iOS 12, watchOS 5, tvOS 12 și macOS Mojave – iată când le vei putea instala pe iPhone, iPad, Apple Watch, Apple TV și Mac

0
142

Datele de lansare ale versiunilor finale de iOS 12, watchOS 5, tvOS 12 și macOS Mojave au fost anunțate de către Apple în cadrul evenimentului media de pe 12 septembrie, astfel că noi știm acum când vom putea face upgrade la cele mai recente versiuni ale sistemelor de operare pentru iPhone, iPad, iPod touch, Apple Watch, Apple TV și Mac.

La fel ca și versiunile majore precedente, iOS 12, watchOS 5, tvOS 12 și macOS Mojave nu vor fi lansate în aceeași zi. Astfel, utilizatorii vor putea descărca mai întâi actualizările pe iPhone, iPod touch, iPad, Apple Watch și Apple TV, pentru ca o săptămână mai târziu să poată descărca și instala și macOS Mojave pe modelele de Mac eligibile.

Lansare iOS 12, watchOS 5 și tvOS 12

După cum spuneam anterior, aceste trei versiuni majore ale sistemelor de operare pentru mobil vor fi lansate simultan. Potrivit companiei Apple, utilizatorii vor putea să își actualizeze dispozitivele iPhone, iPad, iPod touch, Apple Watch și Apple TV eligibile la iOS 12, watchOS 5, respectiv tvOS 12 începând de luni, 17 septembrie.

Prin urmare, dacă ai unul dintre modelele de iPhone / iPad / iPod touch lansate în ultimii ani (vezi lista completă cu dispozitive compatibile cu iOS 12 aici) ori un Apple Watch (vezi modelele compatibile) sau un Apple TV generația a 4-a sau generația a 5-a, vei putea să îți actualizezi dispozitivul / dispozitivele lunea viitoare, cel mai probabil, de la ora României 20:00.

Ca de obicei, iTutorial.ro te va anunța de îndată ce versiunile finale ale iOS 12, tvOS 12 și watchOS 5 sunt disponibile.

Prezentate la WWDC 2018, toate cele trei versiuni ale sistemelor de operare Apple au fost testate împreună cu dezvoltatorii de aplicații și utilizatorii înscriși în Apple Beta Program încă din luna iunie a acestui an. Atât dezvoltatorii, cât și utilizatorii care au instalat versiunile de prelansare ale iOS 12, tvOS 12 și watchOS 5 vor putea face upgrade la versiunile finale ale sistemelor de operare ceva mai devreme, întrucât Apple va lansa astăzi, 12 septembrie, iOS 12 Golden Master, tvOS 12 Golden Master și watchOS 5 Golden Master (actualizări care au aceleași build-uri precum versiunile publice care vor fi lansate peste câteva zile).

iOS 12, watchOS 5 și tvOS 12 vor veni preinstalate pe iPhone Xr, iPhone Xs, iPhone Xs Max, Apple Watch Series 4, precum și pe celelalte dispozitive cu iOS, watchOS și tvOS ce vor fi comercializate de Apple și magazinele partenere începând de la sfârșitul acestei luni sau din octombrie.

Lansare macOS Mojave 10.14

La aproape o săptămână distanță de lansarea versiunilor finale ale sistemelor de operare mai sus amintite, Apple va lansa și versiunea finală a macOS Mojave. Drept urmare, posesorii de Mac-uri eligibile (mai multe detalii aici) vor putea face upgrade la noua versiune de macOS începând de luni, 24 septembrie.

Ca și în cazul iOS 12, tvOS 12 și watchOS 5, noua versiune de macOS va fi disponibilă, cel mai probabil, începând cu ora României 20:00 (iTutorial.ro vă va anunța de îndată ce ea va fi disponibilă pentru descărcare).

Prezentat tot la WWDC 2018, macOS Mojave a fost testat de către Apple împreună cu dezvoltatorii și unii utilizatori încă din luna iunie a acestui an. În total, Apple a lansat 10 actualizări beta pentru macOS Mojave. Versiunea Goilden Master a High Sierra nu a fost publicată până la această oră, dar presupunem că ea va fi disponibilă pentru utilizatorii Apple Beta Program și dezvoltatori în următoarele zile.

Așadar, nu uitați să ne urmăriți pe rețelele de socializare și să vă abonați la notificările push pentru a fi anunțați de îndată ce veți putea descărca ultimele versiuni ale sistemelor de operare pentru iPhone, iPad, iPod touch, Apple Watch, Apple TV și Mac.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.