macOS 10.15.4 Catalina public beta 1 a fost lansat pentru Mac

0
633
macos 10.15.4 public beta 1

Apple a lansat în această seară macOS 10.15.4 Catalina public beta 1 pentru dezvoltatorii de aplicații. Această actualizare sosește la numai câteva zile de macOS 10.15.4 beta 1, versiunea dedicată dezvoltatorilor de aplicații, și are același build ca și aceasta.

Spre deosebire de macOS 10.15.3, macOS 10.15.4 este o actualizare care vine cu mai multe caracteristici noi pe Mac. Primul build al acestei actualizări introduce pe dispozitivele utilizatorilor și dezvoltatorilor Limite de comunicare, o funcționalitate nouă pentru caracteristica Timp de utilizare ce permite părinților să limiteze accesul copiilor la aplicațiile de comunicare, precum și posibilitatea de a lua legătura cu persoane din afară unei liste definite. Limite de comunicare a fost introdusă inițial în iOS 13.3 și iPadOS 13.3.

În plus, această nouă actualizare introduce o opțiune nouă de accesibilitate, care le permite utilizatorilor să controleze cursorul mausului prin mișcări ale capului, mișcări care vor fi urmărite cu ajutorul camerei FaceTime integrate în cele mai multe computere Mac compatibile cu macOS Catalina.

De asemenea, macOS 10.15.4 mai vine și cu Partajare dosare iCloud, o funcționalitate care permite partajarea dosarelor via iCloud, introduce Partajare familială în aplicația TV, adresează o eroare în Mail și aduce achiziții de aplicații pentru macOS, iPadOS, iOS și tvOS universale. Prin această din urmă funcționalitate, Apple le permite dezvoltatorilor care au publicat o aplicație și pe iOS App Store și pe macOS App Store să o comercializeze într-un singur pachet, astfel încât să poată fi instalată manual sau automat pe toate dispozitivele compatibile conectate la același cont (dacă această preferință este activată), fără a mai trebui să fie achiziționată de două ori.

În fine, trebuie precizat faptul că această actualizare cuprinde în fișierele sale referințe la noi procesoare bazate pe AMD pentru Mac, fapt ce alimentează așteptările ca Apple să lanseze laptopuri sau desktop-uri cu procesoare proprii (similare celor din seria A folosite la iPad și iPhone). Totuși, zvonuri pe această temă există de mai multă vreme, însă noile indicii din codul macOS ne sugerează că Apple ar putea fi (mai) aproape de a lansa primul Mac cu procesor propriu.

Utilizatorii care s-au înregistrat deja în programul Apple Beta Software vor putea, așadar, să descarce începând de acum macOS 10.15.4 Catalina public beta 1 prin intermediul sistemului de actualizare siftware din Preferințe sistem, condiția fiind aceea de a avea un Mac compatibil cu profilul dedicat macOS Catalina instalat. În situația în care nu te-ai înscris încă în programul mai sus amintit, o vei putea face pe acest site web, urmând ca mai apoi să poți descărca profilul public beta pentru macOS / iOS / iPadOS / tvOS.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.