La fel ca și în anul precedent, Apple va lansa în 2018 nu unul, nu două, ci trei modele noi de iPhone, informează Bloomberg.

Se pare că noua gamă de iPhone va include o versiune îmbunătățită a iPhone X, „cel mai mare iPhone de până acum” (supranumit iPhone X Plus) și un al treilea model care va fi mai puțin scump și care va împrumuta o serie de caracteristici de la primele două. Prin această strategie de a oferi câte un model de iPhone pentru fiecare, Apple își dorește să revigoreze vânzările de smartphone-uri după un an în care a comercializat un singur model de iPhone cu totul nou și nu a reușit, cel puțin deocamdată, să atingă vânzările estimate de către analiști.

Potrivit Bloomberg, modelele de iPhone din gama 2018 vor avea diagonale de 5,8 inchi (succesorul iPhone X), 6,5 inchi („iPhone X Plus”) și 6,1 inchi (iPhone-ul „ieftin”). Primele două vor folosi panouri OLED, în timp ce al treilea va avea un afișaj LCD precum celelalte modele de iPhone lansate până la iPhone X.

Toate cele trei modele de iPhone din 2018 urmează să aibă Face ID, afișaje din muchie în muchie și „breton” (pentru a favce loc sistemului TrueDepth). iPhone X și iPhone X Plus vor mai veni însă și cu procesoare Apple A12 și o ramă din oțel inoxidabil, similară celei pe care am văzut-o la iPhone X. De asemenea, cel puțin unul dintre ele va fi disponibil și într-un finisaj auriu, alături, probabil, de finisajele care deja sunt disponibile la iPhone X, respectiv argintiu și gri stelar.

iPhone-ul cu afișaj LCD de 6,1 inchi, pe de altă parte, nu va avea o ramă din oțel inoxidabil, ci din aluminiu (similară celei întâlnite în prezent la iPhone 8 și iPhone 8 Plus), această soluție urmând a fi adoptată de către Apple cu scopul reducerii prețului acestui dispozitiv. Dar, aidoma modelelor mai scumpe, noul iPhone va avea spatele din sticlă pentru a permite încărcarea wireless.

Referitor la modelul de iPhone cu afișaj de 6,5 inchi, Bloomberg scrie că acesta s-ar putea să fie dual SIM, Apple luând în considerare implementarea acestei caracteristici pentru a ajuta utilizatorii să schimbe operatorii atunci când călătoresc. Cu toate acestea, jurnaliștii americani ne atenționează că deocamdată nu este cert dacă iPhone X Plus va putea să opereze cu două cartele SIM, Apple putând aștepta în schimb pentru adoptarea de către operatori a tehnologiei E-SIM, care poate conecta telefoanele mobile la mai multe rețele de telefonie mobilă, fără a mai fi nevoie de schimbarea cartelei SIM.

Rămânând la iPhone X Plus, Bloomberg ne mai anunță că acesta are numele de cod „D33” și că Apple testează prototipuri care au o rezoluție a ecranului de 1242 pe 2699 pixeli. La finele anului trecut, analistul american Ming-Chi Kuo a afirmat că, la fel ca și noul iPhone de 5,8 inchi (al cărui nume de cod este „D32”), iPhone-ul de 6,5 inchi va avea între 480 și 500 de pixeli per inchi. Același a mai prezentat pentru prima dată și o bună parte dintre informațiile pe care, iată, Bloomberg le confirmă astăzi.

În fine, agenția americană de știri informează că Apple deja desfășoară împreună cu furnizorii săi o serie de teste de producție a componentelor pentru noile modele de iPhone, ceea ce înseamnă că noi am putea vedea o grămadă de componente ale lor în perioada imediat următoare. De fapt, aceste componente au început să apară, de dimineață prezentându-vă presupusul digitizor și afișajul iPhone X Plus împreună cu toate noutățile pe care le aduce.

4 COMENTARII

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.