Producția chipset-ului Apple A11 pentru iPhone 7s și iPhone 8 va începe în curând

0
799

Taiwan Semiconductor Manufacturing Company (TSMC) va începe în aprilie producția de serie a chipset-ului Apple A11, scrie Economic Daily News. Noul chipset urmează să fie prezent în toată gama 2017 de iPhone – deci atât în mult-așteptatul iPhone 8, cât și în iPhone 7s și iPhone 7s Plus.

Sursele citate de publicația asiatică susțin că TSMC va reuși să fabrice până în luna iulie nu mai puțin de 50 de milioane de chipset-uri Apple A11. Ulterior, producătorul taiwanez va „menține o capacitate de producție” suficient de mare încât să reușească până la sfârșitul anului să fabrice toate cele 100 de milioane de chipset-uri pe care Apple i le-a comandat.

Se pare că noul cip Apple A11 va fi produs printr-un proces prin litografiere FinFET pe 10 nanometri cu o tehnologie de „matisare integrată la nivel de microplăcuță.” Chipset-urile Apple A10 fabricate în prezent de către TSMC pentru iPhone 7 și iPhone 7 Plus sunt produse printr-un proces prin litografiere FinFET pe 16 nanometri. Saltul la 10 nanometri ne indică faptul că noile modele de iPhone vor fi mult mai rapide decât actualele, dar și mai eficiente din punct de vedere energetic.

Taiwan Semiconductor Manufacturing Company (TSMC) va începe producție de serie a cipurilor Apple A11 în aprilie și va pregăti o capacitate de producție de 50 de milioane de unități înainte de iulie, potrivit unei știri apărute pe Economic Daily News.

Cipurile A11, care vor alimenta viitoarea gamă de iPhone programată să fie lansată în septembrie 2017 vor fi construite pe un proces FinFET de 10 nanometri și vor avea tehnologia de matisare integrată la nivel de microplăcuță (InFO), se mai arată în știre.

Despre TSMC știm încă de vara trecută că va fi unicul furnizor al chipset-urilor Apple A11 pentru iPhone 7s și iPhone 8. Tot pe atunci se estimează că Apple a finalizat de proiectat aceste chipset-uri.

iPhone 7s, iPhone 7s Plus și iPhone 8 urmează să fie prezentate în luna septembrie și lansate în toamna acestui an.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.