macOS 10.15.3 a fost lansat pentru utilizatorii de Mac. Iată noutățile

0
1116
macos 10.15.3

Apple a lansat macOS 10.15.3 pentru toți utilizatorii de Mac. Noua versiune a sistemului de operare a fost testată cu dezvoltatorii și membrii Apple Software Program încă din luna decembrie.

macOS 10.15.3 Noutăți

Această a treia actualizare adusă macOS Catalina este una mai puțin bogată în noutăți față de precedentele, venind în special cu unele îmbunătățiri pentru Apple Pro Display XDR și pentru generația 2019 de MacBook Pro cu afișaj Retina de 16 inchi (mai multe detalii în notițele lansării, care vor fi listate puțin mai jos).

Deși noutățile nu sunt multiple, trebuie să specificăm faptul că în macOS Catalina 10.15.3 beta 1 s-au găsit porțiuni de cod care ne sugerează că Apple lucrează la implementarea unui „mod Pro” pe Mac-uri. Acest nou mod pare a fi capabil să anuleze limitele ventilatoarelor și restricțiile impuse pentru conservarea energiei cu scopul de a îmbunătăți performanțele computerelor. Pe cale de consecință, în cadrul codului s-a descoperit o explicație potrivit căreia aplicațiile „ar putea rula mai rapid”, dar autonomia bateriei s-ar putea reduce, iar zgomotul ventilatorului ar putea crește.

Aparent, noul mod Pro nu există în versiunea finală a macOS 10.15.3 și rămâne de văzut dacă el va apărea în macOS Catalina ori, poate, abia în macOS 10.16.

Notițele lansării pentru macOS 10.15.3 publicate de către Apple sunt următoarele:

Actualizarea macOS Catalina 10.15.3 sporește stabilitatea, fiabilitatea și securitatea computerelor Mac și este recomandată tuturor utilizatorilor.

Această actualizare: 

  • Optimizează gestionarea gamei pentru nivelurile scăzute de gri pe Pro Display XDR în fluxurile de lucru SDR care utilizează macOS

  • Îmbunătățește performanța editării video multi-flux pentru clipurile video 4K codate HEVC și H.264 pe MacBook Pro de 16 inchi (2019)

macOS Catalina 10.15.3 Instalare

Noul build public de macOS poate fi descărcat și instalat gratuit din Preferințe sistem > Actualizare software, de către toți posesorii de computere Mac compatibile cu Catalina. Având în vedere faptul că vorbim despre o actualizare care vine și să corecteze erori și probleme de securitate, actualizarea la cea mai nouă versiune de macOS este recomandat a se face numaidecât.

macOS 10.15.3 succede macOS 10.15.2 Catalina, o actualizare ce a venit cu noutăți pentru Muzică, corecturi în Mail, Poze și diverse îmbunătățiri. Mai multe informații despre macOS 10.15.2 sunt disponibile aici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.