Serviciul de gaming pe bază de abonament de la Apple este acum disponibil pentru toți posesorii de iPhone și iPod touch care au făcut upgrade la noul iOS 13. Apple Arcade este disponibil în peste 150 de țări, inclusiv Romania, și oferă utilizatorilor în prezent un catalog cu câteva zeci de jocuri și o perioadă de încercare gratuită de 30 de zile.

Lansarea pentru publicul larg a Apple Arcade vine la data anunțată săptămâna trecută de Apple, chiar dacă încă de la începutul săptămânii curente posesorii de iPhone și iPad cu iOS 13 / iPadOS 13 (public) beta sau iOS 13.1 / iPadOS 13.1 (public) beta s-au putut bucura de acces la acest serviciu. La lansarea pentru grupul restrâns de dezvoltatori și utilizatori, Apple Arcade a oferit acces la puțin peste 50 de jocuri, însă în cele numai câteva zile care au trecut de atunci catalogul de jocuri s-a mai extins, Apple dorind să ofere în viitorul apropriat acces la peste 100 de jocuri.

Pentru a accesa Apple Arcade, utilizatorii care au făcut actualizarea la iOS 13 trebuie să acceseze App Store, iar apoi să atingă butonul Arcade din bara de navigare. Aici se va deschide pagina de previzualizare a serviciului, unde, pentru a te bucura de perioada de gratuitate, va trebui să atingi „Încercați gratuit” și să confirmi cu Touch ID / Face ID abonarea. Reține că după expirarea perioadei de încercare de o lună, dacă nu reziliezi abonamentul din configurările ID-ului tău Apple, vei fi taxat lunar cu 24,99 lei. Acest preț se aplică nu doar utilizatorilor individuali, ci și familiilor cu până la 6 membri.

După ce ai activat abonamentul, vei observa că pagina Arcade de pe App Store arată și funcționează ca și celelalte, având jocurile aranjate în categorii diferite precum „Pornește-ți aventura”, „Noi apariții”, „Trebuie să le încerci”, „Nu-i timp de clipit” etc., dar și recomandări venite din partea echipei editoriale a magazinului Apple. Din aceste categorii, precum și din catalogul complet al Apple Arcade, care poate fi, de asemenea, consultat din aceeași pagină Arcade, utilizatorii vor putea selecta jocurile pe care să le descarce și apoi joace. Odată descărcate pe iPhone, aceste jocuri vor fi accesibile de pe ecranul principal (la fel ca și cele obișnuite) și vor putea fi jucate chiar dacă nu ai conexiune la internet.

Chiar dacă nu a reușit să capteze foarte multă atenție, Apple Arcade s-a bucurat de recenzii pozitive, persoanele care au avut ocazia să testeze noul serviciu lăudând calitatea jocurilor din catalog, gameplay-ul și selecția variată. Mai puțin impresionați au fost acestea de dimensiunea destul de mare a jocurilor, care pornesc de la câteva sute de MB și ajung până la câțiva GB.

Din păcate, momentan, Apple Arcade nu este disponibil decât pe dispozitivele iPhone cu iOS 13 / iOS 13.1 beta și pe iPad-urile cu iPadOS 13 beta / 13.1 beta (și public beta). Pe iPad, serviciul va ajunge în mâinile utilizatorilor odată cu noul iPadOS, pe 24 septembrie, în timp ce pe Mac și Apple TV, acesta va fi disponibil la o dată ulterioară, neanunțată momentan de către Apple.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.