sănătate de pe iPhone și vor putea controla de aici volumul maxim pentru căști. Desigur, Apple promite că pentru acest sistem nu va înregistra sau salva nimic din ceea ce asculți.

watchOS 7 Alte noutăți pentru Apple Watch

  • Baterie: A fost adăugat un meniu special pentru Stare sănătate baterie, care îți va arăta cât este de îmbătrânită chimic bateria ceasului tău. De asemenea, a fost inclusă și opțiunea de încărcare optimizată a bateriei ceasurilor, astfel că ele vor analiza rutina ta de încărcare și vor întârzia încărcarea maximă pentru a încetini îmbătrânirea bateriei. Ambele caracteristici sunt disponibile deja de ceva vreme pe iPhone.
  • Hărți: au fost adăugate itinerarii pentru ciclism. Itinerariile sunt afișate la dimensiune mare și sunt ușor de citit, iar aplicația Hărți îți va arăta când să te dai jos de pe bicicletă și să o iei la pas ori să urci scările pentru a ajunge mai repede la destinație.
  • Siri va putea fi folosită pentru a traduce din mai multe limbi (11, la fel ca și pe iPhone). Dictarea pentru traducere, mesaje și nu numai va fi procesată pe Apple Watch cu ajutorul Apple Neural Engine. În plus, Apple a introdus caracteristica Anunțare mesaje și pe ceas, adăugând, totodată, pe dispozitivul care poate fi purtat și aplicația Scurtături (ce poate fi accesată și sub formă de complicație).
  • Dezvoltatorii vor putea crea complicații grafice cu SwiftUI, iar noile instrumente pentru programatori, cum ar fi Xcode Previews, vor simplifica acest proces.
  • Complicații: au fost adăugate noi complicații pentru funcționalități native ale Apple Watch, cum ar fi Telecomandă cameră, Somn și Scurtături.
  • Mobilitate: au fost adăugate noi instrumente de măsurare a mobilității în aplicația Sănătate. Printre acestea se numără și asimetrie mers, lungime pas, timp de sprijin bilateral, viteză de mers, mers șase minute, viteza de coborâre a scărilor și viteza de urcare a scărilor. Aceste date sunt importante pentru clinicile care monitorizează capacitatea pacienților de a se mișca cu ușurință și în siguranță pe măsură ce îmbătrânesc. Ele sunt măsurate adesea în laboratoare, dar acum pot fi culese și de către Apple Watch și iPhone pentru a fi ulterior folosite de către dezvoltatori precum Zimmer Biomet, o companie medicală din domeniul musculo-scheleticelor. Zimmer Biomet urmează să utilizeze datele colectate de Apple Watch pentru îngrijirea pacienților și administrarea unor instrumente precum mymobility.
  • Force Touch: introdusă odată cu primul Apple Watch, caracteristica ecranului care putea detecta forța cu care îl apeși a fost eliminată din noul watchOS 7. Force Touch era folosit, spre exemplu, la modificarea cadranului  sau pentru deschiderea unui meniu ascuns cunoscut drept Meniu Force Touch din anumite aplicații. În noul watchOS aplicațiile de sistem care foloseau meniurile ascunse vor face articolele disponibile în acestea să fie accesibile dintr-un ecran sau meniu din configurări. Această decizie vine după ce anul trecut Apple elimina 3D Touch din iOS și introducea gama iPhone 11 fără astfel de ecrane.

Lansare și disponibilitate watchOS 7

La fel ca și versiunile precedente, watchOS 7 urmează să fie disponibilă în variantă finală în toamna acestui an (cel mai probabil în luna septembrie). Ea va putea fi descărcată și instalată gratuit de către toți utilizatorii cu ceasuri compatibile. Din păcate, nu toate modelele care pot face actualizarea la watchOS 6 sunt compatibile cu noul watchOS.

Mai multe detalii despre lansarea și disponibilitatea iPadOS sunt disponibile în articolele către care fac trimitere legăturile de mai jos:

În cazul în care te întrebi ce aduce și iOS 14 nou, accesează linkul de mai jos:

- Publicitate -
Alex Popa
Alex Popahttps://itutorial.ro
Redactor-șef și fondatorul iTutorial.ro.

4 COMENTARII

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole sugerate

Cum se elimina un iPhone / iPad blocat in iCloud de pe contul vechiului proprietar pentru a putea fi folosit din nou – Tutorial

Functia Blocare activare - pe care am descris-o in cadrul acestui tutorial - a fost introdusa de...

Cum sa reporniti sau sa resetati un iPhone, iPad sau iPod touch – Tutorial

Chiar daca iOS este un sistem de operare foarte stabil ce, spre deosebire de sistemele de operare...

Articole similare

URMĂREȘTE-NE

20,785UrmăritoriÎmi place
10,899UrmăritoriUrmărește-ne
360UrmăritoriUrmărește-ne
113AbonațiAbonați-vă
Publicitate

Cele mai recente articole

iOS 17.4 și iPadOS 17.4 au fost lansate pentru iPhone și iPad cu noutăți importante în Uniunea Europeană

iOS 17.4 și iPadOS 17.4 au fost lansate marți seară de către Apple și sunt disponibile, așadar, pentru utilizatorii modelelor de iPhone și iPad...

Apple a lansat MacBook Air cu chipset M3

Apple a lansat astăzi o actualizare pentru gama MacBook Air (13 inch și 15 inch), care oferă chipset-uri M3, compatibilitate îmbunătățită pentru afișajele externe,...

iOS 17.4 va permite instalarea de aplicații din afara App Store pe iPhone și iPad, în UE

Urmare a faptului că pe data de 6 martie 2024 intră în vigoare actul legislativ privind piețele digitale (DMA - Digital Markets Act) pe...

Vrei să fii la curent cu ultimele noutăți din lumea Apple?

Abonează-te la newsletter-ul nostru pentru a primi pe e-mail ultimele articole publicate pe iTutorial.ro!

*După ce ai completat adresa de e-mail și apăsat butonul „MĂ ABONEZ”, vei primi pe acea adresă de e-mail un mesaj în care va trebui să confirmi înscrierea la newsletter-ul nostru.