Iată care sunt Mac-urile compatibile cu macOS Catalina 10.15

0
1441
compatibilitate macos 10.15 catalina mac

Apple a anunțat la WWDC 2019 macOS Catalina, cea mai nouă versiune majoră a sistemului de operare pentru Mac, care va succede începând din toamnă macOS Mojave 10.14.

Noul macOS 10.15 este disponibil deja în beta 1 pentru dezvoltatorii de aplicații, urmând ca din iulie să poată fi instalată versiunea public beta 1 de către toți doritorii, grație programului public de testare a versiunilor beta de macOS și iOS. Versiunea finală a macOS Catalina va fi lansată abia în toamnă.

Înainte de a ne gândi însă la lansare, ar fi bine să ne gândim la compatibilitate macOS Catalina cu modelele de Mac lansate până acum. Dar nu, nu vă temeți pentru că, spre deosebire de iOS 13 și macOS Mojave, noul macOS 10.15 Catalina nu elimină de pe lista de compatibilitate niciun model de Mac care putea face actualizarea la versiunea precedentă.

Potrivit companiei Apple, actualizarea gratuită la macOS 10.15 Catalina va putea fi efectuată pe modelele de MacBook, MacBook Pro, MacBook Air, iMac, Mac mini și Mac Pro din 2012 încoace. Adică aceleași computere care puteau face actualizarea și la macOS 10.14 Mojave.

Compatibilitate macOS 10.15 Catalina cu Mac

Toate modelele de Mac pe care vei putea face actualizarea la macOS Catalina 10.15 sunt:

Mijlocul anului 2012 și ulterioare

  • MacBook Pro
  • MacBook Air
  • Mac mini
  • iMac

Sfârșitul anului 2013

  • Mac Pro
Începutul anului 2015 și ulterioare
  • MacBook Retina 12 inchi
  • iMac Pro

Pentru a determina anul în care a fost lansat Mac-ul tău, dă clic pe sigla Apple din stânga barei de meniu și selectează Despre acest Mac.

În cazul în care ești utilizator (și) de iOS, atunci trebuie să știi că am publicat o listă de compatibilitate similară în articolul: Iată care sunt dispozitivele iPhone și iPad pe care vei putea instala iOS 13.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.