tvOS 13 beta 6 a fost lansat de către Apple miercuri seară și este disponibil pentru toți dezvoltatorii de aplicații înregistrați pe Apple Developer Center. Noul build sosește la o săptămână distanță de tvOS 13 beta 5.

Noua actualizare majoră a sistemului de operare pentru Apple TV generațiile 4 și 5 a fost prezentată la WWDC 2019 și introduce un ecran principal reîmprospătat, care oferă o modalitate mai ușoară a de a descoperi conținutul din aplicații. Insiprat din aplicații de streaming precum Netflix, acest ecran principal nou al Apple TV va permite aplicațiilor să redea conținut video atunci când utilizatorii le-au selectat cu telecomanda Siri.

În plus, tvOS 13 permite mai multor utilizatori să folosească un singur Apple TV, astfel că fiecare membru al familiei va putea să aibă propria interfață personalizată pe Apple TV, cu recomandări diferite, liste de redare și urmărire proprii. Comutarea între profilele de utilizator se va face din noul centru de control, care va mai afișa data și ora, un buton de căutare, un widget În redare, butoane de control pentru AirPlay și opțiunea Adormire.

tvOS 13 a fost gândit pentru a fi compatibil cu Apple Arcade – noul serviciu de gaming de la Apple care va fi lansat anul acesta pe Apple TV, Mac și iOS. Apple Arcade va oferi abonaților acces la peste 100 de jocuri exclusive. Pe Apple TV, utilizatorii vor avea o pictogramă specială pentru Arcade, precum se vor bucura și de compatibilitate cu controllerele Xbox și PlayStation DualShock 4 (ambele pot fi conectate la Apple TV prin Bluetooth).

Noua versiune a sistemului de operare mai introduce și o serie de noi screensavere realizate în parteneriat cu BBNC National History Unit, precum și alte caracteristici care vor apărea în perioada de testare.

În plus, începând cu tvOS 13 beta 2, Apple a introdus și noul mod de vizualizare Imagine în imagine, iar odată cu tvOS 13 beta 4 a introdus o funcționalitate de auto-redare în aplicația TV.

Dacă există / vor fi descoperite, mai multe detalii despre noutățile din tvOS 13 beta 6 sunt disponibile puțin mai jos în cadrul acestui articol.

Dezvoltatorii vor putea instala prezentul build pe Apple TV HD și Apple TV 4K din Configurări > Sistem> Actualizări software > Actualizați software-ul, via profilul de dezvoltator ce poate fi instalat via Xcode. Versiunea public beta 5 a tvOS 13 nu este deocamdată disponibilă, însă ea ar trebui să sosească pe dispozitivele utilizatorilor înscriși în programul Apple Software Beta în zilele următoare. Până atunci, utilizatorii rămân cu tvOS public beta 4. Versiunea finală a tvOS 13 va sosi în toamnă.

6Notă: În cazul în care ai descărcat și instalat tvOS 13 beta 6 pe Apple TV, și ai descoperit noutăți despre care nu am vorbit deja, te rugăm să ne anunți și pe noi într-un comentariu.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.