Compania din spatele arhicunoscutului serviciu de identificare muzicală Shazam a fost achiziționată de către Apple, devenind astfel cea mai mare și mai importantă achiziție a gigantului californain de la Beats încoace.

Până la ora actuală, Apple nu a dezvăluit suma pe care a cheltuit-o pentru a cumpăra Shazam, însă o sursă citată de TechCrunch săptămâna trecută, atunci când au apărut pentru prima dată informații în presă despre potențiala achiziție, susținea că aceasta nu este nici pe departe la fel de mare precum suma cheltuită de Apple în urmă cu trei ani și jumătate pentru a cumpăra Beats. Potrivit acesteia, Apple și Shazam au căzut de acord asupra sumei de 400 de milioane de dolari, în condițiile în care Shazam era evaluată în ianuarie 2015 la 1 miliard de dolari.

Confirmarea achiziției Shazam a fost făcută de Apple prin comunicatul de mai jos:

Suntem încântați că Shazam și echipa sa talentată se vor alătura Apple. De la lansarea App Store, Shazam a fost mereu considerată  una dintre cele mai populare aplicații pentru iOS. Astăzi, ea este folosită de sute de milioane de oameni din întreaga lume pe diferite platforme. Apple Music și Shazam se potrivesc în mod natural, împărțind o pasiune pentru identificarea muzicală și livrând experiențe muzicale grozave pentru utilizatorii noștri. Avem planuri interesante în magazie și așteptăm cu nerăbdare fuzionarea cu Shazam până la aprobarea acordului de astăzi.

La rându-i, Shazam a anunțat că va fuziona cu Apple:

Suntem bucuroși să anunțăm că Shazam a încheiat un acord pentru a deveni parte a Apple. Shazam este una dintre cele mai bine evaluate aplicații din lume și este iubită de sute de milioane de utilizatori, așa că nu ne puteam imagina o casă mai bună pentru Shazam care să ne permită să inovăm și să oferim magie utilizatorilor noștri.

În cazul în care nu știați deja, Shazam este un serviciu online care poate identifica numele și versurile a numeroase melodii, clipuri muzicale, emisiuni și nu numai.

Până la fuziunea cu Apple, Shazam a fost și va rămâne unul dintre foarte puținele servicii terțe integrate destul de adânc în iOS, macOS și watchOS, oferind utilizatorilor de iOS (8 sau mai nou) și macOS (Sierra 10.12 sau mai nou) posibilitatea de a afla numele melodiilor ascultate printr-o simplă întrebare adresată lui Siri.

De asemenea, Shazam are aplicații pentru iPhone, iPad, iPod touch, Apple Watch, Mac și iMessage de foarte mult timp, fiind listată pe iOS App Store încă de la deschiderea magazinului din 2008. Mai mult decât atât, Shazam este integrat și cu Apple Music, permițând abonaților serviciului de streaming muzical al Apple să asculte melodiile identificate.

Apple a refuzat să ofere detalii suplimentare cu privire la motivul pentru care a cumpărat Shazam, drept pentru care la ora actuală este greu de spus cum va folosi tehnologiile și talentul celor de la Shazam.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.