watchOS 6 beta 6 a fost lansat miercuri seară pentru Apple Watch. Noua actualizare sosește la o săptămână distanță de watchOS 6 beta 5 și la două luni distanță față de WWDC 2019 și watchOS 6 beta 1, și li se adresează numai dezvoltatorilor de aplicații.

watchOS 6 este cea mai recentă versiune majoră a sistemului de operare pentru Apple Watch și introduce o sumedenie de noutăți pentru posesorii de ceas. În primul rând, această actualizare introduce App Store direct pe Apple Watch, permițând astfel utilizatorilor să descarce aplicații fără a mai apela la iPhone. Mai mult, aplicațiile pentru ceas nu mai sunt neapărat o componentă a aplicațiilor pentru iPhone, ceea ce înseamnă că din watchOS 6 vor putea fi create aplicații exclusiv pentru ceas, care, dacă vor folosi noile API-uri, vor putea oferi utilizatorilor acces la servicii de streaming, informații mai bune despre exerciții șamd.

La fel ca și versiunile precedente, watchOS 6 aduce pe ceasuri o serie de noi cadrane – Numerals Mono și Duo, cu cifre mari, Modular Comact, Gradient, California și Solar Dial. De asemenea, Apple a introdus o funcționalitate de atenționare a utilizatorilor la trecerea la o oră nouă fie prin atingere, fie prin atingere și sunet, precum și o funcționalitate care aduce enunțarea orei curente prin apăsarea cu două degete pe ecranul ceasului. Și la capitolul complicații s-a lucrat, acum fiind disponibile astfel de informații pe cadran pentru viteza vântului, șansele de ploaie, Reportofon, putere semnal, Calculator și noua aplicație Zgomot (care va afișa zgomotul din mediul înconjurător, atenționându-te când acesta este prea mare).

Pe partea de aplicații, pe lângă Zgomot, Apple a introdus și o aplicație Calculator cu funcționalitate de calcul a bacșișului, o aplicație Cărți audio, aplicația Reportofon și o aplicație de urmărire a perioadei menstruale. În plus, Apple a îmbunătățit aplicația Activitate, trendurile de activitate fiind disponibile și pe ceas pentru a permite utilizatorilor să își urmărească progresul fizic.

Desigur, watchOS 6 introduce și alte caracteristici, cum ar fi rezultate web furnizate de către Siri și îmbunătățiri de compatibilitate cu Mac. Noutățile din watchOS 6 beta 6 vor fi prezentate în cadrul acestui articol.

watchOS 6 beta 6 are numărul de build 17R5556d și poate fi instalat pe toate dispozitivele Apple Watch de către dezvoltatorii înscriși pe Apple Developer Center (cu condiția să fi descărcat deja un profil de dezvoltator pentru ceas). Pentru a actualiza Apple Watch la watchOS 6 beta 6 va trebui ca iPhone-ul asociat să aibă instalat măcar iOS 13 și să fie în proximitatea ceasului, iar Apple Watch-ul să fie pus la încărcat și să aibă măcar 50% baterie.

watchOS 6 va fi disponibil pe toate modelele de Apple Watch (cu excepția primei generații „Series 0”) în toamnă. Până atunci, prezenta actualizare va putea fi testată numai de către dezvoltatorii de aplicații.

watchOS 6 beta 6 Noutăți

  • Adaugă o nouă pictogramă pentru aplicația Ritm cardiac.

Notă: Dacă ai efectuat actualizarea la watchOS 6 beta 6 și ai descoperit noutăți, te rugăm să ne anunți printr-un comentariu.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.