Apple a lansat săptămâna aceasta un blog intitulat Jurnal Învățare Automată Apple, în care, până la acest moment, au fost încărcate două articole: primul conține un mesaj de bun venit, iar cel de-al doilea, „Îmbunătățirea Autenticității Imaginilor Sintetice,” ne prezintă pe larg primul subiect discutat.

În articolul de bun venit, compania americană descrie jurnalul despre învățarea automată ca fiind un loc unde toți cei interesați pot citi postări scrise de inginerii care folosesc tehnologii bazate pe învățarea automată pentru a „crea produse inovative pentru oamenii din întreaga lume”. De asemenea, în cadrul acestui articol, compania americană îi încurajează pe toți cei interesați de învățarea automată să o contacteze la noua adresă de e-mail machine-learning@apple.com.

În articolul intitulat „Îmbunătățirea Autenticității Imaginilor Sintetice” și marcat ca făcând parte din Volumul 1, Numărul 1, inginerii Apple cercetează amănunțit învățarea automată care are legătură cu rețelele neurale ce pot crea un program pentru a îmbunătăți în mod inteligent imaginile sintetice astfel încât să le facă mai realistice. Conform autorilor articolului, folosirea imaginilor sintetice reduce costul, dar „[rezultatul] ar putea să nu fie suficient de realistic,” fapt ce ar putea duce la o „generalizare slabă” pe imaginile reale de test. De aceea, inginerii companiei Apple au dezvoltat o modalitate de a îmbunătăți imaginile sintetice folosind învățarea automată, iar în cadrul articolului o prezintă tuturor celor interesați de acest domeniu.

Pe lângă cuvinte, primul număr din noul jurnal al Apple conține numeroase ilustrații și chiar imagini animate care să ajute cititorii să înțeleagă mai bine anumite aspecte prezentate.

Noul blog reprezintă un nou pas făcut de către Apple în încercarea de a îmbunătăți învățarea automată și inteligența artificială. În cadrul unei conferințe despre AI organizată anul trecut la Barcelona, unul dintre directorii Apple a anunțat că angajații sunt liberi să publice lucrări de cercetare în care să prezinte unele dintre descoperirile făcute în domeniul inteligenței artificiale și învățării automate, motiv pentru care apariția Jurnal Învățare Automată Apple nu ar trebui să fie o mare surpriză. Prima lucrare științifică a echipei Apple specializată în inteligența artificială a fost publicată în luna decembrie a anului trecut și avea în centru recunoașterea avansată a imaginilor.

Noul blog Apple poate fi accesat la această adresă pentru a vedea ultimele postări. În cazul în care vrei să citești primul număr al jurnalului, accesează acest link.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.