Apple Watch 3 nu va avea un design nou. Iată care va fi principala sa noutate

0
813

Generația a 3-a de Apple Watch / Apple Watch Series 3 urmează să fie introdusă în această toamnă, alături de iPhone 8 și iPhone 7s, și nu va veni cu un factor de formă schimbat, potrivit analistului Ming-Chi Kuo de la KGI Securities.

Într-o notă de cercetare trimisă la începutul acesta de săptămână, Kuo susține că principalul punct de vânzare al noului ceas va fi conectivitatea 4G / LTE. Conform analistului, Apple Watch Series 3 va păstra aceleași două dimensiuni ca și modelele precedente – 38mm și 42mm -, dar va fi disponibil în variante cu și fără LTE (la fel ca și orice model de iPad).

Zvonurile anterioare ne-au sugerat că principalii operatori de telefonie mobilă din Statele Unite ale Americii vor oferi, la fel ca și în cazul iPad cu Apple SIM, planuri speciale pentru Apple Watch 4G, însă Ming-Chi Kuo nu face vorbire în nota sa despre intențiile acestora și/sau despre implementarea unui Apple SIM în noul model de ceas.

În continuare, Kuo consideră că livrările de Apple Watch Series 3 vor ajunge la 8-9 milioane de unități în a doua jumătate a anului curent. Din acest total, 35-40% din livrări vor fi reprezentate de modelele cu LTE. Dacă această previziune se va adeveri, Kuo estimează că livrările de Apple Watch vor ajunge până la sfârșitul acestui an la 17,5 milioane – 18 milioane de unități (cu 70% mai mult decât în anul precedent).

Chiar și așa, analistul american atenționează că, pentru a susține creșterea, Apple va trebui să schimbe factorul de formă al ceasului, să îl pregătească pentru rețelele 5G și să obțină aprobări pentru a putea implementa în el mai multe caracteristici de monitorizare a sănătății.

O parte dintre afirmațiile făcute acum de către Ming-Chi Kuo sunt susținute atât de firmware-ul pentru HomePod (unde s-a descoperit o linie de cod care ne sugerează că ceasul Apple s-ar putea conecta la internet prin 4G/LTE), cât și de Bloomberg și The Wall Street Journal. Cele două publicații de peste Ocean sugerau la începutul lunii curente că generația a 3-a de Apple Watch va include suport pentru LTE, fapt ce va permite, pentru prima dată, utilizarea lui și fără iPhone.

Cu toate acestea, Kuo îl contrazice pe bloggerul „de casă” al Apple, John Gruber, care a spus recent că a auzit de la „o mică păsărică,” că Apple Watch Series 3 va avea un „factor de formă cu totul nou.” Totuși, chiar și Gruber atenționa că informația primită de el ar putea fi inexactă, motiv pentru care tindem să îl credem mai mult pe analistul de la KGI Securities.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.