Nici Apple Watch 3 nu va permite efectuarea de apeluri telefonice fără o conexiune la iPhone

0
812

Deși va fi primul model de Apple Watch care va avea un cip LTE „sub capotă,” nici Apple Watch Series 3 nu va fi capabil să efectueze apeluri telefonice atunci când nu este conectat la un iPhone.

Informația vine din cea mai recentă notă de cercetare realizată de reputatul analist american Ming-Chi Kuo, care opiniază că, deși un serviciu voce care poate înlocui funcționalitatea de apelare a iPhone este „fezabil,” Apple trebuie să lucreze mai întâi la îmbunățirea „experienței de utilizator în timpul comunicării.” Drept urmare, analistul de la KGI Securities susține că Apple Watch „probabil” nu va poutea efectua singur apeluri telefonice tradiționale nici „anul acesta.”

Cu toate acestea, a treia generație de Apple Watch le va permite utilizatorilor, care au plătit un plan de date, să efectueze apeluri VoIP (Voice Over IP) prin intermediul unor servicii precum FaceTime sau Skype, fără a fi nevoiți să conecteze ceasul mai întâi la Wi-Fi / iPhone. În momentul de față, utilizatorii de Apple Watch pot prelua apelurile telefonice de pe iPhone, pot efectua apeluri telefonice (atunci când ceasul este conectat la telefon) și pot răspunde/efectua apeluri FaceTime audio (chiar și atunci când ceasul este conectat numai la Wi-Fi).

Asta [n.r. suportul pentru LTE] aduce două beneficii: (1) negocierile cu operatorii de telefonie mobilă vor fi mai simple și șansele de colaborare cu operatorii de telefonie mobilă vor crește; și (2) conectivitatea 3G poate fi eliminată, simplificând proiectarea antenelor și facilitând proiectarea componentelor interne. Cu toate acestea, noi credem că xistă o șansă ca utilizatorii Apple Watch LTE să poată accesa servicii VoIP, cum ar fi FaceTime și Skype.

Trecând mai departe, Kuo a afirmat că, din cauza lipsei de spațiu la interior, Apple Watch LTE ar putea avea un eSIM în locul unui slot SIM tradițional, motiv pentru care el ar putea să partajeze același număr de telefon cu un iPhone. Drept urmare, Kuo atenționează asupra faptului că, conectivitatea LTE din Apple Watch ar putea fi limitată la anumite țări și piețe, întrucât nu toți operatorii de telefonie mobilă acceptă sau vor dori să accepte acest model de business. Astfel, chiar dacă americanii se vor putea bucura de noua caracteristică a Apple Watch (zvonuri apărute până acum au arătat că cei mai mari operatori de telefoinie mobilă din SUA, Verizon, AT&T și T-Mobile, vor accepta și vinde Apple Watch LTE), s-ar putea ca nu același lucru să poată fi spus și de noi, cei care locuim în România…

În continuare, Kuo a mai afirmat că, deși la ora actuală Apple se luptă în istanță cu Qualcomm, gigantul californian va utiliza cipuri Qualcomm în a treia generație de Apple Watch și asta deoarece cipurile mici ale companiei din urmă sunt superioare cipurilor Intel atunci când vine vorba de consumul energetic (și nu doar).

În fine, analistul de la KGI Securities prezice că Apple nu va dezvolta prea curând o aplicație Apple Watch pentru Android, întrucât nu ar putea să o integreze la fel cum este posibil în iOS.


Lăsând la o parte prezicerile lui Kuo, un articol apărut de dimineață în ziarul chinezesc Economic Daily News ne informează că Apple Watch Series 3 a intrat în „ultima fază de testare.” Astfel, producția de serie a ceasului ar putea să înceapă cât de curând pentru ca producătorul Quanta Computer să reușească să livreze noile ceasuri în al patrulea trimestru al anului curent.

Apple Watch Series 3 urmează să fie anunțat de Apple în cadrul unui eveniment media ce va avea loc în septembrie. Tot atunci, Apple urmează să introducă și gama 2017 de iPhone și o a cincea generație de Apple TV.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.