Apple a lansat în această seară macOS 10.15.4 Catalina beta 1 pentru dezvoltatorii de aplicații. Această actualizare sosește la o săptămână distanță de cea de-a treia actualizare adusă macOS Catalina 10.15.

Deocamdată nu știm care sunt îmbunătățirile pe care le va aduce ce-a de-a treia actualizare adusă macOS Catalina, însă cel mai probabil aceasta se va concentra pe îmbunătățirea performanțelor, introducerea unor actualizări de securitate și corectarea unor erori care nu au fost adresate în macOS Catalina 10.15.3.

Noul build de macOS poate fi descărcat și instalat gratuit din Preferințe sistem > Actualizare software, de către toți posesorii de computere Mac compatibile cu Catalina care au instalat un profil de dezvoltator pentru macOS Catalina.

macOS 10.15.4 succede macOS 10.15.3, o actualizare care a introdus optimizări pentru MacBook Pro 16 inchi și Apple Pro Display XDR. Mai multe detalii cu privire la noutățile aduse de macOS 10.15.3 sunt disponibile aici.

macOS 10.15.4 beta 1 Noutăți

  • Partajare dosare iCloud – prezentată odată cu macOS Catalina, caracteristica ce permite partajarea dosarelor prin iCloud este în sfârșit disponibilă în prezenta versiune de prelansare a macOS.
  • Achiziții macOS/iOS universale – odată cu iOS 13.4 / iPadOS 13.4 / macOS 10.15.4 și Xcode 11.4 beta 1, Apple permite dezvoltatorilor care au publicat o aplicație și pe iOS App Store și pe macOS App Store să o comercializeze într-un singur pachet, astfel încât să poată fi instalată manual sau automat pe toate dispozitivele compatibile conectate la același cont (dacă această preferință este activată), fără a mai trebui să fie achiziționată de două ori.
  • Aplicația TV – a fost adăugată Partajare familială în fila Bibliotecă.
  • Timp de utilizare – au fost adăugate limitele de comunicare pe care Apple le-a introdus și în iOS 13.3.
  • Accesibilitate – a fost adăugată posibilitatea de a controla cursorul mausului prin mișcări ale capului.
  • Mail – a fost adresată vulnerabilitatea din cauza căreia textul din e-mailurile criptate putea fi expus din cauza unei baze de date Siri folosită pentru a oferi sugestii de contacte.

Notă: Dacă ați instalat macOS 10.15.4 beta 1 și ați descoperit noutăți, vă rugăm să ne anunțați printr-un comentariu, mai jos în cadrul acestui articol.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.