Apple a anunțat astăzi că cea de-a 31-a ediție a Worldwide Developers Conference (WWDC 2020) va avea un format cu totul nou. Așa cum era de așteptat având în vedere răspândirea alarmantă a coronavirusului pe întreg globul, ediția 2020 a WWDC se va desfășura online în integralitate, programatorii și presa nemaiavând, așadar, pentru prima dată, posibilitatea de a intra în contact direct cu angajații Apple și de a participa offline la sesiunile dorite din cadrul mult-așteptatului eveniment.

Deși formatul ediției 31 a Worldwide Developers Conference va fi unul nou, evenimentul va avea loc în continuare în luna iunie. Perioada exactă în care se vor desfășura evenimentele din cadrul WWDC 2020 nu a fost specificată deocamdată de către Apple, compania promițând să revină la o dată ulterioară (nespecificată) cu detalii atât pe web, cât și la adresele de e-mail ale programatorilor înregistrați și în aplicația Apple Developer.

În ultimii doi ani, WWDC a fost organizat la McEnery Convention Center, în San Jose, California. Anul acesta lucrurile ar fi stat aproape sigur la fel dacă în zona respectivă nu se înregistrau numeroase cazuri de infectare cu COVID-19 ori dacă ar fi existat indicii temeinice că acestea împreună cu pandemia de coronavirus vor dispărea până în vară. Prin decizia de acum, Apple nu face, deci, nimic altceva decât să se supună regulilor actuale, la fel cum au făcut și Facebook, Google și Microsoft cu propriile conferințe adresate programatorilor.

Și chiar dacă nu va mai găzdui fizic programatori și angajați ai companiei, noul eveniment online va fi, conform Apple, „plin de conținut” pentru clienți, presă și dezvoltatori deopotrivă. În primul rând, WWDC 2020 va avea o conferință centrală în cadrul căreia Apple urmează să anunțe iOS 14, macOS 10.16, iPadOS 14, tvOS 14 și watchOS 7.

În plus, ediția de anul acesta a WWDC va oferi zecilor de milioane de programatori înregistrați pe platforma Apple Developer sesiuni cu informații importante cu privire la noile resurse cuprinse în actualizările aduse sistemelor de operare, posibilitatea de a testa aceste actualizări și resurse, precum și șansa de a intra în contact la distanță cu angajați Apple. Toate sesiunile de la WWDC și informațiile cu privire la versiunile noi ale sistemelor de operare vor fi disponibile și după încheierea WWDC20, atât pe platforma Apple Developer, cât și în aplicația WWDC pentru iPhone, iPad și Apple TV.

„Organizăm WWDC 2020 în iunie într-un mod inovativ pentru milioane de dezvoltatori din întreaga lume, aducând întreaga comunitate de programatori laolaltă prin intermediul unei noi experiențe. Situația actuală de sănătate a impus crearea unui nou format WWDC 2020 care să ofere un program complet cu o conferință online și sesiuni, furnizând o experiență de învățare grozavă pentru întreaga noastră comunitate de dezvoltatori, în întreaga lume. Vom împărtăși toate detaliile în săptămânile următoare” – Phil Schiller, vicepreședinte executiv Apple pentru marketing global.

„Cu noile produse și tehnologii la care am lucrat, WWDC 2020 urmează să fie mare. Aștept cu nerăbdare ca dezvoltatorii noștri să pună mâinile pe noul cod și să interacționeze cu inginerii Apple prin modalități complet noi pentru a construi tehnologiile și framework-urile care vor contura viitorul pe toate platformele Apple” – Craig Federighi, vicepreședinte executiv Apple pentru inginerie software.

Deocamdată nu știm dacă Apple va anunța în iunie și noi produse hardware, compania americană obișnuind să introducă în acea perioadă de timp noi Mac-uri și nu numai. Dacă nu vor fi anunțate ori lansate până la finele lunii curente, așa cum s-a tot vorbit de câteva luni încoace, iPhone 9, iPad Pro generația a 4-a, un nou Apple TV și/sau o pereche nouă de căști Apple ar putea fi prezentate / anunțate tot în vară.

Așadar, așteptăm ca în perioada următoare compania din Cupertino să vină cu mai multe detalii referitoare la WWDC 2020, data la care va avea loc și noul format la care au fost nevoiți să apeleze.

În fine, trebuie să menționăm că în anunțul făcut în această seară, Apple a mai specificat că va dona 1 milion de dolari pentru a compensa pierderile societăților comerciale din San Jose datorate schimbării de format a WWDC20.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.