Aplicația Hărți Google va avea o funcționalitate „împrumutată” din iOS

0
491

Aplicația Hărți Google pentru iPhone, iPad și iPod touch a primit joi dimineață o nouă actualizare și promite să le aducă utilizatorilor în curând o funcționalitate importantă.

Începând cu actualizarea care este deja disponibilă pe App Store, aceasta le oferă utilizatorilor posibilitatea de a descoperi cu ușurință care dintre afaceri sunt considerate „cele mai bune” din domeniu de către experți, precum și o pagină Contribuțiile mele în cadrul căreia poți oferi feedback pentru sugestiile de modificare a datelor lăsate de către alți utilizatori ai Hărți Google. De asemenea, versiunea 4.29 a Hărți Google vine și cu corecturi de erori.

Separat de actualizarea lansată astăzi, Google a mai anunțat că în curând va implementa Partajare localizare în Hărți Google. O funcționalitate care este cât se poate de vădit furată de la Găsire Prieteni – aplicația lansată în 2011 de Apple pentru a le permite utilizatorilor de iPhone, iPad, Apple Watch și Mac să vadă pe hartă, în timp real, unde se află prietenii și familia lor.

Or, mulțumită noii funcționalități Partajare localizare, utilizatorii Hărți Google vor putea să vadă în timp real locul în care se află prietenii lor. Poziția geografică a acestora va fi marcată pe hartă în momentul accesării noului meniu Partajare localizare. 

Înainte de a vedea unde se află prietenii tăi, va trebui să primești acordul lor – Hărți Google îți va afișa o listă cu contactele cărora le poți solicita partajarea localizării sau îți va oferi posibilitatea de a trimite un link prin mesaj către acele persoane care nu se află în contactele tale, dar cu care dorești să-ți partajezi localizarea. De îndată ce ai început partajarea localizării cu cineva, vei observa în meniul Partajare localizare apariția unui medalion cu poza acelei persoane, în locul în care ea se află. La rândul ei, persoana urmărită de tine te va putea urmări, pe toată durata de timp aleasă de voi (în același timp, amândoi veși vedea o iconiță deasupra busolei, aceasta atenționându-vă că cineva vă vede localizarea). Desigur, oricare dintre utilizatorii care partajează localizarea va putea să înceteze partajarea anticipat, oricând dorește.

Deocamdată nu știm când va sosi noua caracteristică, Google spunând că ea va fi disponibilă cândva „în curând.” Până atunci, vă recomandăm să instalați versiunea 4.29 a Hărți Google accesând App Store>Actualizări de pe orice dispozitiv iPhone sau iPad cu iOS 8.0 sau ulterior.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.