Apple a lansat iOS 13.4 beta 1 și iPadOS 13.4 beta 1 pentru iPhone și iPad – iată tot ce aduc nou (x22)

0
2044
ios 13.4 beta 1

Apple a lansat miercuri seară versiunea beta 1 a iOS 13.4 și iPadOS 13.4 pentru dezvoltatorii de aplicații. Noile versiuni de prelansare sosesc la numai o săptămână distanță de lansarea versiunii finale a iOS 13.3.1 și la aproape două luni distanță de lansarea iOS 13.3.

După cum ne indică și numărul versiunii, iOS 13.4 ar trebui să fie o actualizare majoră pentru sistemul de operare, aducând, pe lângă corecturi de erori și diverse îmbunătățiri, o serie de caracteristici noi. Atunci când vor fi descoperite, noutățile din cadrul acestei actualizări vor fi prezentate în cadrul acestui articol.

iOS 13.4 beta 1 și iPadOS 13.4 beta 1 pot fi descărcate de pe Apple Developer Center sau cu ajutorul sistemului de actualizare al iOS, de către toți dezvoltatorii de aplicații care și-au descărcat pe dispozitivele lor profilul pentru iOS 13/iPadOS.

Deocamdată, iOS 13.4 / iPadOS 13.4 public beta 1 nu sunt disponibile pentru utilizatori, însă ne așteptăm ca ele să fie publicate până la finele săptămânii curente. În ceea ce privește data de lansare a versiunilor finale ale acestor actualizări, ne așteptăm ca ele să fie disponibile pentru dispozitivele utilizatorilor în primăvară.

iOS 13.4 beta 1 / iPadOS 13.4 beta 1 Noutăți

 • CarPlay:
  • CarKey: iOS 13.4 beta 1 conține referințe la un API „CarKey”, care ne sugerează că Apple va permite în sfârșit descuierea, încuierea și pornirea autoturismelor (compatibile) folosind iPhone și Apple Watch (via NFC). Se pare că noua funcționalitate va putea lucra cu toate mașinile care au implementat deja NFC (de îndată ce iOS 13.4 va fi disponibil), iar deschiderea/închiderea/pornirea va fi posibilă fără a fi necesară nici măcar scanarea amprentei / feței, ci doar aproprierea dispozitivului iPhone/a ceasului (fie și descărcat!) de cipul/cipurile NFC al/ale autoturismului. Procesul de adăugare a cheii virtuale a mașinii se va realiza prin intermediul aplicației Wallet, prin atingerea iPhone-ului de cipul NFC al mașinii, procesul inițial de configurare urmând a fi completat și cu ajutorul aplicației oferite de producătorul autoturismului (de îndată ce acesta o va actualiza). Odată adăugată cheia, ea va fi stocată în siguranță în Wallet, de unde va putea fi activată/dezactivată descuierea / încuierea / pornirea expresă (fără cod de acces, Touch ID ori Face ID). O informație interesantă disponibilă deja despre CarKey este aceea că această cheie virtuală va putea fi partajată (via Wallet) cu alte persoane, cum ar fi membrii familiei.
  • Au fost adăugate compatibilitate pentru afișarea aplicațiilor de navigare de la terți în dashboard și noi elemente de control pentru apeluri în CarPlay (de care ne vom bucura de îndată ce aplicațiile din categoriile vizate vor fi actualizate pentru a include compatibilitate).
 • Scurtături tastatură:
  • Au fost adăugate noi scurtături de tastatură pentru Poze, care permit navigarea printre file, căutare și crearea de albume. Mai mult, în modul ecran complet au fost adăugate scurtături menite să permită ștergerea rapidă a pozelor, duplicarea lor și intrarea în modul Editare.
  • A fost adăugată posibilitatea de a reprograma tastele hardware pe iPad.
 • Partajare dosare iCloud – prezentată odată cu iOS 13, caracteristica ce permite partajarea dosarelor prin iCloud este în sfârșit disponibilă în prezenta versiune de prelansare a iOS / iPadOS.
 • Achiziții macOS/iOS universale – odată cu iOS 13.4 / iPadOS 13.4 / macOS 10.15.4 și Xcode 11.4 beta 1, Apple permite dezvoltatorilor care au publicat o aplicație și pe iOS App Store și pe macOS App Store să o comercializeze într-un singur pachet, astfel încât să poată fi instalată manual sau automat pe toate dispozitivele compatibile conectate la același cont (dacă această preferință este activată), fără a mai trebui să fie achiziționată de două ori.
 • Centru de control:
  • A fost adăugată o opțiune nouă în centrul de control prin care este permisă activarea/dezactivarea rapidă a caracteristicii Anunțare mesaje cu Siri.
  • Bara de stare este afișată acum la accesarea centrului de control și pe dispozitivele iPhone cu Touch ID.
  • A fost adăugată o pictogramă Urmărire performanță în fișierele iOS 13.4 beta 1. Aceasta urmează să fie afișată în centrul de control, însă nu se știe dacă va fi disponibilă pentru public sau numai la diagnosticarea dispozitivelor compatibile.
 • Aplicația TV – a fost adăugată Partajare familială în fila Bibliotecă.
 • Memoji – au fost adăugate 9 abțibilduri memoji noi.memoji ios 13.4
 • Servicii de localizare: dispozitivele iPhone și iPad vor afișa caseta de autorizare atunci când o aplicație solicită permisiunea de a accesa serviciile de localizare „Întotdeauna” (pentru prima dată după ce utilizatorul a optat să ofere accesul numai „în timpul folosirii aplicației”).
 • Mail: Apple a revenit la designul barei cu instrumente anterior iOS 13, adăugând din nou opțiunile de marcare cu fanion și de mutare într-un dosar în vizualizarea mesajelor (acestea au fost eliminate dintr-un motiv sau altul, fiind păstrate numai mutarea în coș și redirecționarea).
mail ios 13.4 beta 1
Sursa imagine: 9to5Mac
 • Scurtături: a fost adăugată o acțiune Shazam în Scurtături.
 • Accesibilitate: a fost introdusă opțiunea „Ascultare mereu pentru Hey Siri”, care permite utilizatorilor să dezactiveze ascultarea acestei comenzi atunci când dispozitivul iPhone este cu fața în jos sau are ecranul acoperit.
 • VPN: a fost adăugată o animație nouă la dezactivarea VPN-ului.
 • Previzualizări Xcode: a fost descoperită o pictogramă nouă pentru o aplicație intitulată Previzualizări Xcode, fapt ce sugerează că Apple lucrează la aceasta și s-ar putea să o lanseze odată cu iOS 13.4.
 • Cărți: A fost descoperită o pictogramă ce sugerează adăugarea unei secțiuni Manga în magazinul de cărți.
 • Măsurare:
  • Scurtătura de pe ecranul principal are pictogramei noi pentru Nivel și Măsurare.
  • A fost adăugată o animație nouă la accesarea aplicației Măsurare.
 • Sănătate: a fost introdusă opțiunea de a te conecta la un cont medical (în țările unde există astfel de platforme), astfel încât să poți vizualiza în Sănătate informațiile medicale disponibile acolo.
 • AirDrop: pictogramele dispozitivelor din apropriere sunt afișate corect.

Notă: În situația în care ați instalat iOS 13.4 beta 1 / iPadOS 13.4 beta 1 și ați descoperit noutăți, vă rugăm să ne anunțați printr-un mesaj, mai jos în cadrul acestui articol.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.