Apple vrea să testeze generația a cincea (5G) de tehnologie telefonică mobilă

0
540

Apple intenționează să testeze generația a cincea de tehnologie telefonică mobilă, potrivit unei cereri trimise Comisiei Federale de Comunicații (FCC) a SUA, descoperită săptămâna aceasta de Business Insider.

Gigantul californian a aplicat pentru o licență experimentală care să îi permită testarea următoarei generații de rețele de comunicații – 5G – pe spectre de unde milimetrice. Benzile de unde milimetrice oferă o lățime de bandă mai mare și viteze de transfer de până la 10Gb/s, dar sunt limitate de erorile liniei de colimație, care cauzează probleme în zonele urbane foarte aglomerate.

„Apple Inc. vrea să evalueze performanțele legăturilor celulare în medii cu căi directe și multiple între transmițători ai stațiilor de bază și receptori folosind acest spectru,” a scris Apple în aplicația sa.

„Aceste aprecieri vor oferi date tehnice relevante operării dispozitivelor pe viitoarele rețele 5G ale operatorilor,” a adăugat.

În cadrul cererii, Apple a mai menționat că vrea să testeze noua tehnologie maximum 12 luni în Milpitas și Cupertino, folosind un echipament de la Rohde and Schwarz, A.H. Systems și Analog Devices. Compania americană a adăugat că va folosi benzile de 28 și 38 GHz; două dintre benzile deschise de FCC anul trecut pentru viitoarea generație a tehnologiei wireless.

Momentan nu se știe care este motivul pentru care Apple vrea să testeze spectrele de unde milimetrice sau care este scopul din spatele testelor. Noi presupunem, însă, că gigantul californian se pregătește să facă viitoarele modele de iPhone compatibile cu generația a 5-a a rețelelor de comunicații.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.