Apple implementează o nouă caracteristică ce le va permite dezvoltatorilor să listeze la precomandă aplicațiile și jocurile nelansate, astfel încât utilizatorii să le descopere și cumpere până la data la care vor fi disponibile în App Store.

Noua funcționalitate de precomandă a fost listată de gigantul californian într-un nou document Ajutor și Resurse iTunes Connect, care a fost descoperit de blogul MacStories în această dimineață. În acest document se arată că dezvoltatorii pot „face noile aplicații disponibile pentru precomandă pe toate platformele Apple.”

Clienții pot vedea pagina produsului dvs. și comanda aplicația dvs. înainte de a fi lansată pentru descărcare. Odată ce aplicația dvs. este lansată, clienții vor fi notificați, iar aplicația se va descărca automat pe dispozitivele lor. Pentru aplicațiile cu plată, clienții vor fi taxați înaintea descărcării.

Ajutor și Resurse iTunes Connect le mai prezintă dezvoltatorilor și pașii pe care trebuie să îi urmeze astfel încât să listeze o aplicație pentru iOS, macOS sau/și tvOS la precomandă. Mai precis, aceștia vor trebui să navigheze în secțiunea „Preț și disponibilitate” a iTunes Connect, apoi să aleagă „pune la dispoziție pentru precomandă” și să trimită cererea pentru verificare.

Pentru a fi disponibilă la precomandă, o aplicație trebuie să aibă stabilită o dată de lansare care să nu fie mai mică de două zile de la data trimiterii cererii, dar nici mai mare de 90 de zile. Precomenzile pot fi oferite atât pentru aplicațiile și jocurile cu plată, cât și pentru cele gratuite.

Apple precizează că atunci când o aplicație este precomandată, ea va fi descărcată automat pe dispozitivele utilizatorilor care au precomandat-o în ziua lansării ei. Un aspect interesant în această privință este că utilizatorii vor fi taxați pentru aplicațiile cu plată abia în ziua lansării lor, nu înainte.

Până la ora actuală, după cum listează și TouchArcade, pe App Store sunt listate cel puțin trei aplicații la precomandă – Gorgoa (24,99 lei)Inside (Gratis) și Bridge Constructor Portal (24,99 lei).

Separat de precomenzi, Apple a mai anunțat astăzi că prețul introductiv pentru abonamente este disponibil pentru toți dezvoltatorii. Introdusă odată cu iOS 11.2, această caracteristică le permite dezvoltatorilor de aplicații să ofere abonamente cu preț preferențial în primele luni.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.