Apple a lansat watchOS 6 Golden Master pentru dezvoltatori

0
76
watchos 6 beta 2

Apple a lansat miercuri seară versiunea Golden Master a watchOS 6 pentru dezvoltatorii de aplicații. Noua actualizare sosește pe dispozitivele compatibile la două săptămâni distanță de watchOS 6 beta 9 și la peste trei luni de când Apple a anunțat această actualizare la WWDC 2019.

Pentru a instala watchOS 6 Golden Master, dezvoltatorii trebuie să aibă pe Apple Watch instalat profilul de configurare potrivit, pe care îl pot obține de pe Apple Developer Center. Odată instalat, profilul va permite descărcarea actualizării watchOS 6 Golden Master din aplicația Apple Watch de pe iPhone (cu condiția ca ceasul să aibă măcar 50% baterie, iar iPhone-ul să aibă instalat iOS 13).

Golden Master reprezintă versiunea finală a watchOS 6, având exact același număr de build precum va avea și versiunea de watchOS 6 pe care Apple o va lansa public săptămâna viitoare (numai pentru Apple Watch 3 și 4 – mai multe detalii aici).

watchOS 6 este cea mai recentă versiune majoră a sistemului de operare pentru Apple Watch și introduce o sumedenie de noutăți pentru posesorii de ceas. În primul rând, această actualizare introduce App Store direct pe Apple Watch, permițând astfel utilizatorilor să descarce aplicații fără a mai apela la iPhone. Mai mult, aplicațiile pentru ceas nu mai sunt neapărat o componentă a aplicațiilor pentru iPhone, ceea ce înseamnă că din watchOS 6 vor putea fi create aplicații exclusiv pentru ceas, care, dacă vor folosi noile API-uri, vor putea oferi utilizatorilor acces la servicii de streaming, informații mai bune despre exerciții șamd.

La fel ca și versiunile precedente, watchOS 6 aduce pe ceasuri o serie de noi cadrane – Numerals Mono și Duo, cu cifre mari, Modular Comact, Gradient, California și Solar Dial. De asemenea, Apple a introdus o funcționalitate de atenționare a utilizatorilor la trecerea la o oră nouă fie prin atingere, fie prin atingere și sunet, precum și o funcționalitate care aduce enunțarea orei curente prin apăsarea cu două degete pe ecranul ceasului. Și la capitolul complicații s-a lucrat, acum fiind disponibile astfel de informații pe cadran pentru viteza vântului, șansele de ploaie, Reportofon, putere semnal, Calculator și noua aplicație Zgomot (care va afișa zgomotul din mediul înconjurător, atenționându-te când acesta este prea mare).

Pe partea de aplicații, pe lângă Zgomot, Apple a introdus și o aplicație Calculator cu funcționalitate de calcul a bacșișului, o aplicație Cărți audio, aplicația Reportofon și o aplicație de urmărire a perioadei menstruale. În plus, Apple a îmbunătățit aplicația Activitate, trendurile de activitate fiind disponibile și pe ceas pentru a permite utilizatorilor să își urmărească progresul fizic.

Desigur, watchOS 6 introduce și alte caracteristici, cum ar fi rezultate web furnizate de către Siri și îmbunătățiri de compatibilitate cu Mac. Dacă vor fi descoperite, noutățile din watchOS 6 Golden Master vor fi prezentate în cadrul acestui articol.

watchOS 6 va fi disponibil pe toate modelele de Apple Watch (cu excepția primei generații „Series 0”).

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.