Apple urmează să implementeze o tehnologie proprie de identificare a amprentelor în modelul de iPhone cu afișaj OLED (cunoscut drept iPhone 8), informează site-ul asiatic DigiTimes.

Citând surse din industrie, taiwanezii susțin că un „senzor de amprentă integrat” dezvoltat de către Apple este pregătit pentru a fi încorporat în iPhone 8. Acest senzor va fi diferit de Touch ID-ul folosit pe toate modelele de iPhone începând cu iPhone 5s, întrucât nu se va mai baza pe tehnologia tactilă capacitivă tradițională.

Apple nu a selectat nici senzorul de amprentă tactil Natural ID al Synaptics, nici tehnologia de amprentă Sense ID a Qualcomm pentru noul iPhone OLED, și a decis să își folosească propriul algoritm Authentec [n.r. compania care a dezvoltat tehnologia pentru senzorul de amprentă Touch ID și care a fost cumpărată în 2012 de Apple], combinat cu tehnologia de identificare prin sticlă a Privaris [n.r. o companie din domeniul securității biometrice de la care Apple a cumpărat în 2015 un portofoliu de brevete] , pentru o soluție nouă de identificare a amprentelor, conform surselor din industrie.

Practic, DigiTimes vine acum și contrazice acele zvonuri din trecut care au lăsat să se înțeleagă că o soluție de recunoaștere facială sau a irisului ar putea înlocui senzorul de amprentă Touch ID în iPhone 8. Implementarea unei noi tehnologii era clar necesară, în condițiile în care majoritatea zvonurilor indică faptul că noua generație de iPhone va avea un ecran OLED din muchie-în-muchie și nu va veni cu un buton principal.

Trecând mai departe, DigiTimes vine cu câteva clarificări necesare, având în vedere informațiile contradictorii prezentate în trecut cu privire la producția generației 2017 de iPhone:

Soluția de identificare a amprentelor dezvoltată de Apple va fi fabricată pe o linie TSMC de 12 inchi, folosind procesul de fabricație pe 65nm, au spus sursele, adăugând că este puțin probabil ca producția noului iPhone OLED să înceapă până în septembrie, din cauza senzorului de identificare a amprentelor redesenat.

Dacă sursele taiwanezilor nu greșesc, atunci o începere a producției iPhone 8 în luna septembrie ar însemna că dispozitivul va fi disponibil în magazine doar înspre sfârșitul anului și, probabil, în stocuri foarte restrânse.

În trecut a fost indicat faptul că Apple va începe producția iPhone 8 încă din luna iunie, întrucât numai așa compania Apple ar putea rezolva eventualele probleme de fabricație și asigura un stoc suficient pentru lansarea iPhone din septembrie. Totuși, potrivit surselor citate acum de către DigiTimes, Apple va începe producția de serie în vară numai pentru „celelalte modele noi de iPhone, care vor păstra LCD pentru ecranele lor” – se referă la iPhone 7s și iPhone 7s Plus, două dispozitive care urmează să fie lansate, de asemenea, în toamnă, dar care nu vor veni cu surprizele cu care va veni iPhone 8.

În fine, DigiTimes susține că ediția aniversară 10 ani de iPhone va folosi și „sisteme de autentificare biometrică precum ultrasunetele”, confirmând oarecum acele zvonuri care indică implementarea unei noi tehnologii de autentificare în viitoarea generație de iPhone.

1 COMENTARIU

  1. Sincer toate aceste zvonuri mi se par doar marketing, îmi e greu să cred că după 4 ani în care nu au reușit nici rezoluția ecranului să o mărească, vin cu atâtea schimbări. Vom trăi și vom vedea dacă așa vas fi sau nu.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.