Apple a lansat miercuri seară actualizarea beta 2 a iOS 13.4 și iPadOS 13.4 pentru dezvoltatorii de aplicații. Noile versiuni de prelansare sosesc la două săptămâni distanță de iOS 13.4 / iPadOS 13.4 beta 2.

Cea de-a patra actualizare majoră pregătită pentru iOS 13 și iPadOS pare să fie și cea mai bogată în noutăți dintre toate, introducând o serie de caracteristici și îmbunătățiri binevenite. În prima versiune beta a iOS 13.4 și iPadOS 13.4 s-a descoperit reintroducerea în aplicația Mail a vechii bare cu instrumente, care cuprinde și opțiunile de Marcare cu fanion și Mutare în, distanțând totodată butonul Răspundeți / Redirecționați de Mutați în coș. 

De asemenea, primul build a venit și cu compatibilitate pentru Partajare dosare iCloud, o caracteristică a iOS 13 îndelung așteptată ce permite partajarea dosarelor de pe iCloud Drive cu alte persoane, a introdus scurtătura Shazam It pentru identificarea melodiilor, câteva îmbunătățiri pentru apeluri și aplicațiile de navigare de la terți în CarPlay și mici actualizări în centrul de control, accesibilitate, Măsurare și Sănătate.

Nu mai puțin de 9 variații noi de abțibilduri Memoji au fost introduse în galeria dedicată, în Servicii de localizare au fost făcute mici modificări mulțumită cărora dezvoltatorii de aplicații îi vor putea încuraja pe utilizatori să activeze opțiunea „Întotdeauna” (prin aceasta, Apple încercând să îi liniștească pe dezvoltatorii ale căror aplicații depind de această opțiune și care au fost afectați de schimbările din iOS 13), iar pe App Store a fost introdusă compatibilitate pentru aplicații universale pentru iOS, tvOS și macOS. Dezvoltatorii care vor activa această din urmă opțiune le vor permite utilizatorilor să cumpere aplicația o singură dată și să o poată folosi pe toate dispozitivele lor.

Una dintre cele mai importante caracteristici noi din iOS 13.4 este însă CarKey. Acest API ne confirmă că noua versiune de iOS va permite în sfârșit descuierea, încuierea și pornirea autoturismelor (compatibile) folosind iPhone și Apple Watch (via NFC). Se pare că noua funcționalitate va putea lucra cu toate mașinile care au implementat deja NFC (de îndată ce iOS 13.4 va fi disponibil), iar deschiderea/închiderea/pornirea va fi posibilă fără a fi necesară nici măcar scanarea amprentei / feței, ci doar aproprierea dispozitivului iPhone/a ceasului (fie și descărcat!) de cipul/cipurile NFC al/ale autoturismului (existând, desigur, și posibilitatea de a condiționa deschiderea/închiderea/pornirea de introducerea codului / scanarea amprentei/feței).

Procesul de adăugare a cheii virtuale a mașinii se va realiza prin intermediul aplicației Wallet, prin atingerea iPhone-ului de cipul NFC al mașinii, procesul inițial de configurare urmând a fi completat și cu ajutorul aplicațiilor oferite de producătorii de autoturisme (de îndată ce aceștia le vor actualiza). Odată adăugată cheia, ea va fi stocată în siguranță în Wallet, de unde va putea fi activată/dezactivată descuierea / încuierea / pornirea expresă (fără cod de acces, Touch ID ori Face ID). O informație interesantă disponibilă deja despre CarKey este aceea că această cheie virtuală va putea fi partajată (via Wallet) cu alte persoane, cum ar fi membrii familiei.

Pe iPad, iPadOS 13.4 vine cu noi scurtături de tastatură în aplicația Poze ce oferă posibilitatea accesării mai rapide a filelor, căutării, opțiunilor de creare albume și ștergere poze, precum și acces mai facil la mod Editare. În plus, această actualizare introduce o nouă caracteristică ce permite reprogramarea tastelor tastaturilor fizice.

Pentru mai multe detalii despre noutățile cuprinse în primul build de iOS 13.4 / iPadOS 13.4 puteți accesa acest articol.

iOS 13.4 beta 2 și iPadOS 13.4 beta 2 pot fi descărcate de pe Apple Developer Center sau cu ajutorul sistemului de actualizare al iOS, de către toți dezvoltatorii de aplicații care și-au descărcat pe dispozitivele lor profilul pentru iOS 13/iPadOS.

Deocamdată, iOS 13.4 / iPadOS 13.4 public beta 2 nu sunt disponibile pentru utilizatori, însă ne așteptăm ca ele să fie publicate până la finele săptămânii curente. În ceea ce privește data de lansare a versiunilor finale ale acestor actualizări, ne așteptăm ca ele să fie disponibile pentru dispozitivele utilizatorilor în primăvară.

iOS 13.4 beta 2 Noutăți

  • Mail: Apple a modificat din nou bara cu instrumente din aplicația Mail, înlocuind butonul de marcare cu fanion cu butonul Compuneți și modificând poziția acestuia cu cea a butonului Răspundeți/Redirecționați.mail instrumente ios 13.4beta2
  • CarKey: cheile mașinii vor putea fi partajate de către proprietar cu alți utilizatori prin aplicația Mesaje, însă numai în conversațiile individuale (nu și în cele în grup), potrivit unei actualizări a descrierii noului API prezentă în iOS 13.4 beta 2. Utilizatorii care vor primi cheia virtuală a unei mașini prin intermediul aplicației Mesaje vor fi înștiințați automat cu privire la felul în care această cheie va putea fi utilizată cu iPhone / Apple Watch pentru a deschide, închide, porni motorul și conduce mașina.
  • TV: Au fost adăugate o serie de opțiuni noi în această aplicație care permit utilizatorilor să controleze descărcările și difuzările în flux. Astfel, în configurările acestei aplicații de sistem există acum posibilitatea de a alege calitatea difuzării în flux printr-o conexiune celulară de date la internet, precum și posibilitatea de a alege calitatea descărcărilor prin Wi-Fi (de „calitate înaltă” – se vor descărca mai lent și vor ocupa mai mult spațiu -, „descărcări rapide” – vor avea o calitate mai slabă, se vor descărca mai repede și vor ocupa mai puțin spațiu pe iPhone/iPad).

Notă: În situația în care ați instalat iOS 13.4 beta 2 / iPadOS 13.4 beta 2 și ați descoperit noutăți, vă rugăm să ne anunțați printr-un mesaj, mai jos în cadrul acestui articol.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.