Apple a anunțat recent editurile și autorii înscriși pe iTunes Connect că va modifica moneda utilizată în edițiile locale ale iBooks Store din 8 țări, printre care se numără și România. Compania americană nu făcea pe atunci, însă, nicio referire cu privire la celelalte ediții românești ale magazinelor sale online, așa că la momentul respectiv nu am știut cu certitudine dacă și aplicațiile, jocurile, abonamentele, melodiile și planurile de stocare iCloud vor putea fi achiziționate în lei românești.

Lucrurile au fost clarificate la sfârșitul acesta de săptămână, când compania californiană a confirmat oficial că schimbarea monedei se va produce în toate magazinele sale din România. Potrivit unui e-mail trimis astăzi de Apple la o parte dintre utilizatorii români, moneda utilizată în versiunile românești ale App Store, iTunes Store, iBooks Store, Apple Music și iCloud se va schimba „în curând” din euro în leu.

Apple nu menționează în e-mailul de acum când se va produce așteptata schimbare, însă în cadrul e-mailului trimis în urmă cu 10 zile editurilor și autorilor se arăta că modificarea monedei se va face la aproximativ 14 zile de la trimiterea acelui e-mail. Prin urmare, marți, 23 mai, cel mai devreme, iTunes, iBooks și App Store România vor schimba moneda în leu.

După producerea schimbării, toate edițiile românești ale acestor magazine vor afișa prețurile numai în moneda leu, iar achizițiile, precomenzile și abonamentele vor fi toate facturate în lei. În ceea ce privește soldurile cadourilor iTunes (acolo unde este cazul), acestea vor fi exprimate, de asemenea, în moneda locală.

Utilizatorii care posedă carduri cadou iTunes sau Apple Music sunt îndemnați de către Apple să le valorifice cât mai curând posibil, întrucât în timul modificării monedei se vor putea întâmpina probleme la vizualizarea, utilizarea sau valorificarea creditului din magazin.

Bună ziua,

Moneda utilizată în România pentru App Store, iTunes Store, iBooks Store, Apple Music și pentru spațiul de stocare iCloud, va fi schimbată în curând din euro în leu.

După schimbarea monedei, orice precomenzi sau abonamente vor fi facturate în lei, iar soldurile cadourilor iTunes existente vor fi exprimate în moneda locală.

Valorificați soldurile cadourilor dvs. cât mai curând posibil. În timpul schimbării monedei puteți întâmpina probleme la vizualizarea, utilizarea sau valorificarea creditului din magazin.

Pentru informații suplimentare, contactați Asistența Apple.

Cu stimă,
Apple

Cât despre conversie, ei bine, Apple a anunțat în e-mailul trimis utilizatorilor iTunes Connect că aceasta se va realiza o singură dată, în mod automat, la cursul valutar de la data la care conținutul din magazinele sale va fi procesat pentru modificarea monedei.

Încă de la lansare, toate versiunile românești ale magazinelor Apple au afișat și facturat conținutul în moneda euro, un lucru care nu a fost foarte avantajos pentru români (din cauza conversiilor leu-euro făcute automat de către bănci la cursuri deloc bune). Or, situația ar trebui să se schimbe cel mai devreme săptămâna viitoare și suntem curioși să vedem noile prețuri la care vom putea cumpăra aplicații, jocuri, melodii, abonamente (Apple Music, din aplicații sau pentru planul de stocare iCloud, etc.).

E-mailul trimis astăzi de Apple utilizatorilor iTunes, iBooks și App Store. (Mulțumim, Eric!)

Așadar, așteptăm cu interes ca Apple să modifice moneda în care comercializează conținutul din magazinele sale online din România.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.