Apple a trimis în această seară invitații la o conferinta care va fi organizata luni, 25 martie 2019. Găzduit de Steve Jobs Theatre, evenimentul media va începe, ca de obicei, la ora României 20:00.

Invitațiile trimise de către Apple jurnaliștilor au sloganul „It’s Show Time”, fapt ce confirmă zvonurile care sugerau că evenimentul media din primăvara acestui an va fi concentrat mai mult pe servicii decât pe hardware. Ne așteptăm ca Apple să lanseze pe 25 martie atât un serviciu Apple News bazat pe abonament, cât și un serviciu de streaming TV (similar, probabil, Netflix și Amazon Prime Video).

În ceea ce privește primul serviciu, acesta va permite utilizatorilor de iPhone, iPad și Mac să se aboneze la Apple News pentru a obține acces nelimitat la ziare, reviste și anumite articole cu plată provenite din surse precum The Wall Street Journal, Washington Post și New York Times. Costul abonamentului lunar ar urma să fie similar unui abonament individual din Apple Music – 9,99$ (19,99 lei / lună, dacă ar fi disponibil și în România).

Deocamdată nu se știe cu exactitate care vor fi site-urile de știri incluse în noul serviciu, însă se zvonește că Apple încă ar negocia aspecte financiare cu mai multe publicații online. Potrivit acelorași zvonuri, gigantul californian ar dori 50% din încasările generate de noul serviciu, fapt ce ar conveni revistelor, dar nu și publicațiilor online care au deja conținut accesibil numai pe bază de abonament.

Noul serviciu Apple News bazat pe abonament urmează să fie disponibil chiar în iOS 12.2; o actualizare la care Apple lucrează de câteva săptămâni și în cadrul căreia s-au descoperit unele referințe la acest serviciu. Această nouă versiune de iOS ar urma să fie disponibilă pentru toți posesorii de iPhone / iPad / iPod touch compatibile imediat după încheierea evenimentului media.

În subsidiar, Apple urmează să ne prezinte pe 25 martie și un serviciu TV pe bază de abonament, chiar dacă lansarea acestuia ar putea să mai întârzie câteva luni. Compania americană ar lucra momentan la peste 20 de seriale originale la care ar urma să ofere utilizatorilor acces de îndată ce noul serviciu va fi disponibil. Printre actroii care vor juca în noile producții originale ale companiei californiene se numără Jennifer Aniston, Reese Witherspoon, Jennifer Garner și Steve Carell, toți aceștia fiind, potrivit unor zvonuri din trecut, invitați la evenimentul de la finele lunii curente.

Făcând abstracție de cele două servicii noi la care Apple lucrează de ceva vreme și despre care ne așteptăm să auzim mult mai multe pe 25 martie, trebuie să menționăm că există zvonuri apărute în ultimele săptămâni care ne indică o probabilitate ridicată ca Apple să lanseze chiar luna aceasta un iPad mini 5, o a șaptea generație de iPad, noi AirPod-uri, un iPod touch generația a 7-a, precum și să anunțe data lansării AirPower. Desigur, nu vorbim despre produse complet noi sau extrem de importante, drept pentru care se poate ca ele să fie lansate „în liniște” (fără a mai fi, deci, prezentate pe scenă).

Aidoma evenimentelor media precedente, conferința Apple de pe 25 martie va fi difuzată în direct de către Apple atât prin intermediul site-ului său web, cât și prin intermediul unei aplicații dedicate pentru Apple TV. Desigur, toate informațiile despre produsele și serviciile prezentate de compania americană pe 25 martie vor fi pe iTutorial.ro încă din seara evenimentului media.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.