Apple a prezentat rezultatele financiare pentru trimestrul 3 al anului 2018. Vânzările de iPhone, profitul și cifra de afaceri înregistrează creșteri anuale

0
3066
rezultate apple t3 2018

Compania Apple a emis în această seară un comunicat de presă cu scopul de a prezenta ce rezultate financiare a obținut în T3 2018 (trimestrul 4 al anului fiscal 2018 în SUA).

Potrivit comunicatului Apple, cifra de afaceri înregistrată în al treilea trimestru al anului 2018 de gigantul californian a fost de 62,9 miliarde de dolari, în creștere cu 10,3 miliarde de dolari (sau 20%) față de cifra de afaceri înregistrată în același trimestru al anului 2017 (52,6 miliarde de dolari). Din aceste 62,9 miliarde de dolari încasate de Apple, 61% provin din afara SUA.

Profitul înregistrat de compania americană în trimestrul iulie-septembrie a fost de 14,12 miliarde de dolari sau 2.91$ pe acțiune, fiind mai mare decât profitul de 10,7 miliarde de dolari sau 2,07 $ pe acțiune raportat în același trimestru al anului trecut.

Trecând la vânzările de produse, pentru T3 2018 Apple raportează vânzarea a 46,89 milioane de dispozitive iPhone, 9,69 milioane de iPad-uri și 5,37 milioane de Mac-uri. În aceeași perioadă a anului trecut, compania din Cupertino comercializa 46,7 milioane de dispozitive iPhone, 10,3 milioane de tablete iPad și 5,4 milioane de Mac-uri. Așadar, observăm că, în pofida unei foarte ușoare creșteri înregistrate de vânzările de iPhone (cu ajutorul noilor iPhone Xs și iPhone Xs Max), vânzările pentru principalele categorii de produse ale Apple au înregistrat scăderi anuale.

Serviciile oferite de Apple, pe de altă parte, au atins un nou maxim istoric, ajungând la 10 miliarde de dolari în trimestrul trecut. Comparativ cu trimestrul trei al anului precedent, această categorie de produse a înregistrat o creștere cu 27 de procente.

Suntem încântați să raportăm încă un trimestru spărgător de recorduri care pune punct unui uimitor an fiscal 2018; anul în care am livrat dispozitivul cu iOS cu numărul 2 miliarde, am celebrat cea de-a zecea aniversare a App Store și am înregistrat cea mai mare cifră de afaceri și cele mai mari câștiguri din istoria Apple. În ultimele două luni, am livrat îmbunătățiri uriașe pentru clienții noștrii prin intermediul noilor versiuni de iPhone, Apple Watch, iPad și Mac, precum și prin intermediul celor patru sisteme de operare ale noastre, iar acum intrăm în sezonul Sărbătorilor cu cea mai puternică gamă de produse și servicii de până acum – Tim Cook, director general Apple.

Pe parcursul trimestrului fiscal 3 al anului în curs, compania americană a rambursat investitorilor aproape 23 de miliarde de dolari prin intermediul programului său de returnare de capital. În total, Apple a rambursat capital în valoare de aproape 90 de miliarde de dolari pe parcursul anului fiscal 2018 (din SUA).

Având în vedere rezultatele mai sus menționate, consiliul director al companiei a stabilit plata de dividende în valoare de 0,73 $ la fiecare acțiune până la data de 15 noiembrie.

Compania din Cupertino se așteaptă ca în trimestrul fiscal curent (perioada iulie-septembrie) să aibă încasări cuprinse între 89 miliarde de dolari și 93 miliarde de dolari, o marjă brută cuprinsă între 38 și 38,5 de procente, costuri de operațiuni cuprinse între 8,7 miliarde $ și 8,8 miliarde $ și alte cheltuieli sau încasări de 300 de milioane de dolari.

Per total, pe tot parcursul anului fiscal din SUA, Apple a încasat 265,6 miliarde de dolari și a înregistrat un profit net de 59,5 miliarde de dolari. În anul fiscal 2017, spre exemplu, compania americană a înregistrat încasări totale de 229,2 miliarde de dolari și un profit net de 48,4 miliarde de dolari. Rezultatele înregistrate de gigantul american acum le depășesc nu doar pe cele de acum, ci și pe cele din 2015, anul fiscal în care a înregistrat cele mai mari venituri și cel mai mare profit de până acum (233,7 miliarde de dolari, respectiv 53,4 miliarde de dolari).

Începand cu ora 23:00, veți putea asculta în direct teleconferința Apple în cadrul căreia vor fi discutate aceste rezultate financiare și vor fi prezentate alte realizări ale companiei de către directorul general, Tim Cook, și de către directorul economic, Luca Maesri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.