Apple promovează iPhone 7 și caracteristica Amintiri din aplicația Poze

0
683

Apple continuă campania de promovare a iPhone 7 și iPhone 7 Plus cu un spot publicitar intitulat „The Archives / Arhiva.” Publicată miercuri dimineață, noua reclamă scoate în evidență nu doar cea mai recentă gamă de iPhone, ci și funcționalitatea Amintiri din aplicația Poze a iOS 10 (și iOS 11).

Disponibilă și pe YouTube, reclama Apple începe prin a ne prezenta un vârstnic arhivar care lucrează într-o imensă arhivă foto, de unde alege și pune cap la cap, cu foarte multă minuțiozitate, o serie de versiuni fizice ale unor clipuri video și Live Photo-uri, creând astfel un colaj de imagini care întâi este redat pe un vechi proiector video, iar mai apoi este transferat pe dispozitivul iPhone 7 al unei tinere familii.

Scenele din arhivă sunt, de fapt, nimic altceva decât o hiperbolă pentru aplicația Poze, unde arhivarul este inteligența artificială care alege și combină automat diferite imagini în funcție de anumite criterii, oferind utilizatorilor acces rapid la diaporame care conțin fotografii și filmări pe care s-ar putea să nu le mai fi văzut de multă vreme. Ori, cu alte cuvinte, prin figura de stil la care a apelat, Apple a dorit să ne arate tuturor cam cât de mare ar fi arhiva de imagini a fiecărui utilizator, dacă ar fi fost stocată pe suport fizic, dar și cât de greu ne-ar fi să revedem imaginile cu un anumit subiect sau dintr-un anumit loc dacă inteligența artificială și caracteristica Amintiri nu ar fi disponibile.

În privința coloanei sonore, în videoclip au apărut piesele „Her Dreams” a lui Luca D’Alberto și cover-ul făcut de Lykke Li cunoscutei „Unchained Melody.” Sloganul reclamei rămâne cel pe care l-am întâlnit la toate spoturile de promovare a iPhone 7 – „Pur și simplu magic.”

Până acum, campania publicitară derulată de Apple pentru a promova cele mai noi modele de iPhone a inclus mai multe spoturi unde sunt scoase în evidență capacitățile fotografice ale iPhone 7 și iPhone 7 Plus. Cu toate acestea, cea mai nouă reclamă este prima care se concentrează asupra caracteristicii Amintiri. În cazul în care nu știați deja, Amintiri strânge fotografiile și filmările din anumite perioade de timp, locații sau care conțin anumiți oameni și le transformă în diaporame acompaniate de muzică.

Și pentru că nu demult a introdus o serie de tutoriale în care le arată utilizatorilor de iPhone cum să facă poze și înregistrări video mai bune de pe dispozitivele lor, Apple a publicat astăzi și un tutorial în care arată în câțiva pași simpli cum să folosești caracteristica Amintiri.

Promovarea Amintiri nu ar trebui să ne surprindă, în condițiile în care Apple a dezvăluit că aceasta va vedea o îmbunătățire majoră în iOS 11 și macOS High Sierra. Mai precis, Amintiri va cunoaște mai multe categorii de subiecte, cum ar fi animale de companie, bebelași, activități în aer liber, nunți, zile de naștere și evenimente sportive.

Actualizare 22 iunie, ora 10:05: Apple a mai încărcat două tutoriale pe YouTube în care arată utilizatorilor cum să personalizeze și cum să partajeze Amintiri. Fiecare dintre videoclipuri are durata de 40 de secunde și include ilustrații interesante.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.