macOS High Sierra public beta 1 a sosit la sfârșitul acesta de săptămână pentru toți utilizatorii posesori de Mac care își doresc să descarce și testeze cea mai recentă versiune a sistemului de operare. Prin lansarea acestei versiuni de macOS, Apple își respectă promisiunea de a lansa până la sfârșitul lunii iunie primele versiuni beta publice de macOS High Sierra, iOS 11 și tvOS 11. Atât iOS 11 public beta 1, cât și tvOS 11 public beta 1 au fost lansate marți dimineață.

Așadar, în cazul în care nu ești un dezvoltator de aplicații și îți dorești totuși să testezi macOS High Sierra până la lansarea versiunii publice din toamnă, macOS High Sierra 10.13 public beta 1 îți permite acest lucru, atât timp ești înscris în programul Apple Software Beta.

Înscrierea în programul Apple pentru testarea versiunilor beta de iOS, tvOS și macOS se face gratuit, necesitând utilizarea unui ID Apple activ. Odată înscris în program, tot ce trebuie să faci este să îți înrolezi dispozitivul Mac în program, pentru ca apoi să îți poți descărca și instala macOS High Sierra 10.13 public beta pe computer. La fel ca și în anii precedenți, înrolarea Mac-ului în programul Apple Beta Software se va face prin accesarea acestui link și este necesară chiar dacă ai mai avut instalate în trecut versiuni beta publice ale macOS pe dispozitivul pe care vrei să îl actualizezi la High Sierra.

Ca de obicei, înainte de a instala macOS public beta, te rugăm să înțelegi faptul că aceasta este o versiune de testare/prelansare – deci, prin urmare, nu este cea finală, este instabilă, iar Apple așteaptă de la tine să o ajuți să corecteze toate erorile prezente în ea, semnalându-le prin platforma Feedback. Or, să nu fie vreo surpriză dacă pe Mac-ul tău vor apărea unele probleme, da?

Notă: ținând cont de cele mai sus menționate, este recomandat să nu instalezi macOS High Sierra public beta pe Mac-ul pe care îl folosești zi de zi, ci doar pe un Mac „de rezervă,” precum este recomandat și să faci înainte backup datelor (via Time Machine) și chiar să aștepți câteva minute, până când voi publica un tutorial în care să ofer mai multe detalii utile și câteva recomandări înainte și după instalarea macOS High Sierra public beta.

Un alt aspect pe care este bine să îl cunoști înainte de a descărca și instala macOS High Sierra public beta este acela că build-ul acestei actualizări este aceleași ca și build-ul macOS High Sierra beta 2 Actualizare 1, o actualizare pe care Apple a lansat-o aseară și care este, de altfel, aproape identică, cu macOS High Sierra beta 2. Într-adevăr, acest build este mai stabil decât macOS High Sierra beta 1, însă mai este mult de lucru până când să funcționeze și să se simtă măcar ca și macOS Sierra 10.12.5.

macOS High Sierra 10.13 reprezintă o nouă actualizare majoră adusă sistemului de operare pentru Mac. Aceasta urmează să fie lansată în varianta finală și stabilă în toamna anului curent.

Actualizările software beta publice sunt oferite, în cazul macOS, pentru al patrulea an consecutiv și joacă un rol extrem de important în îmbunătățirea calității viitoarelor versiuni ale acestui sistem de operare. Până la macOS High Sierra, atât dezvoltatorii cât și utilizatorii vor mai primi o serie de actualizări beta publice, observând pe parcurs cum aceste noi versiuni devin tot mai stabile și pregătite pentru publicul larg.

În cazul în care ești utilizator de iPhone, iPad, iPod touch sau Apple TV și nu știai acest lucru, te anunțăm încă o dată că iOS 11 public beta 1 și tvOS 11 public beta 1 au fost lansate și pot fi instalate pe toate dispozitivele eligibile. Mai multe detalii despre instalarea acestor actualizări pe iPhone, iPad, iPod touch și Apple TV 4 sunt disponibile aici, respectiv aici.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.