iPhone 8 rosu PRODUCT(RED) și iPhone 8 Plus rosu PRODUCT(RED) au fost anunțate luni după-amiaza de compania Apple.

Noile versiuni de iPhone 8 și iPhone 8 Plus vin cu un finisaj roșu al ramei din aluminiu și sticlei de pe spate și cu un panou frontal negru. Alte elemente precum sigla Apple și scrisul de pe carcasă sunt argintii.

Potrivit Apple, o parte din profitul obținut din vânzarea noii ediții speciale de iPhone va fi direcționat către Fondul Global.

„Această ediție specială (PRODUCT)RED de iPhone are o uluitoare combinație roșu și negru de culori și le oferă clienților posibilitatea de a influența lupta împotriva răspândirii virusului HIV și a SIDA. iPhone 8 și iPhone 8 Plus îmbunătățesc tot ceea ce iubim la iPhone, inclusiv afișajele Retina HD care sunt mai frumoase decât oricând, vin cu cel mai puternic și mai inteligent cip pus vreodată într-un smartphone – A11 Bionic – și cu camere mai avansate pentru fotografii și clipuri video nemaipomenite. Suntem mândrii să susținem (RED) cu acest îndrăzneț nou iPhone și sperăm că clienții îl vor considera la fel de special ca și noi” – Greg Joswiak, vicepreședinte Apple pentru marketing produse.

Fundația (RED) depune eforturi neîncetate pentru a rezolva problema medicamentelor care pot salvia viețile bolnavilor de SIDA din Africa Subsahariană – locul de pe planetă cu cea mai mare răspândire a acestei maladii. Banii strânși prin programele fundației (RED) sunt cheltuiți în totalitate pentru consiliere, testare, prevenire și, cel mai important, furnizarea de medicație antiretrovirală, care previne transmiterea virusului HIV de la mame la copiii nenăscuți. Până acum, Apple a donat peste 160 de milioane de dolari către (RED).

iPhone 8 și iPhone 8 Plus Ediție Specială au exact aceleași caracteristici și prețuri ca și celelalte trei versiuni disponibile deja în magazinele Apple. Prin urmare, în România, iPhone 8 rosu cu 64 GB de stocare va costa 3749 lei, iar iPhone 8 roșu cu 256 GB de stocare va costa 3999 lei. În ceea ce privește iPhone 8 Plus rosu, versiunea de 64 GB a acestuia va fi disponibilă la retailerii autorizați de la noi din țară la 4.349 lei, iar cea de 256 GB va fi disponibilă la 5.199 lei.

Noile iPhone 8 și iPhone 8 Plus Ediție Specială (PRODUCT)RED vor putea fi comandate începând de mâine, 10 aprilie, ora României 15:30, din unsprezece de țări și regiuni (printre care se numără și Germania, Franța și Regatul Unit al Marii Britanii), urmând a fi livrate clienților începând de vineri, 13 aprilie. Apple susține că noile dispozitive vor ajunge și în alte țări până la finele acestei luni, urmând ca luna viitoare să aibă loc un al treilea val de lansare al lor. Deocamdată nu se știe România din care val de lansare a iPhone 8 (PRODUCT)RED va face parte.

iPhone 8 și iPhone 8 Plus (PRODUCT)RED succed iPhone 7 și iPhone 7 Plus (PRODUCT)RED. Introduse anul trecut, iPhone 7 și iPhone 7 Plus au fost primele modele de iPhone care au permis clienților Apple să susțină cauza fundației RED. Ele au fost însă destul de criticate de o parte dintre doritori din cauza combinației carcasei roșii cu un panou frontal alb (un lucru pe care, iată, Apple l-a adresat odată cu noile iPhone 8 și iPhone 8 Plus roșii). Ediția specială de iPhone 7 și iPhone 7 Plus (PRODUCT)RED a fost retrasă de Apple în toamna anului trecut, odată cu lansarea iPhone 8, iPhone 8 Plus și a iPhone X.

Și cum tot veni vorba despre iPhone X, trebuie să menționăm că nu, acesta nu este disponibil cu un finisaj roșu, dar Apple va lansa mâine un nou toc folio pentru el. Fabricat din aceeași piele tăbăcită și finisată în Europa ca și până acum, noua versiune a tocului este disponibilă pe culoarea roșie PRODUCT(RED), ceea ce înseamnă că se alătură noilor iPhone 8 și iPhone 8 Plus, precum și celorlalte accesorii din vânzarea cărora Apple donează o parte din încasări către Fondul Global.

Noul toc folio din piele pentru iPhone X va fi disponibil în România la prețul de 539 lei.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.