Apple a anunțat data la care va prezenta noi modele de iPad și Mac

0
2972
conferinta ipad 2018

Cu mai puțin de 24 de ore înainte de a da startul precomenzilor pentru iPhone XR, compania Apple a anunțat joi seară data la care va prezenta viitoarele generații de iPad, Mac și alte produse interesante.

Potrivit invitațiilor primite de numeroși jurnaliști de peste hotare, cel de-al doilea eveniment media al Apple din această toamnă va fi organizat pe data de 30 octombrie, într-o zi de marți și va începe la ora României 17:00 (întrucât este organizat pe Coasta de Est a SUA). Spre deosebire de ultimele două evenimente media ale Apple, cel de la sfârșitul lunii octombrie va fi organizat în New York, la BAM Howard Gilman Opera House.

Sloganul evenimentului, „There’s more in the making”, este prezent pe invitațiile primite de jurnaliști împreună cu sigla Apple al cărei aspect, aparent, diferă de la o invitație la alta.

logo apple

După cum sugerează și sloganul, Apple mai are câteva produse de prezentat pentru anul 2018, iar printre acestea se vor număra, în mod cert, noi modele de iPad Pro, dar și câteva actualizări pentru gama Mac.

Gama de iPad Pro din 2018 urmează să adopte un design similar celui întâlnit la iPhone X – cu un ecran din muchie în muchie ce va avea o ramă mult îngustată, un sistem de cameră TrueDepth care nu doar că va îmbunătăți calitatea selfie-urilor și a înregistrărilor video, dar va introduce, pentru prima oară pe iPad, Face ID. Mai mult decât atât, aidoma iPhone X, noile iPad-uri nu vor mai avea emblematicul buton principal, urmând a fi controlate cu ajutorul gesturilor (așa cum, de altfel, pot fi controlate și modelele actuale de iPad, în iOS 12).

concept ipad pro 2018
Concept iPad Pro 2018 realizat de Alvaro Pabesio

În ceea ce privește afișajul, zvonurile de până acum ne sugerează faptul că acesta va fi în continuare LCD și nu unul OLED (ca și la iPhone X / Xs) din cauza costurilor ridicate ale panourilor din urmă. Cu toate acestea, însă, noile modele de iPad vor fi primele dispozitive cu iOS echipate cu un port USB-C (care va înlocui binecunoscutul port Lightning și, cel mai probabil, și jackul de căști). De asemenea, acestea vor împrumuta câteva componente hardware de la cele mai recente modele de iPhone, cum ar fi chipsetul (care se poate să fie îmbunătățit) și, posibil, camera principală.

Alături de noile iPad-uri, ne așteptăm ca pe 30 octombrie Apple să vină și cu câteva actualizări pentru gama de MacBook. Conform zvonurilor existente, noi MacBook-uri cu afișaje de 12 inchi sunt pregătite de lansare, alături de un nou MacBook cu afișaj Retina ce ar trebui să fie poziționat în gamă ca și un MacBook Air actualizat.

Mac mini, un produs pe care Apple nu l-a mai actualizat de aproape patru ani, urmează să primească o actualizare majoră. Deocamdată nu știm mai multe cu privire la noile modele de Mac mini, însă ne așteptăm ca ele să aibă procesoare moderne și alte componente interne aduse mai aproape sau chiar la nivelul anului 2018.

Gama de iMac ar trebui și ea să primească anul acesta o actualizare (cel mai probabil doar „sub capotă”), iar Apple ar putea să ne prezinte pentru prima dată la finele acestei luni și Mac Pro-ul complet nou la care a anunțat încă de anul trecut că lucrează.

În rest, conferința de la finele acestei luni ar putea să ne mai aducă câteva actualizări cu privire la AirPods (o versiune cu etui capabil să se încarce wireless este așteptată) și AirPower – stația de încărcare prin inducție pe care Apple a prezentat-o în urmă cu mai bine de un an și despre care nu a mai vorbit nimic de atunci.

Potrivit unei pagini de eveniment publicată de compania americană, evenimentul media de pe 30 octombrie va fi difuzat în direct în aplicația Evenimente de pe Apple TV și pe site-ul web al companiei californiene. Ca de obicei, noi vom prezenta toate noutățile anunțate de Apple la finele acestei luni.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.