iPhone 8 ar putea să nu aibă un conector USB-C în cele din urmă. Reputatul analist Ming-Chi Kuo de la KGI Securities a publicat la sfârșitul acestei săptămâni o notă de cercetare în care contrazice ceea ce știam noi până acum.

Potrivit lui Kuo, toate cele trei modele de iPhone pe care Apple le va lansa în 2017 vor păstra conectorul Lightning pe care îl știm cu toții de la iPhone 5 încoace, dar vor veni cu o soluție de alimentare rapidă. Se pare că Apple ar fi decis să adopte tehnologia USB-C Power Delivery, care ar trebui să asigure o încărcare mult mai rapidă a noilor iPhone 7s, iPhone 7s Plus și iPhone 8, atunci când se folosește un cablu Lightning la USB-C (din păcate, analistul nu specifică dacă un astfel de cablu va veni sau nu direct din cutie).

Păstrarea Lightning și în noua gamă iPhone s-ar putea datora faptului că acest port dezvoltat de Apple are dimensiuni puțin mai mici decât portul USB-C și, mai mult decât atât, generează bani pentru gigantul american, grație programului de licențiere MFi. În plus, Ming-Chi Kuo opiniază că viteza mare de transfer a datelor oferită de USB-C nu interesează atunci când vine vorba de iPhone, Apple promovând transferul wireless al datelor de la și către dispozitivele iOS.

Trecând mai departe, analistul american informează că modelul de iPhone cu afișaj OLED – iPhone 8 – ar putea avea o baterie în formă de L, cu 2 celule. Aceasta va fi diferită de bateriile dreptunghiulare din modelele precedente de iPhone, precum și, cel mai probabil, de cele din versiunile noi de iPhone cu afișaje de 4,7 inchi (iPhone 7s) și 5,5 inchi (iPhone 7s Plus). Noua baterie în formă de L ar putea avea o capacitate similară cu cea din iPhone 7 Plus, după cum am aflat nu demult de la același analist.

Noile modele 2J17 [n.r. din a doua jumătate a anului 2017] ar putea accepta încărcarea rapidă. Credem că toate cele trei noi modele de iPhone lansate în a doua jumătate a anului 2017 vor accepta încărcarea rapidă prin adoptarea tehnologiei Type-C Power Delivery (și vor păstra portul Lightning). O problemă tehnică-cheie rămâne asigurarea siguranței produsului și stabilitatea transmisiunilor de date în timpul încărcării rapide. Pentru a atinge acel obiectiv, credem că Apple va adopta cipurile de administrare a energiei de la ȚI și de furnizare a energiei de la Cypress în noile modele iPhone. Menționăm că versiunea OLED ar putea avea viteze de încărcare mai mari grație unei baterii cu design în formă de L și două celule.

Informațiile prezentate de către Ming-Chi Kuo vin la doar două zile de când prestigioasa publicație The Wall Stree Journal informa că cel puțin unul dintre modelele viitoare de iPhone va avea un port USB-C în locul conectorului Lightning.

1 COMENTARIU

  1. Doamne ajuta, sper sa aibe usb C. În viitor cu un încărcător o să poți încărca mai multe dispozitive (sunt boxe externe care nu vin cu încărcător în cutie). Dacă până și macbook pro a trecut la usb-c , sper sa o facă și iphone.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.