Apple și-a anunțat angajații și unitățile de reparații autorizate că a șasea generație de iPod nano a fost inclusă în lista cu produse vechi și scoase din uz pe data de 30 august.

Introdusă în septembrie 2010, generația a 6-a de iPod nano a fost considerată un precursor al Apple Watch deoarece putea fi transformată cu ușurință într-un ceas, grație carcasei compacte cu formă pătrată, clamei încorporate și curelelor lansate de diferiți producători terți. Spre deosebire de generația a 5-a de iPod nano, iPod nano 6 nu a avut nici roată clic, nici cameră și nici difuzor. În schimb, acesta a avut un ecran tactil, un nou firmware și 8GB sau 16GB de stocare.

Comercializarea iPod nano generația a 6-a a încetat în septembrie 2012, atunci când Apple a introdus un model echipat cu ecran mai mare, buton principal, conector Lightning și Bluetooth.

Dispozitivele învechite și scoase din uz de pe lista Apple nu mai sunt eligibile pentru reparații hardware nici la Apple și nici la furnizorii de service autorizați de Apple (deci inclusiv cei din România), decât în situații excepționale (întâlnite în Turcia și statul California, din cauza legislației în vigoare).

Apple definește produsele vechi ca fiind acele dispozitive care nu au mai fost produse de peste cinci ani, dar mai puțin de șapte ani. Produsele Apple scoase din uz, în schimb, sunt acelea care au fost retrase de pe piață în urmă cu peste șapte ani. Fiind retras în 2012, iPod nano 6 se încadrează mai mult în prima categorie, însă acest lucru este mai puțin important deoarece, cu excepția centrelor de reparații din Turcia și statul California, Apple și service-urile partenere nu fac nicio distincție între produsele vechi și cele scoase din uz.

Vă reamintim că ultimul produs scos din uz de către Apple a fost ultimul MacBook cu carcasă din plastic.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.