watchOS 6.2 a fost lansat pentru Apple Watch. Iată noutățile

- Publicitate -

watchOS 6.2 a fost lansat marți seară pentru utilizatorii de Apple Watch. Cea mai recentă versiune a sistemului de operare pentru ceasul Apple succede watchOS 6.1.3 și a fost testată împreună cu dezvoltatorii și membrii Apple Software Beta Program încă de la începutul lunii februarie.

watchOS 6.1.3 este însoțită de actualizarea watchOS 5.3.6, care li se adresează posesorilor de Apple Watch Seria 1 (sau mai recent) care au asociat ceasul cu un iPhone care are instalat iOS 12.x. Ambele actualizări aduc aceleași noutăți, după cum vom vedea puțin mai jos.

watchOS 6.2 Noutăți

După cum indică numărul versiunii noii actualizări de watchOS, 6.2, aceasta vine și cu o serie de caracteristici noi. Una dintre acestea este posibilitatea oferită programatorilor de a include cumpărături în aplicații, pentru a oferi utilizatorilor anumite caracteristici suplimentare contra-cost.

De asemenea, iOS 13.4 beta și watchOS 6.2 beta includ cod care ne vorbește despre o caracteristică intitulată CarKey. Noul API ne confirmă că noile versiuni de watchOS și iOS s-ar putea să permită în sfârșit descuierea, încuierea și pornirea autoturismelor (compatibile) folosind iPhone și Apple Watch (via NFC). Se pare că noua funcționalitate va putea lucra cu toate mașinile care au implementat deja NFC (de îndată ce iOS 13.x/14 / watchOS 6.x/7 vor fi disponibile), iar deschiderea/închiderea/pornirea va fi posibilă fără a fi necesară nici măcar scanarea amprentei / feței, ci doar aproprierea dispozitivului iPhone/a ceasului (fie și descărcat!) de cipul/cipurile NFC al/ale autoturismului (existând, desigur, și posibilitatea de a condiționa deschiderea/închiderea/pornirea de introducerea codului / scanarea amprentei/feței).

Procesul de adăugare a cheii virtuale a mașinii se va realiza prin intermediul aplicației Wallet, prin atingerea iPhone-ului de cipul NFC al mașinii, procesul inițial de configurare urmând a fi completat și cu ajutorul aplicațiilor oferite de producătorii de autoturisme (de îndată ce aceștia le vor actualiza). Odată adăugată cheia, ea va fi stocată în siguranță în Wallet, de unde va putea fi activată/dezactivată descuierea / încuierea / pornirea expresă (fără cod de acces, Touch ID ori Face ID). O informație interesantă disponibilă deja despre CarKey este aceea că această cheie virtuală va putea fi partajată (via Wallet) cu alte persoane, cum ar fi membrii familiei.

Rețineți că watchOS 6.2 și/sau iOS 13.4 nu includ CarKey, însă este foarte posibil ca această caracteristică să fie oferită odată cu iOS 14 / watchOS 7.

watchOS 6.2 Notițele lansării

Potrivit Apple, watchOS 6.2 include noi funcționalități, îmbunătățiri și corecturi de probleme, inclusiv:

  • oferă posibilitatea de a realiza achiziții din aplicație pentru aplicațiile de pe Apple Watch
  • corectează o problemă care putea provca întreruperea redării muzicale la comutarea conectivității între Wi-Fi și Bluetooth
  • Aplicația EKG de pe Apple Watch Series 4 și modelele ulterioare este acum disponibilă în Chile, Noua Zeelandă și Turcia
  • Notificările de ritm neregulat sunt, de asemenea, disponibile în țările mai sus enumerate.

Actualizare Apple Watch la watchOS 6.2

Actualizarea la cea mai recentă versiune a sistemului de operare pentru Apple Watch le este, desigur, recomandată tuturor utilizatorilor și poate fi efectuată folosind un dispozitiv iPhone 6s sau mai recent, cu iOS 13.4 instalat. watchOS 5.3.6, pe de altă parte, poate fi instalată pe ceasurile Apple asociate unor dispozitive iPhone cu iOS 12.x instalat. Accesați tutorialul către care face trimitere linkul de mai jos pentru mai multe detalii despre cum puteți să vă actualizați ceasurile la watchOS 6.1.3:

watchOS 6.2 este disponibil pentru toate modelele de Apple Watch începând de la Apple Watch Series 1.


watchOS 6.2 succede watchOS 6.1.3, o actualizare care a venit cu actualizări de securitate și nimic mai mult. Mai multe detalii despre watchOS 6.1.3 sunt disponibile aici.

- Publicitate -
Alex Popa
Alex Popahttps://itutorial.ro
Redactor-șef și fondatorul iTutorial.ro.

Sugestii de articole

macOS 13.1 Ventura beta 3 a fost lansat

macOS Ventura 13.1 beta 3 a fost lansat marți seară pentru toți dezvoltatorii înscriși pe Apple Developer Center....

tvOS 16.2 beta 3 a fost lansat pentru Apple TV HD și Apple TV 4K

Apple a lansat tvOS 16.2 beta 3 pentru dezvoltatorii de aplicații. Noua versiune de prelansare a sistemului...

iOS 16.2 beta 3 și iPadOS 16.2 beta 3 au fost lansate pentru iPhone și iPad

Apple a lansat marți seară iOS 16.2 beta 3 și iPadOS 16.2 beta 3 pentru dezvoltatorii de...

watchOS 9.2 beta 3 a fost lansat pentru Apple Watch

Apple a lansat marți seară watchOS 9.2 beta 3 pentru dezvoltatorii de aplicații. Noua actualizare sosește la...

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole similare

URMĂREȘTE-NE

20,785FaniÎmi place
10,899CititoriConectați-vă
361CititoriConectați-vă
113AbonațiAbonați-vă
Publicitate

Cele mai recente articole

tvOS 16.2 beta 4 a fost lansat pentru Apple TV HD și Apple TV 4K

Apple a lansat tvOS 16.2 beta 4 pentru dezvoltatorii de aplicații. Noua versiune de prelansare a sistemului de operare pentru Apple TV sosește la...

macOS 13.1 Ventura beta 4 a fost lansat

macOS Ventura 13.1 beta 4 a fost lansat joi seară pentru toți dezvoltatorii înscriși pe Apple Developer Center. Noul build de Ventura sosește la două...

watchOS 9.2 beta 4 a fost lansat pentru Apple Watch

Apple a lansat joi seară watchOS 9.2 beta 4 pentru dezvoltatorii de aplicații. Noua actualizare sosește la două săptămâni distanță de watchOS 9.2 beta...

Vrei să fii la curent cu ultimele noutăți din lumea Apple?

Abonează-te la newsletter-ul nostru pentru a primi pe e-mail ultimele articole publicate pe iTutorial.ro!

*După ce ai completat adresa de e-mail și apăsat butonul „MĂ ABONEZ”, vei primi pe acea adresă de e-mail un mesaj în care va trebui să confirmi înscrierea la newsletter-ul nostru.