Live Photos pot fi acum afișate pe web mulțumită API LivePhotosKit

0
189

Apple a anunțat la sfârșitul acesta de săptămână lansarea unui nou API bazat pe JavaScript. Intitulat LivePhotosKit, noul API le oferă dezvoltatorilor o modalitate mult mai simplă de a încorpora imaginile de tip Live Photos în paginile și aplicațiile web.

Acest nou API bazat pe JavaScript face mai simplu să încorporezi Live Photos pe site-urile tale web. Pe lângă afișarea Live Photos pe iOS și macOS, vei putea de acum să le permiți utilizatorilor să afișeze Live Photo-urile lor pe web.

Introduse împreună cu iPhone 6s și iPhone 6s Plus în 2015, Live Photo este un format de imagine creat de Apple pentru a aduce la viață fotografiile clasice. Orice Live Photo capturează câteva momente (1,5 secunde) de dinaintea și de după atingerea butonului de capturare și animează imaginile aparent statice cu mișcare și sunet la o apăsare pe ecran.

Live Photos pot fi înregistrate de pe dispozitivele iPhone 6s, iPhone 6s Plus, iPhone SE, iPhone 7, iPhone 7 Plus și iPad Pro de 9,7 inchi. Ulterior, ele pot fi vizionate de pe toate dispozitivele Apple care au instalat iOS 9, OS X El Capitan și watchOS 2 (sau o versiune ulterioară a sistemelor de operare).

Decizia luată acum de către Apple este una importantă, întrucât, deși sunt disponibile din 2015, foarte puține rețele socială acceptă partajarea de Live Photos, iar utilizatorii care nu posedă dispozitive Apple au la dispoziție puține modalități de a le viziona. Or, prin API LivePhotosKit, dezvoltatorii web ar putea oferi posibilitatea de a partaja și viziona astfel de imagini oricui.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.