Apple a lansat iOS 13.2 beta 4 și iPadOS 13.2 beta 4 pentru iPhone și iPad. Iată noutățile

0
985
ios 13.2 beta 2 emoji

Apple a lansat miercuri seară versiunea beta 4 a iOS 13.2 și iPadOS 13.2 pentru dezvoltatorii de aplicații. Noile build-uri sosesc la numai o săptămână distanță de iOS 13.2 beta 3 și la trei săptămâni distanță de lansarea iOS 13.2 beta.

După cum ne indică și numărul versiunii, iOS 13.2 este o actualizare majoră pentru iOS 13, introducând, pe iPhone 11 și iPhone 11 Pro, caracteristica „Deep Fusion”. Deep Fusion reprezintă un nou sistem de procesare a imaginii care folosește noul chipset Apple A13 Bionic, Motorul Neural și tehnici de învățare automată pentru a procesa fotografiile pixel cu pixel, optimizând astfel texturile, detaliile și zgomotele din fiecare parte a imaginii.

Această nouă caracteristică din iOS 13.2 vine să îmbunătățească în special fotografiile înregistrate în interior și în condiții de luminozitate mai scăzută, fiind activată automat în funcție de obiectivul folosit și de nivelul luminii mediului. Mai multe detalii despre Deep Fusion aici.

Pe lângă Deep Fusion, iOS 13.2 a mai introdus, încă din prima versiune beta, caracteristica Anunțare Mesaje cu Siri, care li se adresează utilizatorilor de iPhone și AirPods și care va face ca atunci când ai AirPod-urile în urechi și primești un mesaj, Siri să îl citească și să îți permită să îi răspunzi rapid, fără a fi nevoit să atingi telefonul sau căștile. În plus, această actualizare a adus îmbunătățiri pentru HomeKit, AirPlay și Handoff, precum și referiri cu privire la un viitor model de AirPods. Mai multe detalii despre noutățile din iOS 13.2 beta 1 sunt disponibile aici.

Începând cu versiunea beta 2, Apple a mai introdus și o mulțime de caractere emoji noi în iOS 13.2 și iPadOS 13.2, îmbunătățind, totodată și selectorul de caractere emoji. Noile caractere au fost prezentate de către Apple în urmă cu câteva luni și sunt în număr de 230, dacă sunt contorizate și variațiile de gen și tonuri de piele, sau 59, dacă acestea nu sunt contorizate. Printre noile caractere se numără urangutan, flamingo, sconcs, leneș, ceapă, vafă, falafel, unt, cub de gheață, stridie, persoane ținându-se de mână, persoane stând în genunchi, vestă de salvare, pantofi de balet, față căscând, templu hindus, parașută, mască de scufundări, costume de baie, yo-yo, bandaj, stetoscop, scaun, inimă albă, cercuri și pătrate în noi culori etc. În plus, trebuie menționat faptul că printre noile caractere se numără și unele speciale pentru persoanele cu dizabilități, cum ar fi ureche cu aparat auditiv, persoană nevăzătoare, persoană în scaun cu rotile, câine însoțitor șamd.

Trecând mai departe, Apple a mai introdus în această actualizare și o nouă configurare ce permite ștergerea istoricului conversațiilor cu Siri și a istoricului de dictări, precum și o caracteristică ce permite dezactivarea partajării cu Apple a înregistrărilor audio din timpul folosirii Siri și a dictării.

Alte noutăți importante din iOS 13.2 sunt la nivelul aplicației Cameră și ecranului principal. În ceea ce privește Cameră, Apple a implementat, în sfârșit, opțiunea de a selecta rezoluția video și numărul de cadre pe secundă (independent una de cealaltă, în funcție de butonul atins) direct din această aplicație. La nivelul ecranului principal, în cadrul meniurilor contextuale 3D Touch / retroacțiune haptică Apple a redenumit butonul rearanjare aplicații în editare ecran principal și a introdus butonul de ștergere pentru aplicația selectată. Mai multe detalii despre noutățile din iOS 13.2 și iPadOS 13.2 beta 2 sunt disponibile aici.

Atunci când vor fi descoperite, noutățile din iOS 13.2 beta 4 și iPadOS 13.2 beta 4 vor fi prezentate în cele ce urmează.

iOS 13.2 beta 4 și iPadOS 13.2 beta 4 pot fi descărcate de pe Apple Developer Center sau cu ajutorul sistemului de actualizare al iOS, de către toți dezvoltatorii de aplicații care și-au descărcat pe dispozitivele lor profilul pentru iOS 13/iPadOS.

Deocamdată, iOS 13.2 / iPadOS 13.2 public beta 4 nu sunt disponibile pentru utilizatori, însă ne așteptăm ca ele să fie publicate până la finele săptămânii curente.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.